Bella Om Yoga

Ingefära mot cancer

Hittade en intressant studie idag, forskning från University of Michigan där dom skriver om Ingefära.

Denna fantastiska rot! Här kan ni läsa om studien.

Ingefära tar död på cancerceller

Vem vet? Inte jag. Men jag äter eller rättare sagt dricker ingefära varje dag! Efter tandborstning tar jag mitt ”Ghee” som jag kallar drycken. Viktigt att borsta tänderna före, då det annars kan vara skadligt för vår tandemalj att borsta efter intag av syrlig citron och ingefära. Det har jag lärt från min superproffsiga tandläkare 😉

Mitt Ghee

bild (8)

 • Jag pressar en halv citron och häller saften i en kopp.
 • River en bit ingefära och häller i min kopp
 • Sedan häller jag på kallt vatten, jag vill inte att några näringsämnen ska försvinna för att det blir för hett.
 • Efter det tar jag en tsk ghee håller över koppen och låter hett vatten rinna ner med gheet som smälter.

Då får jag ett lagom varmt kroppstempererat vatten.

 • Citron för att den ska göra kroppen basisk, det är såå många livsmedel som försurar vår kropp. Men citron ska göra tvärtemot vad man kanske kan tro. Bakterier och cancer trivs i en och sur och söt miljö, men inte lika bra i en basisk.
 • Ingefära för att stärka immunförsvaret, för tarmarna, lederna, magen, antiinflammatorisk och ökar blodcirkulationen.
 • Ghee – det flytande guldet (renat smör). För klarhet i sinnet, smörjer leder och tarmar, ökar kroppens matsmältningsförmåga.

 

Jag har druckit ”Mitt ghee” i snart 2 år och det känns som jag inte varit friskare. Jag blir sällan sjuk som halsont och förkylningar längre. Det kan såklart ha många olika anledningar men denna dryck är magisk, det tror jag. Vad tror du? ♥


8 comments on “Ingefära mot cancer

 1. Amanda on

  Hej, tycker tyvärr att det är skit att du har det här på din blogg. Undersökningar har nyligen bevisat att man som cancersjuk dör fortare om man äter ingefära.
  INGEFÄRA DÖDAR INTE CANCERCELLER, de dödar inte ens bakterier!
  Säger inte att det inte är bra som frisk att äta ingefära, men som cancersjuk ska detta alltså UNDVIKAS!
  Snälla sprid inte rykten som detta, det är farligt när man inte vet vad man pratar om.
  Älskar din blogg

  Svara
  • Bella Om Yoga on

   Hej Amanda!
   Tack för din åsikt och vad glad jag blir att du gillar min blogg!! Länken jag refererar till är en forskningsrapport där det påvisas att ingefära kan ”döda” cancer, i laboratoriemiljö. Jag ville med detta inlägg att fler skulle få ta del av denna forskning, vilken jag finner väldigt intressant! Men skriver också att ”jag inte vet hur det är, men att jag själv mår väldigt bra av att äta lite ingefära varje dag och tror på den roten”. Jag är ledsen om du misstolkat detta inlägg och hoppas att forskarna snart kan nå fram med klara besked 😉

   Svara
 2. Martin Helander on

  Hej
  Min brorson drack alldeles för mycket Coca-Cola när han var liten och tandemaljen höll på att försvinna. Han fick uppmaningen från sin tandläkare att – om han nu nödvändigtvis måste dricka Coke – att dricka det med sugrör så att det inte sköljs runt i munnen. Gäller väl för citron och ingefära också. Dricker min guldmjölk (med ingefära) varje dag med sugrör.
  /Martin

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Skriv ut artikel


Kärlek eller rädsla

Asana

Vad väljer du? Jag får ofta frågan om jag inte är rädd för någonting?!! Svaret är – när det gäller att stå på händer eller vika mig dubbel, så nej det är jag i princip aldrig. Jag litar på mig själv i min kropp. Vi har jobbat hårt och ömt tillsammans i så många år, […]

Handstående workshop

Asana

Hej hej!! Igår var det handstående workshop igen, denna gång här i stan på fina Lila Lotus. Vi var en liten grupp på 8 personer som hade riktigt roligt. Stretching those shoulders 🙌 Tack alla som deltog på handstående ws idag. Ni är grymma 💪🤸‍♀️🌟 . . #handstand #workshop #stretching #practice #practiseandalliscoming #thankyou #håndstående A […]

Detox med Ayurveda

Blogginlägg

Avgiftning – och föryngringsdiet Khichadi är en välkänd ayurvedisk diet som är effektiv för att skölja ur – detoxa – slaggprodukter i våra kroppar (överskott av kapha). Det är en rätt som är lättsmält för magen och samtidigt väldigt näringstät. Denna diet passar alla kroppstyper oavsett (vata, pitta, kapha) obalanser. Det är beroende på vilka […]

Yoga Workshop med Sharath

Asana

Fortsättning… Närmare 400 deltagare stod redo kl 06:00 i tisdags morse. -Samastitihi sedan var vi igång med att följs Sharaths röst med största fokus. Ingen vill göra ”fel” eller tappa balansen. Varenda cell är på helspänn för att följa med i yogaserien som räknas fram på sanskrit av vår Paramaguru. Vem får stanna kvar? Samma […]

Paramaguru Sharath Jois

Asana

Europe tour 2017 och imorgon är han i Stockholm!! Tisdag till söndag denna vecka yogar vi i Eriksdalshallen varje morgon. Sharath är ashtangayogans främste mästare och han är direktör för KPJ Ashtanga Yoga Institute i Mysore. Han är världens mest avancerade utövare av Ashtanga yoga och har lärt sig alla sex serier av sin morfar, […]

Semester – fortsättning följer..

Okategoriserade

Hus i Portixol Vi fick hyra ett så fint hus av en bekant i Portixol, precis utanför Palma. Så nära att man kan promenera in till Palma. Vilket jag och min kompis gjorde en morgon för att se den mäktiga Katedralen. Fin strandpromenad hela vägen in till stan. Det bästa är att om man går […]

Yoga, jobb och semester

Asana

Så har sommaren sett ut för mig hitintills. Grym kombo faktiskt. Kan bli lite för mycket och stressigt vissa dagar. Men mest njuter jag som bara den. Sjukt tacksam 💪 Blidö v27 Det känns som väldigt längesen nu.. Varje sommar v27 har jag en yogavecka på Blidö och det är alltid lika fantastiskt roligt!! Vi yogar […]

Kristaller

Blogginlägg

Eller Halvädelstenar, jag älskar dom. De har sköna energier och de hjälper. Jag har inte jättemånga hemma, men de kommer en och en till mig, när det är dags. I veckan var jag på en fantastisk coaching, för mig i livet. Det var i gamla stan och efteråt var jag bara tvungen att gå till […]

Sommarlov

Blogginlägg

Lata dagar för barnen i alla fall, hahaa. Sista skoldagen var i fredags. Så fint med sommarlov, skönt med lata dagar. Vad gör era barn på sommarlovet? Mina börjar bli rätt stora nu, 11 och 13 år, herregud vad tiden går. Mer och mer självständiga blir dom. Just nu vill dom bara vara. Den äldre […]

Pannkakor med Superbär

Ayurveda

Hej 😃 Gjorde såå himla goda och hälsosamma pannkakor idag. Måste bara dela med mig av receptet. Blåbärspannkakor Till 4 st pannkakor 1 dl havregryn 2 ägg 1 banan 2 nävar blåbär Häll ner allt utom blåbären i en mixer. Värm lite kokosolja i stekpannan. Häll i smet och toppa med blåbär, vänta till ytan stelnat […]