Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Bella Om Yoga

Ingefära mot cancer

Hittade en intressant studie idag, forskning från University of Michigan där dom skriver om Ingefära.

Denna fantastiska rot! Här kan ni läsa om studien.

Ingefära tar död på cancerceller

Vem vet? Inte jag. Men jag äter eller rättare sagt dricker ingefära varje dag! Efter tandborstning tar jag mitt "Ghee" som jag kallar drycken. Viktigt att borsta tänderna före, då det annars kan vara skadligt för vår tandemalj att borsta efter intag av syrlig citron och ingefära. Det har jag lärt från min superproffsiga tandläkare 😉

Mitt Ghee

bild (8)

 • Jag pressar en halv citron och häller saften i en kopp.
 • River en bit ingefära och häller i min kopp
 • Sedan häller jag på kallt vatten, jag vill inte att några näringsämnen ska försvinna för att det blir för hett.
 • Efter det tar jag en tsk ghee håller över koppen och låter hett vatten rinna ner med gheet som smälter.

Då får jag ett lagom varmt kroppstempererat vatten.

 • Citron för att den ska göra kroppen basisk, det är såå många livsmedel som försurar vår kropp. Men citron ska göra tvärtemot vad man kanske kan tro. Bakterier och cancer trivs i en och sur och söt miljö, men inte lika bra i en basisk.
 • Ingefära för att stärka immunförsvaret, för tarmarna, lederna, magen, antiinflammatorisk och ökar blodcirkulationen.
 • Ghee - det flytande guldet (renat smör). För klarhet i sinnet, smörjer leder och tarmar, ökar kroppens matsmältningsförmåga.

 

Jag har druckit "Mitt ghee" i snart 2 år och det känns som jag inte varit friskare. Jag blir sällan sjuk som halsont och förkylningar längre. Det kan såklart ha många olika anledningar men denna dryck är magisk, det tror jag. Vad tror du? ♥


10 comments on “Ingefära mot cancer

 1. Amanda on

  Hej, tycker tyvärr att det är skit att du har det här på din blogg. Undersökningar har nyligen bevisat att man som cancersjuk dör fortare om man äter ingefära.
  INGEFÄRA DÖDAR INTE CANCERCELLER, de dödar inte ens bakterier!
  Säger inte att det inte är bra som frisk att äta ingefära, men som cancersjuk ska detta alltså UNDVIKAS!
  Snälla sprid inte rykten som detta, det är farligt när man inte vet vad man pratar om.
  Älskar din blogg

  Svara
  • Bella Om Yoga on

   Hej Amanda!
   Tack för din åsikt och vad glad jag blir att du gillar min blogg!! Länken jag refererar till är en forskningsrapport där det påvisas att ingefära kan “döda” cancer, i laboratoriemiljö. Jag ville med detta inlägg att fler skulle få ta del av denna forskning, vilken jag finner väldigt intressant! Men skriver också att “jag inte vet hur det är, men att jag själv mår väldigt bra av att äta lite ingefära varje dag och tror på den roten”. Jag är ledsen om du misstolkat detta inlägg och hoppas att forskarna snart kan nå fram med klara besked 😉

   Svara
 2. Martin Helander on

  Hej
  Min brorson drack alldeles för mycket Coca-Cola när han var liten och tandemaljen höll på att försvinna. Han fick uppmaningen från sin tandläkare att – om han nu nödvändigtvis måste dricka Coke – att dricka det med sugrör så att det inte sköljs runt i munnen. Gäller väl för citron och ingefära också. Dricker min guldmjölk (med ingefära) varje dag med sugrör.
  /Martin

  Svara
 3. Sven Vanhatalo on

  Om vi säger, “ingefärajuice”, så har inte jag drabbats någon infektion överhuvudtaget under tre år.
  Lite tur inbakad naturligtvis.
  Dessutom så uppfriskande vid intagande.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Skriv ut artikel


Adjustment course fortsättning i Palma

Asana

Jag har tidigare gått en grym utbildning i justeringsteknik för olika yogapositioner. Det är en av lärarens viktiga uppgifter i en shala, speciellt på en Mysoreklass. Jag har skrivit om utbildningen tidigare. Nu har vi haft en vidareutbildning i Palma som varit lika givande den. Väldigt hårt arbete men såå roligt, känns fantastiskt när man […]

Att Må Bra

Blogginlägg

Vad innebär det för dig? För mig är det att hitta MIN balans. Det som passar min personlighet, sådan jag är. Det gäller i allt. Träning, vila, mat, arbete, vänner, familj, resa, natur, stadsliv, sömn osv osv.. och att vara ödmjuk inför det. Inte vara så hård mot mig själv. Om jag har satt upp […]

Ut och njut!

Blogginlägg

Kanske är den bästa årstiden i skogen hösten? Gillar alla årstider men det är något speciellt med hösten ändå. Den friska luften, att känna andetaget, alla vackra färger och  så slipper man massa mygg och andra flygfän, väldigt skönt 😉 Att tända en brasa och bara njuta av ljudet och känna hettan mot ansiktet. Älskar! […]

Ashtanga Yoga

Asana

Adjustment training course med Natalia Paisano Hej hej igen!! Nu är jag tillbaka, Välkommen att ta del av Yoga, Nyttigheter och allt jag kan förmedla när det gäller att vara sitt Härligaste Bästa Jag ♥ Ashtanga Yoga – Min passion de senaste 20 åren, som alltid funnits där, ibland mer ibland mindre, men alltid närvarande. […]

Ayurvedans tio bästa

Asana

Hej!!! Jag träffade min kära Ayurvediska lärare, Sangeeta, härom dagen och vill gärna dela hennes bästa tips för att vi ska hålla oss friska. Känner att det kan vara extra viktigt att ha lite mer verktyg nu när många av oss åker iväg på semestrar och det släpps på restriktioner mer och mer. Holistisk approach […]

Frihetsretreat på Idöborg

Blogginlägg

Det finns en fantastisk kvinna, Annette Forslund, hon bjöd med mig till sitt “Frihetsretreat” i helgen och det var helt underbart!! Denna kvinna lever som hon lär, hon behöver inte bli påmind varje dag att leva sin dröm, hon gör det hon vill och lever varje dag precis så. Hon är verkligen en sann inspiratör, […]

Paus – Semesterns hetaste boktips

Ayurveda

Stanna upp och Njut! För ett år sedan kontaktade Karin, som är författare till denna fina bok, mig och frågade om jag ville vara med i hennes nya bok “PAUS”. Självklart ville jag det. Den kom ut för ett halvår sedan och jag tycker att den är mer aktuell än någonsin nu i semestertider. Den […]

Bästa höst- och vinterdrinken

Ayurveda

Nu när vi går mot mörkare kallare tider behöver vi följa med den årstiden. Det är en mer introvert, intim och ”back to source” tid. Våga vara där. Gör plats för mer ”bara vara” tid i kalendern. Förläng din nattsömn och försök kom ut en timme på dagen i dagsljuset, gärna i skogen. Slowdown är […]

Universum levererar

Ayurveda

Intensiva tider Hur fort kan tiden gå egentligen??! Jag vet att denna period ska vara intensiv och att allt går så snabbt, men hallå, sakta ner lite nu va.. Jag hinner inte med, det händer ju så oerhört mycket. För drygt ett år sedan fick jag till mig att jag ska ut i naturen och […]

Höftöppnarprogram

Asana

Idrott och yoga Jag fick frågan av en vän för ett tag sedan vars son är målvakt. De ville ha hjälp med ett program för att mjuka upp höfterna då det hämmar honom i hans sport. Det skulle ju vara toppen tänker jag att föra in “yogaövningar” efter varje träning, att göra det till en […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)