Beauty by Bloch

Innehåll och moral verkar gå hand i hand.

Postad: 10 oktober, 2012 Av: Beauty by Bloch Kategori: Hudvård, Skönhet | Etiketter: , , , , , | Kommentera

Det är faktiskt inte så, att jag är så motstridig till den vanliga kemiska kosmetiken enbart för alla skitämnen de innehåller.
(oh lord, jag måste ha en såndär ödmjuk dag igen, jag sa motstridig istället för haaaat!)
Det, som helt ärligt stör mig mest med den typen utav produkter är marknadsföringen. En marknadsföringsstrategi som går ut på att “kan du inte övertyga dem, förvirra dem.” Och med dem, menar jag ju oss. Vi, alla vanliga konsumenter.

Eller, för Er kanske substansen i denna text från en Lancome-produkt glasklar?
En intensiv dämpning av existerande  rynkor utlovas genom det “högkoncentrerade ämneskomplexet D-Contrazol”, och uppkomsten av nya rynkor skall förhindras av restylane, ett ämne som “utgör stötdämpare på dermo-spänningar.” Och så får vi inte glömma att “skinfibre”-tekniken finns i cremen också.
Och så en snygg TM eller copyright-logga bakom varje flashigt ord.
Jag kan hitta massvis utav liknande påståenden, framför allt på anti-age cremer.

Dessutom brukar de flesta traditionella hudvårdsmärken (fint ord för kemskit) väcka orimliga förhoppningar med sin marknasdföring.
En anti Celluitcreme från Nuxe presenteras med “Celluiter är verkligen vår värsta fiende” och utlovar att “Efter en månad syns slående resultat, minskning av lårets omkrets med upp till 2,5cm”
 Märk väl upp till 2,5 cm.

Så kan vi istället se på hur seriösa naturkosmetiska märken som Logona och Weleda marknadsför sig.
Logona skriver på sin celluitcreme att “I kombination med regelbunden motion och en hälsosam, välbalanserad kost kan Logonas Age Protection bidra till..”
Och texten på Weledas Birch-Celluiteoil är “Hälsosam kost, motion och björk-celluitolja är de tre grundförutsättningarna för att ta kontrollen över celluiterna”

Inget sol-och-vårande, inga lögner, överdrifter eller flashiga ord. Utan ren fakta, på tydlig normal svenska, så att vi vanliga konsumenter kan fatta vad det egentligen är vi smörjer oss med, och varför vi gör det.

Ännu en gång:
Traditionell kemisk kosmetik – 0
Naturkosmetik – 1

 

 Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Victoria Bloch .
Ålder: 24.
Bor: På småländska landsbygden.
Sysselsättning: Arbetar i hälsokostbutik.
Om mig: Jordbunden partypingla med ekologi i ryggmärgen. Saker jag gillar är skogen och allt som finns däri, min hund, bugglycka, eko-tänk och att ha rätt.
Fokus just nu: Lanseringen av ekologiska schamposerien Reco Hair, i familjeföretaget Ingelss.
Om bloggen: För mig är ekotänk en så självklar del av vardagen att det inte ens är ett tänk. Det är så jag alltid tänker. Jag är uppvuxen med en mor som jobbar som ekologisk frisör, och jag har själv så gott som hela mitt aktiva yrkesliv jobbat inom hälsokostbranschen.
I min blogg kommer jag dela med mig av tips, råd och fakta om vilka ingredienser som finns i vanliga skönhetsprodukter och vad dessa gör med vår kropp. Jag kommer även att visa på ekologiska alternativ istället – och förklara varför de är mycket bättre såklart.

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.