Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Bella Om Yoga

Sluta ge era barn Alvedon?

Läser en artikel om Paracetamol, det aktiva ämnet i Alvedon. Läs artikeln här

Ja, hur ska man veta? Läkarna säger si eller så.. Men tänk er för innan ni stoppar i er själva, era barn el någon annan för den delen..  Vad är det jag konsumerar? Vad tror du på, vad säger din magkänsla? Jag själv har problem med huvudvärk ganska ofta. Jag har fortfarande inte hittat ett bra sätt att hantera det. Trots all yoga och mitt stora intresse för hälsa. Men jag har inte gett upp, jag tänker inte acceptera att det enda "botemedlet" är smärtstillande medicin 😉

skrattapa

Den självläkande kroppen

Jag tror att våra egna kroppar har allt som oftast redan det mesta för att läka ut många sjukdomar. Det vi måste göra är att ge oss själva förutsättningar för att kroppen ska ha en chans att utföra sitt jobb. Hur gör man det då? Ja det är en bra fråga och jag jobbar på svaret, varje dag faktiskt, det är ju mitt största intresse. Jag försöker läsa på och fördjupa mig mer och mer i vad som är bra för mig och andra.

Ge dig själv tid

Ett sätt är iaf att ge oss själva tid och vila för att läka. Allt ska gå så fort idag, att vi aldrig ger vår kropp en chans att återhämta sig. Utan, nä jag har inte tid att vara sjuk och hemma från jobbet, i med lite smärtstillande och fortsätt köra på.. Vi har press, ekonomiskt och från alla andra håll, så vi har inte tiiiiiid!

Föda

Jag tror verkligen på att, du är vad du äter. Vi lever i en tid där det kommer metoder hur och vad man ska äta från alla håll. Det kanske inte är så lätt att veta vad som är bäst. Men jag är övertygad om en varierad kost med så naturliga, ekologiska icke processade produkter som möjligt. Bara där tror jag att man kommer långt. Sedan är det ju så att viss föda passar vissa kroppar bättre än andra och det är också en aspekt att ta hänsyn till. Ät dig frisk, det är faktiskt så fantastiskt att mat är medicin. Det gäller bara att också där leta sig fram och hitta vad som finns för just din åkomma.

IMG_4016Foto lånat från fantastiska Rawfoodfamiljen som jag har förmånen att jobba med.

Motion

Hitta en motionsform som du tycker om eller varför inte flera? Det finns ju så mycket som är roligt. Åka skidor, cykla, rida, promenera, dansa och såklart yoga♥ Det är viktigt att man motionerar men lika viktigt att man tycker om det man gör. Men ibland får man också liksom göra det fast man inte har någon lust. Blodcirkulationen är rent av magisk för att läka och det finns ju många sätt att öka cirkulationen på, framförallt rörelse, värme och massage. Som utbildad Ayurvedisk Yogamassör vet jag att massage verkligen kan göra underverk med hela kroppen, inte bara rent muskulärt. Allt hänger ihop kropp, själ och hjärta.

Harmoni och balans

Gör alltid i möjligaste mån det du mår bra av. Välj glädje och positiva tankar. Umgås med människor som lyfter dig och får dig att må bra. Skratta och ta inte allt så allvarligt.

news36_center

Jag är inte läkare och tycker det är bra att det finns mediciner! Men jag tror att vi alla måste tänka efter en gång till. För att inte drabbas av alla följdsjukdomar och onödiga biverkningar av mediciner. Vi måste ta ett eget ansvar för vår hälsa. Försöka att skapa de rätta förutsättningarna för att slippa medicinera. Sedan om man nu kommer i det läget att man "måste" ta mediciner. Gör man naturligtvis det ♥

Vad tror du?


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Skriv ut artikel


Ashtanga Yoga

Asana

Adjustment training course med Natalia Paisano Hej hej igen!! Nu är jag tillbaka, Välkommen att ta del av Yoga, Nyttigheter och allt jag kan förmedla när det gäller att vara sitt Härligaste Bästa Jag ♥ Ashtanga Yoga – Min passion de senaste 20 åren, som alltid funnits där, ibland mer ibland mindre, men alltid närvarande. […]

Ayurvedans tio bästa

Asana

Hej!!! Jag träffade min kära Ayurvediska lärare, Sangeeta, härom dagen och vill gärna dela hennes bästa tips för att vi ska hålla oss friska. Känner att det kan vara extra viktigt att ha lite mer verktyg nu när många av oss åker iväg på semestrar och det släpps på restriktioner mer och mer. Holistisk approach […]

Frihetsretreat på Idöborg

Blogginlägg

Det finns en fantastisk kvinna, Annette Forslund, hon bjöd med mig till sitt “Frihetsretreat” i helgen och det var helt underbart!! Denna kvinna lever som hon lär, hon behöver inte bli påmind varje dag att leva sin dröm, hon gör det hon vill och lever varje dag precis så. Hon är verkligen en sann inspiratör, […]

Paus – Semesterns hetaste boktips

Ayurveda

Stanna upp och Njut! För ett år sedan kontaktade Karin, som är författare till denna fina bok, mig och frågade om jag ville vara med i hennes nya bok “PAUS”. Självklart ville jag det. Den kom ut för ett halvår sedan och jag tycker att den är mer aktuell än någonsin nu i semestertider. Den […]

Bästa höst- och vinterdrinken

Ayurveda

Nu när vi går mot mörkare kallare tider behöver vi följa med den årstiden. Det är en mer introvert, intim och ”back to source” tid. Våga vara där. Gör plats för mer ”bara vara” tid i kalendern. Förläng din nattsömn och försök kom ut en timme på dagen i dagsljuset, gärna i skogen. Slowdown är […]

Universum levererar

Ayurveda

Intensiva tider Hur fort kan tiden gå egentligen??! Jag vet att denna period ska vara intensiv och att allt går så snabbt, men hallå, sakta ner lite nu va.. Jag hinner inte med, det händer ju så oerhört mycket. För drygt ett år sedan fick jag till mig att jag ska ut i naturen och […]

Höftöppnarprogram

Asana

Idrott och yoga Jag fick frågan av en vän för ett tag sedan vars son är målvakt. De ville ha hjälp med ett program för att mjuka upp höfterna då det hämmar honom i hans sport. Det skulle ju vara toppen tänker jag att föra in “yogaövningar” efter varje träning, att göra det till en […]

Yoga med årstiden

Blogginlägg

Hallå alla underbara medmänniskor! Länge sedan.. jag har haft lite vinterdvala, men börjar vicka på tårna nu. Det är också vad jag tänkt skriva om idag. Hur lever du med årstiderna? Vi som bor här i Sverige har ganska markanta årstider och det påverkar oss. Jag har i många år försökt att streta emot, pressa […]

Kärlek eller rädsla

Asana

Vad väljer du? Jag får ofta frågan om jag inte är rädd för någonting?!! Svaret är – när det gäller att stå på händer eller vika mig dubbel, så nej det är jag i princip aldrig. Jag litar på mig själv i min kropp. Vi har jobbat hårt och ömt tillsammans i så många år, […]

Handstående workshop

Asana

Hej hej!! Igår var det handstående workshop igen, denna gång här i stan på fina Lila Lotus. Vi var en liten grupp på 8 personer som hade riktigt roligt. https://www.instagram.com/p/BZ9OFy_FLiw/?taken-by=yoginbella Jag brukar köra ca 1,5 -2 timmar beroende på önskemål. Igår blev det två timmar och de kunde vi fylla lätt. Tror dock att det […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)