Beauty by Bloch

Går det göra hudvårdsprodukter själv?

Postad: 25 januari, 2013 Av: Beauty by Bloch Kategori: Huskurer, Skönhet, Tips | Etiketter: , | Kommentera

Jag om någon är ju den stora förespråkaren av huskurer och saker man kan blanda själv.
Ganska mycket hudvård kan man mixtra med och göra själv, om man tycker det är roligt.
Ansiktsmasker, hårinpackning, peelings och oljeblandningar är saker man kan man göra själv, busenkelt.

Ansiktsmask: Ren honung i ansiktet är en toppenbra ansiktsmask som jag själv använder mig av ofta. Tänk på att honungen skall vara svensk ekologisk.
Hårinpackning: Här kan man blanda hej vilt. Vid irriterad hårbotten är naturell youghurt bra att ha i, för PH-balansen. Komplettera sedan med honung, ägg, avocado, vegitabilisk olja, eller ja här kan man blanda i lite vad man önskar.
Peeling: Använd grovt salt, råsocker eller kaffesump som bas. Blanda upp med vegetabilisk olja, honung och eteriska oljor.
(mer exakta recept hittar ni om ni söker i mitt bloggarkiv på “huskurer” och “tips”)
Ansiktskrämer, bodylotions, serum, schampo däremot tycker jag nog varken är kostnadseffektivt att göra själv,  eller möjligt att göra lika bra som dem som finns på marknaden från diverse naturkosmetiska märken.

Det skall till många komponenter för att göra en bra anti-age creme eller ett c-vitamin serum tillexempel. I ansiktet är huden så känslig och jag inte rekommenderar att man mixtrar själv med eteriska oljor, däremot kan du såklart använda en ren jojobaolja att smörja dig med tillexempel..

Några av mina egna favoritprodukter kommer i en artikel här på kurera på tisdag morgon.

Tills dess kan ni som är sugna på att mixtra med egen hudvård klicka in på shenet.se, för inspiration, recept och information om olika råvaror. Bra och dåliga. =)Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Victoria Bloch .
Ålder: 24.
Bor: På småländska landsbygden.
Sysselsättning: Arbetar i hälsokostbutik.
Om mig: Jordbunden partypingla med ekologi i ryggmärgen. Saker jag gillar är skogen och allt som finns däri, min hund, bugglycka, eko-tänk och att ha rätt.
Fokus just nu: Lanseringen av ekologiska schamposerien Reco Hair, i familjeföretaget Ingelss.
Om bloggen: För mig är ekotänk en så självklar del av vardagen att det inte ens är ett tänk. Det är så jag alltid tänker. Jag är uppvuxen med en mor som jobbar som ekologisk frisör, och jag har själv så gott som hela mitt aktiva yrkesliv jobbat inom hälsokostbranschen.
I min blogg kommer jag dela med mig av tips, råd och fakta om vilka ingredienser som finns i vanliga skönhetsprodukter och vad dessa gör med vår kropp. Jag kommer även att visa på ekologiska alternativ istället – och förklara varför de är mycket bättre såklart.

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.