Beauty by Bloch

Billig mjölk är början till allt ont

Postad: 23 april, 2013 Av: Beauty by Bloch Kategori: Ekologi, mat | Etiketter: , , , , , | 20 kommentarer

Igår när jag handlade på den lokala Coop-butiken (som förövrigt är fantastiskt duktiga på ekologiska produkter), packade jag ihop min lilla korg i vanlig ordning.Lallade runt lite, slängde i nån liter mjölk, svor över att dom börjat med “coops egna mjölk” åt helvete för billigt och traskade vidare.

När jag kom till kassan och lastade upp mjölken av den dyraste sorten från mejerikylen säger kassörskan -“Du såg att vi börjat med Coops egna mjölk va? Den är jättebillig!”
-“Billig mjölk är det sista jag vill köpa”, säger jag, och hon ser alldeles förbryllad ut.
Jag vill inte köpa något annat till underpris heller för den delen.

Om jag som konsument inte betalar en varas rätta värde, så får ju inte heller den som ligger bakom varan rätt betalt för den.
Simple as that.

Jag har själv jobbat extra som mjölkbonde, och jag vet vilket enormt engagemang och tid det tar, att vara bonde är inte ett jobb utan en livsstil.
Och en bonde som inte får betalt för sin vara utan hela tiden måste snåla och effektivisera, får inga glada och välmående kor.
Och den mjölken, den vill i alla fall inte jag dricka…

Om vi fortsätter köpa de löjligt billiga mejeriprodukterna, kommer det sluta med att vi bara har mjölk från Långtbortistan att tillgå så småningom.
Ica har ju redan börjat med sin grädde från Österrike…

För att citera min mor från radioprogrammet hon medverkade i igår.
Kom ihåg, att varenda liten grej du köper – spelar roll!

 

Bästa korna påväg in för morgonmjölkning

korSök i bloggen

Om bloggen


Namn: Victoria Bloch .
Ålder: 24.
Bor: På småländska landsbygden.
Sysselsättning: Arbetar i hälsokostbutik.
Om mig: Jordbunden partypingla med ekologi i ryggmärgen. Saker jag gillar är skogen och allt som finns däri, min hund, bugglycka, eko-tänk och att ha rätt.
Fokus just nu: Lanseringen av ekologiska schamposerien Reco Hair, i familjeföretaget Ingelss.
Om bloggen: För mig är ekotänk en så självklar del av vardagen att det inte ens är ett tänk. Det är så jag alltid tänker. Jag är uppvuxen med en mor som jobbar som ekologisk frisör, och jag har själv så gott som hela mitt aktiva yrkesliv jobbat inom hälsokostbranschen.
I min blogg kommer jag dela med mig av tips, råd och fakta om vilka ingredienser som finns i vanliga skönhetsprodukter och vad dessa gör med vår kropp. Jag kommer även att visa på ekologiska alternativ istället – och förklara varför de är mycket bättre såklart.

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.