Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Bella Om Yoga

Bakåtböjning

Ja älskar det.. Har alltid gjort. Att få öppna upp i hjärtat, lungorna och andas helt och fullt. För att inte tala om alla ämnen som frigörs i kroppen. Man behöver inte vara forskare för att veta att det är så det är. Det känns i hela kroppen. Det bara sprutar lyckoämnen efter ordentliga bakåtböjningar eller Urdhva Dhanurasana som det heter på Sanskrit.

bild

Det bästa är att man behöver inte komma så här djupt alls.. Lyft upp armarna i luften och böj dig bakåt så långt du förmår. Du kan göra det sittande också. Stanna några andetag och andas. ♥

Känslostormar i din yogaträning

Jag har precis lärt mig att greppa runt min fotled på egen hand. Jag har gjort det länge med hjälp av en lärare. Första gången jag gjorde det var för kanske 6 år sedan. Jag hade hört, att man plötsligt kunde börja gråta, skratta hysteriskt eller att andra känslor kommer upp som man liksom inte kan hejda. Tyckte väl att det var lite larvigt.. Vad då det är klart att man kan hejda sig tänkte jag 😉

http://instagram.com/p/t7DFFshAKm/?modal=true

Läraren tog tag i mina handleder och hjälpte mig att greppa mina fotleder för första gången, båda två samtidigt. Jag stannade där ett tag. Kommer inte ihåg vad jag tänkte eller kände, men direkt efteråt, när jag gjorde min framåtböjning, kom tårarna. Jag var så ledsen, helt förtvivlad, tårarna bara rann och jag var bara såå ledsen. Och nej det gick inte att stoppa, jag ville inte stoppa heller, ville bara få vara ledsen. Det var så skönt på något sätt, trots att det kändes väldigt pinsamt. Men kroppen hade stängt något inne som inte skulle stanna. Ut med sorgen och bli fri!!! Det är min största omvälvande känslostorm efter en yogaövning.

bild

Har du något som hänt dig under eller efter ett yogapass? Berätta gärna.


2 comments on “Bakåtböjning

 1. Cecilia on

  Hej och tack för en väldigt fin och inspirerande blogg! Jag har en fråga, för jag har nyligen blivit tilldelad Kapotasana på yogastället där jag går och har lyckats greppa en bit upp på fötterna. Dock så blir ryggen riktigt trött av den, hela dagen sen är jag stel i musklerna runt nedre delen av ryggraden, och det spänner till när jag ska luta mig framåt. Dessutom blir jag väldigt öm i kotorna i nedre ryggen, när jag trycker på dem så gör det ont, och även när jag lutar mig framåt (eller för den delen bakåt). Jag tror att jag inte är tillräckligt rörlig i övre ryggen, men nu undrar jag om det är farligt att känna som jag gör efteråt, eller om det är vanligt i början? Att det mer gäller för mig att hitta böjning i övre ryggen och kanske vara noggrannare med att spänna magen, släppa rumpan och rotera in låren? Jag är bara rädd att jag på något sätt skadar ryggen genom att lägga för mycket tryck på den nedre delen av ryggraden. Det vore toppen att få höra lite om dina tankar 🙂

  Svara
  • Bella Om Yoga on

   Hej Cecilia!
   Jag tycker att du själv resonerar väldigt klokt runt din fråga. Svårt för mig att säga huruvida du är stel i bröstryggen eller inte, men det låter som att det kan vara så. Jag skulle föreslå att du backar lite. Jobba mer med laghu vajrasana, för att stärka framsida lår. En övning du kan göra i laghu är:
   Gå ner halva vägen, håll några andetag och kom upp.
   Fortsätt med att gå ner 2/3, håll och kom upp.
   En sista och gå ner nästan hela vägen, håll och kom upp.
   Sedan gör du hela som vanligt. Fortsätt med det ett par veckor..
   Om du stärker upp låren i laghu vajrasana så tror jag att du kommer få det mycket lättare i kapotasana. Det kommer lätta kompressionen runt kotorna. Det är inte bra att få ont efter yogan. Man kan känna sig lite öm och det tror jag inte ska vara någon fara. Men gör det ont så är mitt råd att backa 🙂 Hoppas du blir hjälpt av detta. Återkom gärna så jag får höra hur det går.
   Vad roligt att bloggen inspirerar dig ♥ Tack!
   / Bella

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Skriv ut artikel


Ashtanga Yoga

Asana

Adjustment training course med Natalia Paisano Hej hej igen!! Nu är jag tillbaka, Välkommen att ta del av Yoga, Nyttigheter och allt jag kan förmedla när det gäller att vara sitt Härligaste Bästa Jag ♥ Ashtanga Yoga – Min passion de senaste 20 åren, som alltid funnits där, ibland mer ibland mindre, men alltid närvarande. […]

Ayurvedans tio bästa

Asana

Hej!!! Jag träffade min kära Ayurvediska lärare, Sangeeta, härom dagen och vill gärna dela hennes bästa tips för att vi ska hålla oss friska. Känner att det kan vara extra viktigt att ha lite mer verktyg nu när många av oss åker iväg på semestrar och det släpps på restriktioner mer och mer. Holistisk approach […]

Frihetsretreat på Idöborg

Blogginlägg

Det finns en fantastisk kvinna, Annette Forslund, hon bjöd med mig till sitt “Frihetsretreat” i helgen och det var helt underbart!! Denna kvinna lever som hon lär, hon behöver inte bli påmind varje dag att leva sin dröm, hon gör det hon vill och lever varje dag precis så. Hon är verkligen en sann inspiratör, […]

Paus – Semesterns hetaste boktips

Ayurveda

Stanna upp och Njut! För ett år sedan kontaktade Karin, som är författare till denna fina bok, mig och frågade om jag ville vara med i hennes nya bok “PAUS”. Självklart ville jag det. Den kom ut för ett halvår sedan och jag tycker att den är mer aktuell än någonsin nu i semestertider. Den […]

Bästa höst- och vinterdrinken

Ayurveda

Nu när vi går mot mörkare kallare tider behöver vi följa med den årstiden. Det är en mer introvert, intim och ”back to source” tid. Våga vara där. Gör plats för mer ”bara vara” tid i kalendern. Förläng din nattsömn och försök kom ut en timme på dagen i dagsljuset, gärna i skogen. Slowdown är […]

Universum levererar

Ayurveda

Intensiva tider Hur fort kan tiden gå egentligen??! Jag vet att denna period ska vara intensiv och att allt går så snabbt, men hallå, sakta ner lite nu va.. Jag hinner inte med, det händer ju så oerhört mycket. För drygt ett år sedan fick jag till mig att jag ska ut i naturen och […]

Höftöppnarprogram

Asana

Idrott och yoga Jag fick frågan av en vän för ett tag sedan vars son är målvakt. De ville ha hjälp med ett program för att mjuka upp höfterna då det hämmar honom i hans sport. Det skulle ju vara toppen tänker jag att föra in “yogaövningar” efter varje träning, att göra det till en […]

Yoga med årstiden

Blogginlägg

Hallå alla underbara medmänniskor! Länge sedan.. jag har haft lite vinterdvala, men börjar vicka på tårna nu. Det är också vad jag tänkt skriva om idag. Hur lever du med årstiderna? Vi som bor här i Sverige har ganska markanta årstider och det påverkar oss. Jag har i många år försökt att streta emot, pressa […]

Kärlek eller rädsla

Asana

Vad väljer du? Jag får ofta frågan om jag inte är rädd för någonting?!! Svaret är – när det gäller att stå på händer eller vika mig dubbel, så nej det är jag i princip aldrig. Jag litar på mig själv i min kropp. Vi har jobbat hårt och ömt tillsammans i så många år, […]

Handstående workshop

Asana

Hej hej!! Igår var det handstående workshop igen, denna gång här i stan på fina Lila Lotus. Vi var en liten grupp på 8 personer som hade riktigt roligt. https://www.instagram.com/p/BZ9OFy_FLiw/?taken-by=yoginbella Jag brukar köra ca 1,5 -2 timmar beroende på önskemål. Igår blev det två timmar och de kunde vi fylla lätt. Tror dock att det […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)