Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Bella Om Yoga

Balansera på en hand

Enhandsstående är svårt tycker jag 🙂 och en jätterolig utmaning.

Hallå, det är nog så svårt att stå på båda händerna!! Kanske ni tänker. Ja det är klart, vi befinner ju oss alla på olika ställen här i livet. Jag har ägnat mitt liv till en stor del att utmana min kropp, tränat just på handstående och andra akrobatiska rörelser. Sedan finns det dom som tycker detta är superduperenkelt och är på nästa nivå.

http://instagram.com/p/vLIGc3BAOm/?modal=true

Det är ju det fina med yoga, att alla får sin utmaning på sin nivå. Men du som känner dig bekväm i handstående på båda händerna kanske vill gå vidare till att balansera på en hand.

Steg för steg

Att lära sig enhandsstående steg för steg. Du kan med fördel börja göra detta mot en vägg.

  1. Börja med att stå på händer, hitta din balans och använd dina bandas, mag- och rot-lås.
  2. För att hålla en bra balans bör du ha delade ben.
  3. Lägg över din kroppstyngd på den arm du vill börja balansera på genom att luta över din vikt åt samma håll, när du hittat balansen där så försöker du komma upp på fingerspetsarna. Lika som jag gör på videon ovan.
  4. Upprepa och byt gärna sida. Det är otroligt närande att alltid öva lika mycket på båda sidor. Så glöm inte bort din "sämre" sida.

Enhandsstående med klossar

Att Använda sig av klossar, är ett annat sätt att träna upp din styrka och balans.

yoga-blocks

Du börjar först med en kloss under ena handen, den andra är fortfarande kvar på mattan. Hitta din balans, först mot en vägg och sedan utan. Nästa steg blir att bygga på med ytterligare en kloss, osv. Låt det ta tid, det är alltid roligt med små framsteg.Tänk också på att balans är beroende på din dagsform, vad som var enkelt och stadigt igår kanske inte är det idag. Just keep practicing.

Lycka till!! Berätta gärna för mig hur det går, skulle vara jätte roligt 🙂

Önskar er alla en fantastisk skön härlig och rolig helg!!!

526937_233719356768303_349631492_n


2 comments on “Balansera på en hand

  1. Marie on

    Hej Bella! Så roligt att du tar upp detta. Jag som älskar att stå på huvudet men får liksom aldrig till handstående. Bara mot en vägg. Men nu har jag märkt att om jag har delade ben så blir det lättare. Step by step – och vilken skön känsla att kunna hålla balansen några sekunder. Får den där lite barnsliga glädjen i kroppen.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Skriv ut artikel


Ashtanga Yoga

Asana

Adjustment training course med Natalia Paisano Hej hej igen!! Nu är jag tillbaka, Välkommen att ta del av Yoga, Nyttigheter och allt jag kan förmedla när det gäller att vara sitt Härligaste Bästa Jag ♥ Ashtanga Yoga – Min passion de senaste 20 åren, som alltid funnits där, ibland mer ibland mindre, men alltid närvarande. […]

Ayurvedans tio bästa

Asana

Hej!!! Jag träffade min kära Ayurvediska lärare, Sangeeta, härom dagen och vill gärna dela hennes bästa tips för att vi ska hålla oss friska. Känner att det kan vara extra viktigt att ha lite mer verktyg nu när många av oss åker iväg på semestrar och det släpps på restriktioner mer och mer. Holistisk approach […]

Frihetsretreat på Idöborg

Blogginlägg

Det finns en fantastisk kvinna, Annette Forslund, hon bjöd med mig till sitt “Frihetsretreat” i helgen och det var helt underbart!! Denna kvinna lever som hon lär, hon behöver inte bli påmind varje dag att leva sin dröm, hon gör det hon vill och lever varje dag precis så. Hon är verkligen en sann inspiratör, […]

Paus – Semesterns hetaste boktips

Ayurveda

Stanna upp och Njut! För ett år sedan kontaktade Karin, som är författare till denna fina bok, mig och frågade om jag ville vara med i hennes nya bok “PAUS”. Självklart ville jag det. Den kom ut för ett halvår sedan och jag tycker att den är mer aktuell än någonsin nu i semestertider. Den […]

Bästa höst- och vinterdrinken

Ayurveda

Nu när vi går mot mörkare kallare tider behöver vi följa med den årstiden. Det är en mer introvert, intim och ”back to source” tid. Våga vara där. Gör plats för mer ”bara vara” tid i kalendern. Förläng din nattsömn och försök kom ut en timme på dagen i dagsljuset, gärna i skogen. Slowdown är […]

Universum levererar

Ayurveda

Intensiva tider Hur fort kan tiden gå egentligen??! Jag vet att denna period ska vara intensiv och att allt går så snabbt, men hallå, sakta ner lite nu va.. Jag hinner inte med, det händer ju så oerhört mycket. För drygt ett år sedan fick jag till mig att jag ska ut i naturen och […]

Höftöppnarprogram

Asana

Idrott och yoga Jag fick frågan av en vän för ett tag sedan vars son är målvakt. De ville ha hjälp med ett program för att mjuka upp höfterna då det hämmar honom i hans sport. Det skulle ju vara toppen tänker jag att föra in “yogaövningar” efter varje träning, att göra det till en […]

Yoga med årstiden

Blogginlägg

Hallå alla underbara medmänniskor! Länge sedan.. jag har haft lite vinterdvala, men börjar vicka på tårna nu. Det är också vad jag tänkt skriva om idag. Hur lever du med årstiderna? Vi som bor här i Sverige har ganska markanta årstider och det påverkar oss. Jag har i många år försökt att streta emot, pressa […]

Kärlek eller rädsla

Asana

Vad väljer du? Jag får ofta frågan om jag inte är rädd för någonting?!! Svaret är – när det gäller att stå på händer eller vika mig dubbel, så nej det är jag i princip aldrig. Jag litar på mig själv i min kropp. Vi har jobbat hårt och ömt tillsammans i så många år, […]

Handstående workshop

Asana

Hej hej!! Igår var det handstående workshop igen, denna gång här i stan på fina Lila Lotus. Vi var en liten grupp på 8 personer som hade riktigt roligt. https://www.instagram.com/p/BZ9OFy_FLiw/?taken-by=yoginbella Jag brukar köra ca 1,5 -2 timmar beroende på önskemål. Igår blev det två timmar och de kunde vi fylla lätt. Tror dock att det […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)