Beauty by Bloch

Myter om ekologiska produkter del 2

Postad: 23 mars, 2013 Av: Beauty by Bloch Kategori: Ekologi, Hudvård, Skönhet | Etiketter: , , , , , , | 5 kommentarer

Då var det dags att ta upp myt nr 2 angående ekologiska produkter.
Denna myt är:

“Ekologiska produkter är dyra”
Nej, säger ja då. Det håller ja verkligen inte med om, däremot kan ju kvalitet såklart kosta..

Om du väljer att köpa en ekologisk naturkosmetisk hudvårdsprodukt betalar du oftast för ca 90-98% aktiv ingrediens.
Om produkten då kostar 150-350:-, så är det ju inte speciellt mycket pengar i förhållande till dryghet och andel aktiv ingrediens.
Denna typen av kosmetik har alltid en bas av naturliga välgörande oljor och örter, som går in i hud och hår och gör nytta, såsom att bidra till cellförnyelse, återfetta och återfukta samt behandla diverse problem.

Väljer du däremot att köpa tex Head & Shoulders, vad det nu kan kosta, men gissningsvis runt en femtiolapp, så är det ju enligt mig helt bortkastade pengar eftersom du belatar för typ 0% vårdande ämnen, och istället får en kemikaliecoctail som inte gör någon nytta för kroppen utan snarare tvärt emot, samtidigt som vår gemensamma miljö får betala ett högt pris.
Då kan jag känna att 50kr är väldigt dyrt, speciellt när många produkter innehåller över 90% vatten och därmed blir enormt odryga och ineffektiva. Dessutom har du ju vatten gratis hemma, så att slösa förpackningar på att bära hem det känns ju ganska meningslöst.

Det finns också många traditionella hud och hårvårdsmärken av “finare” kvalitet som tar upp till 1000kr för sina produkter, och du får fortfarande bara en bas utav mineraloljor och silikoner – det är ju ett rent ockerpris, eftersom du inte heller där betalar för aktiva ingredienser, utan enbart för namnet på märket och en fin burk.
Det där, är inte kvalitet, trots att det är dyrt.
Kvalitet är naturligt, drygt och aktivt!

Idag finns det många naturkosmetiska märken med bra innehåll till mycket bra priser, betydligt lägre än det man kan hitta i många “vanliga” butiker utanför hälsokosten. Weleda tillexempel, är enormt prisvärt. Rosenserien, Börlind och Hauschka har också ett bra pris på sina produkter, och samtidigt är dom otroligt dryga och aktiva.

För mig, är traditionell kosmetik det som är dyrt.
Dyrt för oss som inte får med oss en aktiv produkt hem, för miljön som på något underligt vis skall försöka bryta ner skiten, för de djur som behövt utstå tester för att få fram dessa ämnen – eller fått lida för att producera dem, och för våra kommande generationer som såsmåningom blir dem som får betala för vår nonchalans..

Så nej. Ekologiska produkter är INTE dyrt. Det är värt det.
Punkt.

 Vem sa att ekologi är färglöst?!

Postad: 29 september, 2012 Av: Beauty by Bloch Kategori: Ekologi, Hudvård, Smink | Etiketter: , , , | Kommentera
Vem i jössenamn sa att ekologi behöver vara tråkigt och färglöst?! Såhär ser jag och kusin ut idag, inför kvällens dans till Lars Kristerz.
Ekologisk och godkänd naturkosmetik alltihop, Maria Åkerberg, Dr Haushka och Santé står för dagens färger.
Victoria med blå ögonskuggaNärbild på Vctorias kusins ögon med grönblå ögonskuggaNärbild på blåmålat skimrande ögonlock stängt öga

Jag tycker det vore på tiden att make-up industrin grandskas lite hårdare och att det sätts upp regler för vad som faktiskt är okej, och vad som är ren ocker.

JAG anser inte att det är okej att nästan alla mascaror på marknaden innehåller EDTA och Polymerer tillexempel. EDTA är en riktig värsting och jag förstår inte ens varför det fortfarande används eftersom det finns flera bra ersättningsämnen.

EDTA binder sig till tungmetaller, och bryts inte ner i reningsverken. Med andra ord rinner det rakt ut i vattendragen, tillsammans med de tungmetaller det bundit till sig. Och vattendragen blir ju såsmåningom vårt dricksvatten..

Som jag nämnde innehåller de flesta mascaror även polymerer. En typ utav polymer som är vanlig är Akryllamid, som väl de flesta av oss minns som det där mindre trevliga nervgift man försökte limma hallandsåsen med..

Låt oss därför avsluta med bibleord Vix:3:16: “Det är synd om dem i skönhetsindustrin som häller i såhär farliga ämnen i sina produkter när det inte ens behövs, det måste vara jobbigt att vara så korkad.” Slutcitat.

PS: GRATTIS till fina Louise från min fina by som vann börlinds hudvårdskit i kureras tävling! Fler tävlingar hittar ni här.


Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Victoria Bloch .
Ålder: 24.
Bor: På småländska landsbygden.
Sysselsättning: Arbetar i hälsokostbutik.
Om mig: Jordbunden partypingla med ekologi i ryggmärgen. Saker jag gillar är skogen och allt som finns däri, min hund, bugglycka, eko-tänk och att ha rätt.
Fokus just nu: Lanseringen av ekologiska schamposerien Reco Hair, i familjeföretaget Ingelss.
Om bloggen: För mig är ekotänk en så självklar del av vardagen att det inte ens är ett tänk. Det är så jag alltid tänker. Jag är uppvuxen med en mor som jobbar som ekologisk frisör, och jag har själv så gott som hela mitt aktiva yrkesliv jobbat inom hälsokostbranschen.
I min blogg kommer jag dela med mig av tips, råd och fakta om vilka ingredienser som finns i vanliga skönhetsprodukter och vad dessa gör med vår kropp. Jag kommer även att visa på ekologiska alternativ istället – och förklara varför de är mycket bättre såklart.

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.