Beauty by Bloch

Ny kärlek…

Postad: 26 mars, 2013 Av: Beauty by Bloch Kategori: Ekologi, Hudvård, Tips | Etiketter: , , | En kommentar

Nu tänker jag göra ett guuudars så ytligt inlägg, bara så att ni vet. .
Men jag kan inte hjälpa det – ajm in löhv!

Såhär inför våren vill jag alltid bli en lite snyggare version av mig själv, efter vinteride och dylikt.
Att bli lite brunare är ju en av dom där grejerna som onekligen hjälper till, att bota torr fiskfjällshy en annan – men så kanske den viktigaste, att känna sig sådär fräsch och lyxig!

Jag har för första gången pr0vat Rosenseriens morotsolja, och maj gad! Varför har jag inte gjort det innan?!
Den är sådär ljuvligt len och mjuk, doftar fantastiskt och smälter in i hyn på bara någon minut. Det känns som att smörja sig med ren lyx!

Jag har bara använt den en vecka ungefär, men tycker redan att jag börjat få bukt med en hy som inte riktigt vill samarbeta i den torra kylan, och så får man ju en lite varmare hudton när man smörjer sig med en morotsolja.
Och självklart, är ju innehållet klanderfritt.

Rekommenderas varmt till alla som vill lyxa till det! Både jag och mor är stuck!

IMG_9615

I söndags var vi förövrigt på Ekologisk modevisning för Butik Paletti på Pio Country Club utanför Halmstad. Oh, vad mycket fint det fanns, och vilket fint ställe!
Den här rosbuketten stod på ett av borden, tänk vilken dröm att ha en sådan hemma!
bild

Ursäkta bildkvaliteten på den här bloggen ibland.. Det där med Iphone 3gs…Myter om ekologiska produkter del 2

Postad: 23 mars, 2013 Av: Beauty by Bloch Kategori: Ekologi, Hudvård, Skönhet | Etiketter: , , , , , , | 5 kommentarer

Då var det dags att ta upp myt nr 2 angående ekologiska produkter.
Denna myt är:

“Ekologiska produkter är dyra”
Nej, säger ja då. Det håller ja verkligen inte med om, däremot kan ju kvalitet såklart kosta..

Om du väljer att köpa en ekologisk naturkosmetisk hudvårdsprodukt betalar du oftast för ca 90-98% aktiv ingrediens.
Om produkten då kostar 150-350:-, så är det ju inte speciellt mycket pengar i förhållande till dryghet och andel aktiv ingrediens.
Denna typen av kosmetik har alltid en bas av naturliga välgörande oljor och örter, som går in i hud och hår och gör nytta, såsom att bidra till cellförnyelse, återfetta och återfukta samt behandla diverse problem.

Väljer du däremot att köpa tex Head & Shoulders, vad det nu kan kosta, men gissningsvis runt en femtiolapp, så är det ju enligt mig helt bortkastade pengar eftersom du belatar för typ 0% vårdande ämnen, och istället får en kemikaliecoctail som inte gör någon nytta för kroppen utan snarare tvärt emot, samtidigt som vår gemensamma miljö får betala ett högt pris.
Då kan jag känna att 50kr är väldigt dyrt, speciellt när många produkter innehåller över 90% vatten och därmed blir enormt odryga och ineffektiva. Dessutom har du ju vatten gratis hemma, så att slösa förpackningar på att bära hem det känns ju ganska meningslöst.

Det finns också många traditionella hud och hårvårdsmärken av “finare” kvalitet som tar upp till 1000kr för sina produkter, och du får fortfarande bara en bas utav mineraloljor och silikoner – det är ju ett rent ockerpris, eftersom du inte heller där betalar för aktiva ingredienser, utan enbart för namnet på märket och en fin burk.
Det där, är inte kvalitet, trots att det är dyrt.
Kvalitet är naturligt, drygt och aktivt!

Idag finns det många naturkosmetiska märken med bra innehåll till mycket bra priser, betydligt lägre än det man kan hitta i många “vanliga” butiker utanför hälsokosten. Weleda tillexempel, är enormt prisvärt. Rosenserien, Börlind och Hauschka har också ett bra pris på sina produkter, och samtidigt är dom otroligt dryga och aktiva.

För mig, är traditionell kosmetik det som är dyrt.
Dyrt för oss som inte får med oss en aktiv produkt hem, för miljön som på något underligt vis skall försöka bryta ner skiten, för de djur som behövt utstå tester för att få fram dessa ämnen – eller fått lida för att producera dem, och för våra kommande generationer som såsmåningom blir dem som får betala för vår nonchalans..

Så nej. Ekologiska produkter är INTE dyrt. Det är värt det.
Punkt.

 Vanliga myter om ekologisk hudvård del 1

Postad: 18 mars, 2013 Av: Beauty by Bloch Kategori: Ekologi, Hudvård | Etiketter: , , , , | 2 kommentarer

Jag tänkte rada upp lite vanliga myter om ekologiska produkter här i min blogg.
Första delen får ni här =)

Myt nr 1:
“Jag tål inte ekologiska produkter”
Detta är nog den mest vanliga missuppfattningen jag möter angående ekologiska produkter.
Att det sticker och pirrar eller hettar i huden av ekologiska produkter eller rena naturoljor är ett otroligt gott tecken. Det kan handla om specialserum eller helt enkelt en vanlig kokosolja, men i vilket fall visar det att de ingredienser som produkten innehåller är så aktiva att det sätter fart på cirkulation och annat i huden, och det är ju det vi vill – eller hur?

När man byter till ekologisk hudvård från traditionell kosmetik kan man ibland få små hudrekationer under en vecka eller två, detta är när gamla silikoner och mineraloljor rensas ur huden. Det är inget att oroa sig över utan helt enkelt något bra.
Detta skall såklart inte förväxlas med nässelfeber eller andra klockrena tecken på allergi, men det är i 99% av fallen inte allergi det handlar om, utan helt enkelt handlar det om en produkt som gör nytta.

På kvällarna smörjer jag ansiktet med ett c-vitamin serum + nattkräm, det hettar alltid till lite grann och sticker lite i huden, och det är bara ett tecken på att min hy får den boost den behöver i denna vinterglåmighet.

Att hudläkare fortfarande år 2013 plockar bort naturprodukter, men istället rekommenderar produkter med parfym, alkohol, kortison, EDTA, silikoner och mineraloljor vid allergi eller hudproblem tycker jag är otroligt genant och pinsamt. Det känns lite som tvärt-om-leken.

Ni kommer väl för tusan ihåg att vara med i min tävling fresten? Ni har imorgon på er också =)Det handlar inte om dig.

Postad: 4 januari, 2013 Av: Beauty by Bloch Kategori: Hälsa, Skönhet | Etiketter: , , , , | 4 kommentarer

Ofta när jag diskuterar ekologiska produkter och framför allt kosmetik får jag höra argumentet “ja men Jag har alltid använt *valfrikemprodukt* och Jag har inga problem med Min hy.”

Och varje gång tänker jag då, VEM sa att det handlar om dig? Eller din hy?
Det är väl det minst intressanta i det hela.

Missförstå mig rätt nu, jag älskar lyxiga ekologiska produkter, jag tycker om att pyssla om mig själv, att ha en lystrig, ren och len hy, och så vidare. Men det är ju knappast därför jag brinner för det här, för att svenska folket skall tacka mig för en felfri hy.

Däremot kan jag nog ana en viss tacksamhet från alla djur som slipper genomlida dessa fruktansvärda tester för att se om kemiska skitprodukter är okej att sälja. Eller som plågas för att utvinna viss parfym eller ämnen som stoppas i diverse krämer.
Eller från de människor och djur som behåller sin fertilitet då de inte ständigt behöver utsättas för hormonstörande ämnen i vattnet (det kommer från betydligt fler källor än hud och hårvård är jag väl medveten om, men de utsläppen är skrämmande mycket större än vad någon av oss tror.)
Jag tror även att de barn som ännu inte är födda är ganska tacksamma för att det finns någon natur att ta över, för att slippa exponeras för alla ämnen från mammans hårfärg när det ligger i magen eller för att de kanske kommer kunna äta fisk som inte är fullproppad av tungmetaller (EDTA, konserveringsmedlet som finns i så gott som all traditionell hud och hårvård binder till sig tungmetaller och går rakt genom reningsverken, ut i vattnet.)
Alla dom där sakerna, gör att det känns bra att gå till jobbet varje dag.
Och ännu bättre att gå hem.
För mig är det det här ekologi inom alla områden handlar om.
Jag finner  över huvud taget inga vettiga etiska argument för att använda traditionella kemikalieproppade produkter som bryter ner vår gemensamma miljö, när det finns ekologiska produkter i  samma prisklass, lättillgängligt överallt i vårt samhälle.

2013 – låt det bli året då Dina undanflykter tar slut, och Ditt ansvar tar vid.

 Men hej hörrni!

Postad: 8 september, 2012 Av: Beauty by Bloch Kategori: Allmänt | Etiketter: , | Kommentera

Känner mig lite som ett barn på Julafton idag..!
Att få blogga för kurera, och dessutom om min passion i livet – ekologi!
En annan passion jag har i livet är att reta upp människor som har fel. Ett exempel på det följer här nedan.

 

För inte sällan när jag traskar runt i butiker förvånas jag över hur galet stort det är med ekologiska produkter!
Eller rättare sagt, produkter som låtsas att dom är ekologiska.
För ett tag sedan hittade jag ett schampo i hyllan på en större kedja där det med stora tecken stod 70% organic.
Ojoj tänkte jag, det var ju sinnessjukt bra jobbat, eftersom det mig veteligt med nuvarande regler bara går få ett schampo en sisådär 15-20% ekologiskt så länge det innehåller vatten.
Man får nämligen varken räkna vatten eller processade råvaror som ekologiska, t.ex sockertensid.
Alltså, även om sockertensiden framställs av ekologiskt odlad majs/kokos, räknas den inte som en ekologisk råvara,
eftersom den gått igenom massa procedurer för att bli just en tensid. (blahblah, i know men ville klargöra)

 

Hur som helst.
Slängde ett ko-öga på schampot och insåg rätt fort att det dels var samma skit som allt annat på hyllan, och att personen som räknat ut den ekologiska andelen troligtvis inte har några större studieskulder..
Så. Jag ringde såklart upp firman! Inte alls för att klaga givetvis, utan för att sälja in en ny produkt till dom.

 

Jag fick prata med en trevlig herre utav de högre i företaget och berättade att jag hade en fantastisk uppljusande hårprodukt dom nog skulle gilla. 50% ekologisk och allt! Han blev riktigt intresserad och jag lovade att maila över ingredienslistan.

 

”Klorin. Ekologisk Teatree-oil.”var allt jag skrev i mailet.

 

Precis samma logik som nämnda företag använde sig av när de räknat ut ekologi-halten i sitt schampo.
20 skitkemikalier BLIR inte ekologiska bara för att man häver i en obscen mängd eteriska oljor utav olika sorter.

 

Det är flera månader sedan jag mailade och dom har fortfarande inte svarat, vad tror ni, ska jag maila över lite skyltmaterial också kanske..?Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Victoria Bloch .
Ålder: 24.
Bor: På småländska landsbygden.
Sysselsättning: Arbetar i hälsokostbutik.
Om mig: Jordbunden partypingla med ekologi i ryggmärgen. Saker jag gillar är skogen och allt som finns däri, min hund, bugglycka, eko-tänk och att ha rätt.
Fokus just nu: Lanseringen av ekologiska schamposerien Reco Hair, i familjeföretaget Ingelss.
Om bloggen: För mig är ekotänk en så självklar del av vardagen att det inte ens är ett tänk. Det är så jag alltid tänker. Jag är uppvuxen med en mor som jobbar som ekologisk frisör, och jag har själv så gott som hela mitt aktiva yrkesliv jobbat inom hälsokostbranschen.
I min blogg kommer jag dela med mig av tips, råd och fakta om vilka ingredienser som finns i vanliga skönhetsprodukter och vad dessa gör med vår kropp. Jag kommer även att visa på ekologiska alternativ istället – och förklara varför de är mycket bättre såklart.

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.