Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Bella Om Yoga

Hur påverkas vi av Fullmåne?

Fullmåne
Traditionellt praktiseras inte Ashtanga yoga de dagar då det är fullmåne eller nymåne, inte på grund av varulvar eller häxeri, men något mycket enklare.
Yoga för oss närmare och i samklang med naturen, därför påverkas vi också mer av den. Det kanske kan finnas något biologisk faktum bakom alla dessa legender av ylande vargar och människans förvandling?
Månen går igenom sina olika faser i förhållande till solen och jorden. Den roterar runt jorden i vad som kallas månens cykler. Cykeln startar med den nya månen, där solen och månen är på samma sida. Den gör sin väg runt jorden, växer större tills den når stadiet fullmåne.

full moon

Fullmånen inträffar när den är mittemot solen, jorden står i centrum. Dagen då det är fullmåne utövar både solen och månen gravitationskrafter mot jorden. Det är vad som orsakar tidvatten, vågor och hav. Då vatten utgör en så stor del av vår kropp är vi väldigt påverkade av denna kraft.
Fullmåne motsvarar din fulla kraft, Prana, som i slutet av en inandning. Medan den nya månen motsvarar Apana, slutet av utandningen. Prana betyder livskraft ”Full Power” medan stadiet Apana kännetecknas av en lugnande nedåtgående kraft.

Yoga vid ny- eller fullmåne?

Vissa säger att risken för skada är störst vid fullmåne. Resonemanget bakom detta är att vi tenderar vara mycket egensinnig dessa dagar. Vår envishet och att vi inte lyssnar på våra kroppar som vi annars kanske skulle göra, tillsammans med det faktum att vi består av ca 70 % vatten och påverkas av samma krafter som orsakar de största katastrofer på jorden, gör att chanserna att skada oss själva är högre.

Du bör definitivt uppmärksam om du bestämmer dig för att öva på dessa dagar av cykeln och se till att du är extra försiktig med din kropp. Om du känner att du inte kan kontrollera lusten att driva dig för hårt så kanske en ledig dag två gånger i månaden passar dig, så att du kan hålla en säker och hälsosam träning.

Månen - Feminin kraft

I Indien är månen hänvisad till Guru Purnima (en indisk festival tillägnad andliga och akademiska lärare), Månen och Gurun sägs vara full av visdom. Månen representerar sinnet, känslor, kreativitet, intuition och även den feminina kraften. Det sägs att fullmåne är en tid för att avsluta saker som inte längre är bra för oss, för att det inte hedrar och ger näring till oss längre, då tillåter vi också det som vi NU behöver ta plats i vårt liv, kropp och själ ♥

EmilysQuotes.Com-want-need-fly-give-up-shit-weighs-inspirational-advice-encouraging-Toni-Morrison


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Skriv ut artikel


Ashtanga Yoga

Asana

Adjustment training course med Natalia Paisano Hej hej igen!! Nu är jag tillbaka, Välkommen att ta del av Yoga, Nyttigheter och allt jag kan förmedla när det gäller att vara sitt Härligaste Bästa Jag ♥ Ashtanga Yoga – Min passion de senaste 20 åren, som alltid funnits där, ibland mer ibland mindre, men alltid närvarande. […]

Ayurvedans tio bästa

Asana

Hej!!! Jag träffade min kära Ayurvediska lärare, Sangeeta, härom dagen och vill gärna dela hennes bästa tips för att vi ska hålla oss friska. Känner att det kan vara extra viktigt att ha lite mer verktyg nu när många av oss åker iväg på semestrar och det släpps på restriktioner mer och mer. Holistisk approach […]

Frihetsretreat på Idöborg

Blogginlägg

Det finns en fantastisk kvinna, Annette Forslund, hon bjöd med mig till sitt “Frihetsretreat” i helgen och det var helt underbart!! Denna kvinna lever som hon lär, hon behöver inte bli påmind varje dag att leva sin dröm, hon gör det hon vill och lever varje dag precis så. Hon är verkligen en sann inspiratör, […]

Paus – Semesterns hetaste boktips

Ayurveda

Stanna upp och Njut! För ett år sedan kontaktade Karin, som är författare till denna fina bok, mig och frågade om jag ville vara med i hennes nya bok “PAUS”. Självklart ville jag det. Den kom ut för ett halvår sedan och jag tycker att den är mer aktuell än någonsin nu i semestertider. Den […]

Bästa höst- och vinterdrinken

Ayurveda

Nu när vi går mot mörkare kallare tider behöver vi följa med den årstiden. Det är en mer introvert, intim och ”back to source” tid. Våga vara där. Gör plats för mer ”bara vara” tid i kalendern. Förläng din nattsömn och försök kom ut en timme på dagen i dagsljuset, gärna i skogen. Slowdown är […]

Universum levererar

Ayurveda

Intensiva tider Hur fort kan tiden gå egentligen??! Jag vet att denna period ska vara intensiv och att allt går så snabbt, men hallå, sakta ner lite nu va.. Jag hinner inte med, det händer ju så oerhört mycket. För drygt ett år sedan fick jag till mig att jag ska ut i naturen och […]

Höftöppnarprogram

Asana

Idrott och yoga Jag fick frågan av en vän för ett tag sedan vars son är målvakt. De ville ha hjälp med ett program för att mjuka upp höfterna då det hämmar honom i hans sport. Det skulle ju vara toppen tänker jag att föra in “yogaövningar” efter varje träning, att göra det till en […]

Yoga med årstiden

Blogginlägg

Hallå alla underbara medmänniskor! Länge sedan.. jag har haft lite vinterdvala, men börjar vicka på tårna nu. Det är också vad jag tänkt skriva om idag. Hur lever du med årstiderna? Vi som bor här i Sverige har ganska markanta årstider och det påverkar oss. Jag har i många år försökt att streta emot, pressa […]

Kärlek eller rädsla

Asana

Vad väljer du? Jag får ofta frågan om jag inte är rädd för någonting?!! Svaret är – när det gäller att stå på händer eller vika mig dubbel, så nej det är jag i princip aldrig. Jag litar på mig själv i min kropp. Vi har jobbat hårt och ömt tillsammans i så många år, […]

Handstående workshop

Asana

Hej hej!! Igår var det handstående workshop igen, denna gång här i stan på fina Lila Lotus. Vi var en liten grupp på 8 personer som hade riktigt roligt. https://www.instagram.com/p/BZ9OFy_FLiw/?taken-by=yoginbella Jag brukar köra ca 1,5 -2 timmar beroende på önskemål. Igår blev det två timmar och de kunde vi fylla lätt. Tror dock att det […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)