Beauty by Bloch

Hunden slipper inte heller undan..

Postad: 14 mars, 2013 Av: Beauty by Bloch Kategori: Fritid, Tips, Vitaminer och mineraler | Etiketter: , , , , , , , , | Kommentera

När man har en matte som är hälsokostare, slipper man som hund såklart inte heller undan.
Här visar jag lite av vad jag vi använder till Altazar.

För pälsen ger vi honom 1 msk vetegroddolja i maten, och för lederna får han nyponpulver från litovet, funkar prima!

bild 4

Ibland ryker han på allergi mot diverse saker, då smörjer vi utslagen med aloe vera och ger honom pollazym från Alpha-Plus, eftersom det innehåller histamin. Aloeveran lugnar på studs.

bild 3

En segdragen fästingsjukdom har vi drivit ut med Homeopatika från Pekanaserien, också AlpaPlus. Dessutom har han fått höga doser d-vitamin.
Efter 3 dagar var han helt utan hälta, det känns fantastiskt när man kan hjälpa sina djur på naturlig väg. Tack Alpha-plus för suverrän support och hjälp med detta.
bild 2

 

Bara det bästa är gott nog åt finaste bästa prinsen, 8 år i kroppen och ett hälften i sinnet. Som sin matte ungefär.
IMG_9048Checklista för huden på solsemestern

Postad: 16 januari, 2013 Av: Beauty by Bloch Kategori: Hudvård, Tips, Vitaminer och mineraler | Etiketter: , , , , , | 2 kommentarer

Nu i vinterkylan är det många s0m flyr till varmare breddgrader och njuter av sol och bad.
Här följer en liten checklista på vad du inte får glömma ta med dig för huden.

 • Betakaroten.
  Börja gärna äta dessa tabletter ett par veckor innan du reser iväg, det ger huden ett naturligt solskydd inifrån, risken för soleksem minskar och brännan sitter längre.
 • Solskydd.
  Utan nanopartiklar och annat skräp. Eco Cosmetics har en bra serie med solskyddande crème, olja och läppbalsam.
 • Teatree oil.
  Teatree oil borde alla ha i sitt badrumsskåp, alltid! Bra mot brännskador, eksem, insektsbett, klåda och ptja, det mesta.
 • Aloevera gel.
  Om olyckan skulle vara framme och du ändå bränt dig, eller fått nässelfeber till exempel, så smörj på rikligt med aloevera gel. Finns från ett flertal märken i hälsokosten, ta en med så hög aloevera procent som möjligt, gärna över 99%
 • Återfuktande bodylotion.
  Att smörja sig efter solning är viktigt. Ta då inte bara med dig en olja, utan även en återfuktande bodylotion då huden behöver fukt också, och inte bara fett. Weledas bodylotions är en favorit!

 Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Victoria Bloch .
Ålder: 24.
Bor: På småländska landsbygden.
Sysselsättning: Arbetar i hälsokostbutik.
Om mig: Jordbunden partypingla med ekologi i ryggmärgen. Saker jag gillar är skogen och allt som finns däri, min hund, bugglycka, eko-tänk och att ha rätt.
Fokus just nu: Lanseringen av ekologiska schamposerien Reco Hair, i familjeföretaget Ingelss.
Om bloggen: För mig är ekotänk en så självklar del av vardagen att det inte ens är ett tänk. Det är så jag alltid tänker. Jag är uppvuxen med en mor som jobbar som ekologisk frisör, och jag har själv så gott som hela mitt aktiva yrkesliv jobbat inom hälsokostbranschen.
I min blogg kommer jag dela med mig av tips, råd och fakta om vilka ingredienser som finns i vanliga skönhetsprodukter och vad dessa gör med vår kropp. Jag kommer även att visa på ekologiska alternativ istället – och förklara varför de är mycket bättre såklart.

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.