Beauty by Bloch

Varför jag hatar Head & Shoulders del 8

Postad: 13 augusti, 2013 Av: Beauty by Bloch Kategori: Hårvård, kemikalier, Okategoriserade, Varför jag hatar Head & Shoulders | Etiketter: , , , , , | Kommentera

Nämen – ni trodde väl inte att jag hade slut på anledningar att känna vrede mot Head&Shoulders?? Nejnej, igår när jag läste Coops reklamblad väcktes den björn som sover igen. (och blev en ilsk instagram-bild..)

hs

Hur som helst, så heter dagens anledning att
hata head & shoulders – fotsvamp!

En stor del av de kunder vi har med återkommande fotsvamp använder av någon anledning Head & Shoulders att skrubba huvudet med, och det vattnet rinner ju sedan över hela kroppen, 0ch även fötterna.
– knappast en slump att just dem drabbas av återkommande fot och nagelsvamp, och sedan blir bra från den efter behandling med kokosolja och byte av schampo till ett ekologiskt sådant.

Precis vad det är i H&S som leder till dessa symptom kan jag faktiskt inte svara på, utan bara spekulera kring, men hur som helst är statistiken alldeles för hög för att det skall vara en oturlig slump.

Som jag tidigare nämnt i denna bloggserie, har vi även sett många med Acne på kinder och rygg, samt eksem på bröstkorgen, som blivit bra från dessa symptom enbart genom schampobyte.

Så seriöst? Nu utrotar vi skiten va? En enad front mot Head & Shoulders, för allas skull. Då hade jag kunnat dö lycklig och till freds.. 😉

Har ni missat tidigare delar? Här är dem:

Varför jag hatar Head & Shoulders del 1
Varför jag hatar Head & Shoulders del 2
Varför jag hatar Head & Shoulders del 3
Varför jag hatar Head & Shoulders del 4
Varför jag hatar Head & Shoulders del 5
Varför jag hatar Head & Shoulders del 6
Varför jag hatar Head & Shoulders del 7

 

 Använd jojobaolja till – allt?

Postad: 4 februari, 2013 Av: Beauty by Bloch Kategori: Dans, Hudvård, Tips | Etiketter: , , | Kommentera

Grej of the day – jojobaolja!
Jojoba är en stor favvo, och helt klart något alla borde ha i badrumsskåpet.
Förrutom att den är überskön att smörja sig med (jag gillar ganska lätta oljor som inte luktar) så har den nästan löjligt många egenskaper och användningsområden.

 • Ansiktsolja för alla hudtyper, även fet acnehy, då oljan är väldigt lik den olja våra hy producerar, har den en balanserande effekt. Använd ensam eller under din vanliga creme.
 • Sminkborttagning. Ta lite jojobaolja på en pad och sminket försvinner busenkelt.
 • Efter rakning / vaxning, både mjukgörande och anticeptisk och motverkar därför röda prickar. Funkar toppen!
 • Som vattenskydd på dina händer, om du har ett jobb där du är mycket i vatten, skyddar oljan i flera timmar.
 • Ömma/såriga bröstvårtor. Den behöver dessutom inte tvättas bort innan ammning.
 • Den har en solskyddsfaktor på 5,
 • Om du får svamp i underlivet kan jojobaolja få bukt med detta då den är anticeptisk.
 • Som förberedelseolja i underlivet innan förlossning,
 • Att smörja hela kroppen med, även bebisar.

Sånt gillar jag, när man kan ha samma grej till en herrans massa olika saker. Ekonomiskt, och klimartsmart.
Självklart skall oljan vara ekologisk och kallpressad, min är från Crearome.
IMG_9078

 

Lägesrapport i övrigt?
Träningsvärk i högeraxeln och vänstra vaden(?!) efter löjligt många timmars bugg igår, och en enorm pepp för att dansa till Lasse Stefanz på lördag! Ä n t l i g e n . . !
Och så fyller mitt älskade hundkräk 8 år också! Det har firats med semla och leverpastej =) Och skogspromenad såklart.
IMG_9066

 Bli kvitt acnen – på naturlig väg

Postad: 19 januari, 2013 Av: Beauty by Bloch Kategori: Hudvård, Okategoriserade, Tips, Vitaminer och mineraler | Etiketter: , , , , , , , , | 7 kommentarer

Har fått en del frågor angående acne, vilka kosttilskott och doser som gäller, och hur man går till väga.
Så: Klart jag skall gå igenom detta med er!

Det finns såklart många saker som bidrar gällande acne, men jag har sett just det här receptet vara ett vinnande koncept och fungera för väldigt många.

Tarmbakterier / Probiotika.
Huden är kroppens största organ, och därmed är det kanske inte så konstigt att det syns där först när kroppen är i obalans.
Att ha en bra balans i magen är a och o när du vill behandla dina hudproblem, och om du har extremt dålig bakterieflora i magen tar du inte upp vitaminerna ordentligt, så detta är steg 1. Finns en mängd märken, ProBion Daily är ett bra exempel på sådan.
bild 1
Vitamin B5
B5 finns i mycket av det vi äter, men tyvärr i så extremt låga doser att det inte gör någon nytta här..
Att vitaminchocka kroppen i kortare perioder är ingen fara – se det som en detox. Att däremot hålla på att i åratal äta såhär höga doser är inget jag rekommenderar.
Great Earth har en toppenbra B5 tablett, (pantotensyra). 3 om dagen (morgon, middag, kväll) tillsammans med mat i 3-6 månader är min rekommenderade dos här.
bild 2
Zink
B5 är hudens vitamin, zink är hudens mineral.
Acne kan vara hormonstyrt, och därmed är det vanligt med ett stort kopparöverskott i kroppen när man har acne eller andra hudproblem (nässelfeber, nickelallergi, eksem o.s.v). Zink är antagonist till koppar och driver den därmed ur kroppen. Zink bildar testosteron i kroppen, medans k0ppar bildar östrogen.
Först och främst skall du göra ett zink-test i din  hälsokostbutik, det är en vätska du får smaka på, som indikerar huruvida du har en zinkbrist eller inte beroende på hur den smakar.
Om den indikerar zinkbrist rekommenderar jag 75-100mg om dagen i 3-6 månader, därefter kan du äta rek daglig dos under en period som underhållsdos. Holistic eller Alpha Plus håller hög kvalitet och är favoriterna.
bild 4

Pfsylliumfröskal
Om du upplever att huden blir avsevärt sämre när du ätit tillskotten ett tag beror det på att kopparn drivs ut från kroppen och tar vägen ut genom huden. För att bli kvitt det kan du då äta pfsylliumfröskal som fångar upp det mesta av detoxprocessen redan i magen. Finns tex från Holistic.
bild 3

Övriga tips:
Se över vad du använder för schampo. Schampot rinner ner över kinder, bröst och rygg när du sköljer ur det, och jag har sett på ett dussintal killar och tjejer som använt Head & Shoulders framförallt att deras acne förbättrats avsevärt när det börjat använda ett ekologiskt schampo.
Ekologisk hudvård är såklart att rekommendera också, utan silikoner och mineraloljor som täpper till.
Börlind, Maria Åkerberg, Rosenserien, secuvie, weleda och Wise är exempel på bra ekologisk hudvård.
Ånga upp huden med jämna mellanrum och rengör med en mild rengöring och peeling, tvätta absolut aldrig huden med tvål eller annat uttorkande, det sabbar ph-värdet och hyn blir i uppror istället..

Lycka till, och håll mig uppdaterad om hur det går! =)

 

 Blondinbella, du har fel.

Postad: 24 september, 2012 Av: Beauty by Bloch Kategori: Hudvård, Skönhet, Tips, Vitaminer och mineraler | Etiketter: , , | 7 kommentarer

Surfar runt och läser lite bloggar. Trillar förbi blondinbellas blogg och läser det här.
Blondinbella förklarar hur hon blivit av med sin acne, och förklarar sedan lika fint att INGA andra metoder funkar.
Totalt ansvarslöst och framförallt, FEL!

Isabella. Du kanske blev jättebra från din acne av stark antibiotika.
Antibiotika, ett starkt läkemedel som spolas ut i vårt vatten i allt högre mängder, går genom våra reningsverk och bidrar till uppkomsten utav multiresistenta bakterier.
Men du fick ju åtminstone fin hy..!

Du nämner också att du ” fick tips om att äta zink, sluta med ost etc men det är bara ren bullshit – inget funkar. Och ingen mat förbättrar acne. Acne är hormonellt och kan endast försvinna av läkemedel”

Vart, isabella har du fått den faktan eftersom du är så huvudlöst säker på din sak?

Kära blondinbella.
Zink ÄR hormon.
Zink blir testosteron i kroppen, Koppar blir östrogen.
Överskott på koppar kan leda till stora hudproblem, svårigheter att bli gravid, menstruationsproblem och mycket annat. Zink driver ut koppar ur kroppen och stabiliserar därmed hormonbalansen.
Fint hade det därför varit om en utav sveriges största bloggar, med det inflytandet du har, inte uppmanar unga tjejer och killar till att vräka i sig antibiotika bara för att zink inte fungerade just för dig, om du nu gav det en ärlig chans..

Under mina år i hälsokosten har jag hjälpt gud vet hur många killar och tjejer med acne.
Zink, B5 och probiotika har räddat dessa.
Inga starka mediciner, inget som bryter ner kroppen utan bara bygger upp.
Inget som ger dessa biverkningar:

Biverkningar Oftast kommer biverkningar av antibiotika mot akne i ett tidigt skede av behandlingen:

 • Huvudvärk
 • Håravfall
 • Försämrat mörkerseende
 • Näsblod
 • Torra ögon
 • Torra läppar
 • Torr hud i ansikte och händer
 • Träningsvärk pga. av torra muskler
 • Utebliven mens

Så snälla rara alla ni med acne, lyssna på mig och alla andra som faktiskt på riktigt vet vad vi pratar om.
Acne går att bli av med, på naturlig väg, genom att sammarbeta med kroppen och återställa de värden som är fel.
Att hämma kroppen och motarbeta den för att få bukt med sina problem känns lite som att dölja en fläck med ett hål…Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Victoria Bloch .
Ålder: 24.
Bor: På småländska landsbygden.
Sysselsättning: Arbetar i hälsokostbutik.
Om mig: Jordbunden partypingla med ekologi i ryggmärgen. Saker jag gillar är skogen och allt som finns däri, min hund, bugglycka, eko-tänk och att ha rätt.
Fokus just nu: Lanseringen av ekologiska schamposerien Reco Hair, i familjeföretaget Ingelss.
Om bloggen: För mig är ekotänk en så självklar del av vardagen att det inte ens är ett tänk. Det är så jag alltid tänker. Jag är uppvuxen med en mor som jobbar som ekologisk frisör, och jag har själv så gott som hela mitt aktiva yrkesliv jobbat inom hälsokostbranschen.
I min blogg kommer jag dela med mig av tips, råd och fakta om vilka ingredienser som finns i vanliga skönhetsprodukter och vad dessa gör med vår kropp. Jag kommer även att visa på ekologiska alternativ istället – och förklara varför de är mycket bättre såklart.

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.