Bella Om Yoga

Hur påverkas vi av Fullmåne?

Fullmåne
Traditionellt praktiseras inte Ashtanga yoga de dagar då det är fullmåne eller nymåne, inte på grund av varulvar eller häxeri, men något mycket enklare.
Yoga för oss närmare och i samklang med naturen, därför påverkas vi också mer av den. Det kanske kan finnas något biologisk faktum bakom alla dessa legender av ylande vargar och människans förvandling?
Månen går igenom sina olika faser i förhållande till solen och jorden. Den roterar runt jorden i vad som kallas månens cykler. Cykeln startar med den nya månen, där solen och månen är på samma sida. Den gör sin väg runt jorden, växer större tills den når stadiet fullmåne.

full moon

Fullmånen inträffar när den är mittemot solen, jorden står i centrum. Dagen då det är fullmåne utövar både solen och månen gravitationskrafter mot jorden. Det är vad som orsakar tidvatten, vågor och hav. Då vatten utgör en så stor del av vår kropp är vi väldigt påverkade av denna kraft.
Fullmåne motsvarar din fulla kraft, Prana, som i slutet av en inandning. Medan den nya månen motsvarar Apana, slutet av utandningen. Prana betyder livskraft ”Full Power” medan stadiet Apana kännetecknas av en lugnande nedåtgående kraft.

Yoga vid ny- eller fullmåne?

Vissa säger att risken för skada är störst vid fullmåne. Resonemanget bakom detta är att vi tenderar vara mycket egensinnig dessa dagar. Vår envishet och att vi inte lyssnar på våra kroppar som vi annars kanske skulle göra, tillsammans med det faktum att vi består av ca 70 % vatten och påverkas av samma krafter som orsakar de största katastrofer på jorden, gör att chanserna att skada oss själva är högre.

Du bör definitivt uppmärksam om du bestämmer dig för att öva på dessa dagar av cykeln och se till att du är extra försiktig med din kropp. Om du känner att du inte kan kontrollera lusten att driva dig för hårt så kanske en ledig dag två gånger i månaden passar dig, så att du kan hålla en säker och hälsosam träning.

Månen – Feminin kraft

I Indien är månen hänvisad till Guru Purnima (en indisk festival tillägnad andliga och akademiska lärare), Månen och Gurun sägs vara full av visdom. Månen representerar sinnet, känslor, kreativitet, intuition och även den feminina kraften. Det sägs att fullmåne är en tid för att avsluta saker som inte längre är bra för oss, för att det inte hedrar och ger näring till oss längre, då tillåter vi också det som vi NU behöver ta plats i vårt liv, kropp och själ ♥

EmilysQuotes.Com-want-need-fly-give-up-shit-weighs-inspirational-advice-encouraging-Toni-Morrison


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Skriv ut artikel


Kärlek eller rädsla

Asana

Vad väljer du? Jag får ofta frågan om jag inte är rädd för någonting?!! Svaret är – när det gäller att stå på händer eller vika mig dubbel, så nej det är jag i princip aldrig. Jag litar på mig själv i min kropp. Vi har jobbat hårt och ömt tillsammans i så många år, […]

Handstående workshop

Asana

Hej hej!! Igår var det handstående workshop igen, denna gång här i stan på fina Lila Lotus. Vi var en liten grupp på 8 personer som hade riktigt roligt. Stretching those shoulders 🙌 Tack alla som deltog på handstående ws idag. Ni är grymma 💪🤸‍♀️🌟 . . #handstand #workshop #stretching #practice #practiseandalliscoming #thankyou #håndstående A […]

Detox med Ayurveda

Blogginlägg

Avgiftning – och föryngringsdiet Khichadi är en välkänd ayurvedisk diet som är effektiv för att skölja ur – detoxa – slaggprodukter i våra kroppar (överskott av kapha). Det är en rätt som är lättsmält för magen och samtidigt väldigt näringstät. Denna diet passar alla kroppstyper oavsett (vata, pitta, kapha) obalanser. Det är beroende på vilka […]

Yoga Workshop med Sharath

Asana

Fortsättning… Närmare 400 deltagare stod redo kl 06:00 i tisdags morse. -Samastitihi sedan var vi igång med att följs Sharaths röst med största fokus. Ingen vill göra ”fel” eller tappa balansen. Varenda cell är på helspänn för att följa med i yogaserien som räknas fram på sanskrit av vår Paramaguru. Vem får stanna kvar? Samma […]

Paramaguru Sharath Jois

Asana

Europe tour 2017 och imorgon är han i Stockholm!! Tisdag till söndag denna vecka yogar vi i Eriksdalshallen varje morgon. Sharath är ashtangayogans främste mästare och han är direktör för KPJ Ashtanga Yoga Institute i Mysore. Han är världens mest avancerade utövare av Ashtanga yoga och har lärt sig alla sex serier av sin morfar, […]

Semester – fortsättning följer..

Okategoriserade

Hus i Portixol Vi fick hyra ett så fint hus av en bekant i Portixol, precis utanför Palma. Så nära att man kan promenera in till Palma. Vilket jag och min kompis gjorde en morgon för att se den mäktiga Katedralen. Fin strandpromenad hela vägen in till stan. Det bästa är att om man går […]

Yoga, jobb och semester

Asana

Så har sommaren sett ut för mig hitintills. Grym kombo faktiskt. Kan bli lite för mycket och stressigt vissa dagar. Men mest njuter jag som bara den. Sjukt tacksam 💪 Blidö v27 Det känns som väldigt längesen nu.. Varje sommar v27 har jag en yogavecka på Blidö och det är alltid lika fantastiskt roligt!! Vi yogar […]

Kristaller

Blogginlägg

Eller Halvädelstenar, jag älskar dom. De har sköna energier och de hjälper. Jag har inte jättemånga hemma, men de kommer en och en till mig, när det är dags. I veckan var jag på en fantastisk coaching, för mig i livet. Det var i gamla stan och efteråt var jag bara tvungen att gå till […]

Sommarlov

Blogginlägg

Lata dagar för barnen i alla fall, hahaa. Sista skoldagen var i fredags. Så fint med sommarlov, skönt med lata dagar. Vad gör era barn på sommarlovet? Mina börjar bli rätt stora nu, 11 och 13 år, herregud vad tiden går. Mer och mer självständiga blir dom. Just nu vill dom bara vara. Den äldre […]

Pannkakor med Superbär

Ayurveda

Hej 😃 Gjorde såå himla goda och hälsosamma pannkakor idag. Måste bara dela med mig av receptet. Blåbärspannkakor Till 4 st pannkakor 1 dl havregryn 2 ägg 1 banan 2 nävar blåbär Häll ner allt utom blåbären i en mixer. Värm lite kokosolja i stekpannan. Häll i smet och toppa med blåbär, vänta till ytan stelnat […]