Bella Om Yoga

Balansera på en hand

Enhandsstående är svårt tycker jag 🙂 och en jätterolig utmaning.

Hallå, det är nog så svårt att stå på båda händerna!! Kanske ni tänker. Ja det är klart, vi befinner ju oss alla på olika ställen här i livet. Jag har ägnat mitt liv till en stor del att utmana min kropp, tränat just på handstående och andra akrobatiska rörelser. Sedan finns det dom som tycker detta är superduperenkelt och är på nästa nivå.

http://instagram.com/p/vLIGc3BAOm/?modal=true

Det är ju det fina med yoga, att alla får sin utmaning på sin nivå. Men du som känner dig bekväm i handstående på båda händerna kanske vill gå vidare till att balansera på en hand.

Steg för steg

Att lära sig enhandsstående steg för steg. Du kan med fördel börja göra detta mot en vägg.

  1. Börja med att stå på händer, hitta din balans och använd dina bandas, mag- och rot-lås.
  2. För att hålla en bra balans bör du ha delade ben.
  3. Lägg över din kroppstyngd på den arm du vill börja balansera på genom att luta över din vikt åt samma håll, när du hittat balansen där så försöker du komma upp på fingerspetsarna. Lika som jag gör på videon ovan.
  4. Upprepa och byt gärna sida. Det är otroligt närande att alltid öva lika mycket på båda sidor. Så glöm inte bort din ”sämre” sida.

Enhandsstående med klossar

Att Använda sig av klossar, är ett annat sätt att träna upp din styrka och balans.

yoga-blocks

Du börjar först med en kloss under ena handen, den andra är fortfarande kvar på mattan. Hitta din balans, först mot en vägg och sedan utan. Nästa steg blir att bygga på med ytterligare en kloss, osv. Låt det ta tid, det är alltid roligt med små framsteg.Tänk också på att balans är beroende på din dagsform, vad som var enkelt och stadigt igår kanske inte är det idag. Just keep practicing.

Lycka till!! Berätta gärna för mig hur det går, skulle vara jätte roligt 🙂

Önskar er alla en fantastisk skön härlig och rolig helg!!!

526937_233719356768303_349631492_n


2 comments on “Balansera på en hand

  1. Marie on

    Hej Bella! Så roligt att du tar upp detta. Jag som älskar att stå på huvudet men får liksom aldrig till handstående. Bara mot en vägg. Men nu har jag märkt att om jag har delade ben så blir det lättare. Step by step – och vilken skön känsla att kunna hålla balansen några sekunder. Får den där lite barnsliga glädjen i kroppen.

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Skriv ut artikel


Yoga Workshop med Sharath

Asana

Fortsättning… Närmare 400 deltagare stod redo kl 06:00 i tisdags morse. -Samastitihi sedan var vi igång med att följs Sharaths röst med största fokus. Ingen vill göra ”fel” eller tappa balansen. Varenda cell är på helspänn för att följa med i yogaserien som räknas fram på sanskrit av vår Paramaguru. Vem får stanna kvar? Samma […]

Paramaguru Sharath Jois

Asana

Europe tour 2017 och imorgon är han i Stockholm!! Tisdag till söndag denna vecka yogar vi i Eriksdalshallen varje morgon. Sharath är ashtangayogans främste mästare och han är direktör för KPJ Ashtanga Yoga Institute i Mysore. Han är världens mest avancerade utövare av Ashtanga yoga och har lärt sig alla sex serier av sin morfar, […]

Semester – fortsättning följer..

Okategoriserade

Hus i Portixol Vi fick hyra ett så fint hus av en bekant i Portixol, precis utanför Palma. Så nära att man kan promenera in till Palma. Vilket jag och min kompis gjorde en morgon för att se den mäktiga Katedralen. Fin strandpromenad hela vägen in till stan. Det bästa är att om man går […]

Yoga, jobb och semester

Asana

Så har sommaren sett ut för mig hitintills. Grym kombo faktiskt. Kan bli lite för mycket och stressigt vissa dagar. Men mest njuter jag som bara den. Sjukt tacksam 💪 Blidö v27 Det känns som väldigt längesen nu.. Varje sommar v27 har jag en yogavecka på Blidö och det är alltid lika fantastiskt roligt!! Vi yogar […]

Kristaller

Blogginlägg

Eller Halvädelstenar, jag älskar dom. De har sköna energier och de hjälper. Jag har inte jättemånga hemma, men de kommer en och en till mig, när det är dags. I veckan var jag på en fantastisk coaching, för mig i livet. Det var i gamla stan och efteråt var jag bara tvungen att gå till […]

Sommarlov

Blogginlägg

Lata dagar för barnen i alla fall, hahaa. Sista skoldagen var i fredags. Så fint med sommarlov, skönt med lata dagar. Vad gör era barn på sommarlovet? Mina börjar bli rätt stora nu, 11 och 13 år, herregud vad tiden går. Mer och mer självständiga blir dom. Just nu vill dom bara vara. Den äldre […]

Pannkakor med Superbär

Ayurveda

Hej 😃 Gjorde såå himla goda och hälsosamma pannkakor idag. Måste bara dela med mig av receptet. Blåbärspannkakor Till 4 st pannkakor 1 dl havregryn 2 ägg 1 banan 2 nävar blåbär Häll ner allt utom blåbären i en mixer. Värm lite kokosolja i stekpannan. Häll i smet och toppa med blåbär, vänta till ytan stelnat […]

En Solmeditation

Asana

Snöyra i Maj ! ! ! Ja men herregud vad vi alla längtar nu.. Denna långa vinter som inte vill ta slut, har liksom börjat om på nytt. Solmeditation Jag kan bara drömma mig bort och känna in solens värmande strålar mot mitt skinn. Sätt dig ner och blunda, känn hur det känns när strålarna […]

Meditation och motion

Blogginlägg

Att öppna våra hjärtan och alla chakran in i meditation behöver inte vara svårt. Tvärtom, det är enkelt, busenkelt. Man behöver inte vara på någon speciell plats eller byta om, det går hur bra som helst hemma med långkallingar och tofflor 😉 Dansa Sätt på musik och släpp loss. Dansa från hjärtat. Det finns inget […]

Djurhållning, vår största miljöbov

Blogginlägg

Jag har tittat på en dokumentär som jag verkligen önskar att alla ser. COWSPIRACY Klicka här för att se Jag kanske är lite trög, men jag tror det är många med mig som också är det 😉 Jag har inte förstått hur stor del av miljöproblematiken djurhållningen faktiskt är. Det är så tragiskt. Men bättre […]