Beauty by Bloch

Varför jag hatar Head & Shoulders del 7

Postad: 7 november, 2012 Av: Beauty by Bloch Kategori: Håravfall, Hudvård, Skönhet, Varför jag hatar Head & Shoulders | Etiketter: , , , | 2 kommentarer

Aningens fylld utav ångest, vemod och separationsångest är det nu dags att avsluta min bloggserie “varför jag hatar head & shoulders”.
Ett 20-tal skitämnen återstår i den där flaskan (hur dom lyckats tröka i alla utan att det blivit nån form utav atombomb av det hela imponerar mig, all eloge för det), men de mest kända värstingarna är avbetade här.

Sedan jag började arbeta i hälsokost 2007, har hårbottensproblemen eskalerat de senaste åren, och klåda i hårbotten har blivit något gemene man verkar lida utav.
Akne på bröst och rygg har också blivit mer vanligt förekommande, likaså håravfall.
En stor del utav dessa kunder använder head & shoulders eller likvärdiga schampon (ibland köpta hos frisör för dryga 300kr), och har blivit av med sina problem vid ett schampobyte till ett ekologiskt alternativ.
För mig talar det sitt tydliga språk, det är ju alla de vanliga kunder jag möter dagligen som räknas och spelar roll, siffror och text på ett papper känns i sammanhanget ganska oviktigt.

En bra sak innehåller denna flaskan dock.
Aqua – vatten. Det är det enda positiva jag kan hitta. Och att flaskan är återvinningsbar då, såklart..
Resten tycker jag vi kan enas om att bara förbjuda direkt rakt av. Så länge kan vi ju rent av använda Head & Shoulders som en måttstock för vad man skall undvika – finns det däri, är det troligtvis skit.

Och så det där med att smälla upp massa örter och frukter på framsidan av förpackningen när flaskan inte innehåller något utav det som är på bild – det är ju en annan historia….

 

 

 

 

 

 Varför jag hatar Head & Shoulders del 3

Postad: 4 oktober, 2012 Av: Beauty by Bloch Kategori: Hårvård, Skönhet, Varför jag hatar Head & Shoulders | Etiketter: , , , | Kommentera

 Läs de tidigare delarna här:
“Varför jag hatar Head & Shoulders Del 1”.
“Varför jag hatar Head & Shoulders Del 2”.

Den 4e oktober! Värd att fira på många sätt!
Dels, kanelbullens dag men framförallt är det ju såklart dags för del 3 i “varför jag hatar Head & Shoulders“..!
Dagens anledning är tyvärr inte exklusiv för Head & Shoulders, utan återfinns i de allra flesta vanliga schampon på marknaden, vilket är förskräckligt och fruktansvärt bakåtsträvande.

Dagens anledning heter – Sodium Lauryl Sulfat / Sodium Laureth Sulfat:
Tensid (den som gör att det löddrar) som busenkelt kan bytas ut mot tillexempel sockertensid som kommer ifrån ekologiskt odlad majs och kokos och det är också den som de flesta seriösa ekologiska märken använder sig utav.

Varför är nu dessa tensider så dåliga då? Oj, hur många rader kan ett inlägg vara tror ni?!

 1. Det torkar ut både hår och hårbotten då sulfaterna dels kan verka frätande på huden, och dels tränger in i hårstråna så de inte kan stänga sig och torkar ut håret innifrån. Varför använder man då en tensid som torkar ut kanske ni undrar? Jo, för att få sälja balsam såklart. Och får man sälja balsam får man ofta sälja stylingprodukter – och använder man stylingprodukter måste man tvätta håret oftare… Ja, ni förstår min tanke, inte för att jag är Sherlock men det där känns ganska obvius..
 2. Hormonella störningar och håravfall går också koppla till användande av sulfater. Tänk på att allt du smörjer utanpå tas upp av kroppen, huden är vårt största organ! (ni som säger emot – nikotinplåster säger jag tillbaka)
  Dessutom kan det krympa hårsäckarna, och du tappar därmed mer hår än vad som hinner växa ut.
 3. Sodium Lauryl Sulfate kan reagera tillsammans med andra ämnen och bilda samma cancerogena nitrosaminer som när man steker kött för hårt.
 4. Ögonskador, starr och försämrad läkningsförmåga i ögonen går också koppla till denna sulfat.. Kolla vad ni tvättar era barn med och bli mörkrädda vettja..
 5. De är enormt giftiga för fisk, vattenlevande organismer och svårnedbrytbara för miljön.

Pheew, mycket fakta –  jag vet, men det här är ju så viktigt!
Och så lätt att hata!

Tänk om alla hade gått och hatat Head & Shoulders istället för varann – vilken fin plats världen hade varit då.!

// Vixter Sokrates Bloch

 Inte full täckning…

Postad: 21 september, 2012 Av: Beauty by Bloch Kategori: Håravfall, Hårvård, Skönhet, Tips | Etiketter: , , | 2 kommentarer

Många både män och kvinnor, men kanske framför allt män, tror att det är “kört” när håret börjar falla av och vikarna blir högre. Speciellt om man har tunnhårighet i släkten verkar det vara en allmän uppfattning att det inte finns något att göra åt saken.

Jag håller definitivt inte med, det finns massor att göra! Arv är en del, men miljö är en minst lika stor!

Rent utvärters är cirkulation enormt viktigt.

 • Massera hårbotten
 • Använd en bra naturborste med svinborst och borsta 100 borst över hela huvudet varje dag (det GÅR faktiskt göra samtidigt som man kollar på bonde söker fru så det är inget stort projekt)
 • Använd inte keps och mössa i onödan
 • Se över dina hårvårdsprodukter så att de inte täpper till hårsäckarna med siliconer och dylikt.
 • Använd gärna ett ekologiskt schampo med Rosmarin.
  Rosmarin som ört är cirkulationshöjande och värmande.

 

Såhär ser min naturborste ut men det kan ju vara vilken som helst egentligen..

Naturborste för hår

 

 

 Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Victoria Bloch .
Ålder: 24.
Bor: På småländska landsbygden.
Sysselsättning: Arbetar i hälsokostbutik.
Om mig: Jordbunden partypingla med ekologi i ryggmärgen. Saker jag gillar är skogen och allt som finns däri, min hund, bugglycka, eko-tänk och att ha rätt.
Fokus just nu: Lanseringen av ekologiska schamposerien Reco Hair, i familjeföretaget Ingelss.
Om bloggen: För mig är ekotänk en så självklar del av vardagen att det inte ens är ett tänk. Det är så jag alltid tänker. Jag är uppvuxen med en mor som jobbar som ekologisk frisör, och jag har själv så gott som hela mitt aktiva yrkesliv jobbat inom hälsokostbranschen.
I min blogg kommer jag dela med mig av tips, råd och fakta om vilka ingredienser som finns i vanliga skönhetsprodukter och vad dessa gör med vår kropp. Jag kommer även att visa på ekologiska alternativ istället – och förklara varför de är mycket bättre såklart.

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.