Beauty by Bloch

Det handlar inte om dig.

Postad: 4 januari, 2013 Av: Beauty by Bloch Kategori: Hälsa, Skönhet | Etiketter: , , , , | 4 kommentarer

Ofta när jag diskuterar ekologiska produkter och framför allt kosmetik får jag höra argumentet “ja men Jag har alltid använt *valfrikemprodukt* och Jag har inga problem med Min hy.”

Och varje gång tänker jag då, VEM sa att det handlar om dig? Eller din hy?
Det är väl det minst intressanta i det hela.

Missförstå mig rätt nu, jag älskar lyxiga ekologiska produkter, jag tycker om att pyssla om mig själv, att ha en lystrig, ren och len hy, och så vidare. Men det är ju knappast därför jag brinner för det här, för att svenska folket skall tacka mig för en felfri hy.

Däremot kan jag nog ana en viss tacksamhet från alla djur som slipper genomlida dessa fruktansvärda tester för att se om kemiska skitprodukter är okej att sälja. Eller som plågas för att utvinna viss parfym eller ämnen som stoppas i diverse krämer.
Eller från de människor och djur som behåller sin fertilitet då de inte ständigt behöver utsättas för hormonstörande ämnen i vattnet (det kommer från betydligt fler källor än hud och hårvård är jag väl medveten om, men de utsläppen är skrämmande mycket större än vad någon av oss tror.)
Jag tror även att de barn som ännu inte är födda är ganska tacksamma för att det finns någon natur att ta över, för att slippa exponeras för alla ämnen från mammans hårfärg när det ligger i magen eller för att de kanske kommer kunna äta fisk som inte är fullproppad av tungmetaller (EDTA, konserveringsmedlet som finns i så gott som all traditionell hud och hårvård binder till sig tungmetaller och går rakt genom reningsverken, ut i vattnet.)
Alla dom där sakerna, gör att det känns bra att gå till jobbet varje dag.
Och ännu bättre att gå hem.
För mig är det det här ekologi inom alla områden handlar om.
Jag finner  över huvud taget inga vettiga etiska argument för att använda traditionella kemikalieproppade produkter som bryter ner vår gemensamma miljö, när det finns ekologiska produkter i  samma prisklass, lättillgängligt överallt i vårt samhälle.

2013 – låt det bli året då Dina undanflykter tar slut, och Ditt ansvar tar vid.

 Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Victoria Bloch .
Ålder: 24.
Bor: På småländska landsbygden.
Sysselsättning: Arbetar i hälsokostbutik.
Om mig: Jordbunden partypingla med ekologi i ryggmärgen. Saker jag gillar är skogen och allt som finns däri, min hund, bugglycka, eko-tänk och att ha rätt.
Fokus just nu: Lanseringen av ekologiska schamposerien Reco Hair, i familjeföretaget Ingelss.
Om bloggen: För mig är ekotänk en så självklar del av vardagen att det inte ens är ett tänk. Det är så jag alltid tänker. Jag är uppvuxen med en mor som jobbar som ekologisk frisör, och jag har själv så gott som hela mitt aktiva yrkesliv jobbat inom hälsokostbranschen.
I min blogg kommer jag dela med mig av tips, råd och fakta om vilka ingredienser som finns i vanliga skönhetsprodukter och vad dessa gör med vår kropp. Jag kommer även att visa på ekologiska alternativ istället – och förklara varför de är mycket bättre såklart.

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.