Bella Om Yoga

Jogga

Våren är påväg

Det känns i luften, trots att det är lite snö och mycket is, att våren är på antågande. Ljuset börjar komma tillbaka och det är så härligt tycker jag. Då kommer lusten tillbaka att gå ut och springa. Jag ser inte mig själv som någon löpare direkt. Känns som min kropp inte riktigt är gjord för det. Samtidigt så är det väl precis vad vi är gjorda för, att springa?  Jag är nog bara en otränad löpare. Får ju ont, löparknä, som jag tidigare skrivit om. Så nu har jag börjat med min rehab träning igen. Nu är det bara att hålla alla tummar och tår att det ska gå bättre i år.

Idag var vi ute och rekade “rundan” jag och Maya (min söta hund) det tog exakt 1 timme att gå 6,6 km. Hon är pigg som tusan och älskar att springa. (Hoppas på lite draghjälp) 🙂 Trots att alla fåglar är väldigt lockande så är det roligare att springa ändå.

bild (20)

Tjurruset

Jag var ju med och sprang Tjurruset i höstas. Gud vilket kul lopp det var, det är ett lopp som verkligen passar mig, terräng. Jag vill kunna springa, det är liksom något man ska kunna göra. Så därför sätter jag igång igen.

bild (21)

Kompletterings träning

Trots att jag yogar 4-5 gånger / vecka så känns det som att hjärtat ska få jobba lite extra. Och den friska luften, att vara ute varje dag är ett måste för bra hälsa. Jag tror på mångfald när det gäller träning. Yoga är för mig det absolut bästa och något min kropp behöver för att fungera överhuvudtaget. Men det är viktigt att röra på sig på andra sätt också. Utmana kroppen på olika sätt, då blir den stark och glad.

Häng med du med!! Nu springer vi in våren ♥


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Skriv ut artikel


Bästa höst- och vinterdrinken

Ayurveda

Nu när vi går mot mörkare kallare tider behöver vi följa med den årstiden. Det är en mer introvert, intim och ”back to source” tid. Våga vara där. Gör plats för mer ”bara vara” tid i kalendern. Förläng din nattsömn och försök kom ut en timme på dagen i dagsljuset, gärna i skogen. Slowdown är […]

Universum levererar

Ayurveda

Intensiva tider Hur fort kan tiden gå egentligen??! Jag vet att denna period ska vara intensiv och att allt går så snabbt, men hallå, sakta ner lite nu va.. Jag hinner inte med, det händer ju så oerhört mycket. För drygt ett år sedan fick jag till mig att jag ska ut i naturen och […]

Höftöppnarprogram

Asana

Idrott och yoga Jag fick frågan av en vän för ett tag sedan vars son är målvakt. De ville ha hjälp med ett program för att mjuka upp höfterna då det hämmar honom i hans sport. Det skulle ju vara toppen tänker jag att föra in “yogaövningar” efter varje träning, att göra det till en […]

Yoga med årstiden

Blogginlägg

Hallå alla underbara medmänniskor! Länge sedan.. jag har haft lite vinterdvala, men börjar vicka på tårna nu. Det är också vad jag tänkt skriva om idag. Hur lever du med årstiderna? Vi som bor här i Sverige har ganska markanta årstider och det påverkar oss. Jag har i många år försökt att streta emot, pressa […]

Kärlek eller rädsla

Asana

Vad väljer du? Jag får ofta frågan om jag inte är rädd för någonting?!! Svaret är – när det gäller att stå på händer eller vika mig dubbel, så nej det är jag i princip aldrig. Jag litar på mig själv i min kropp. Vi har jobbat hårt och ömt tillsammans i så många år, […]

Handstående workshop

Asana

Hej hej!! Igår var det handstående workshop igen, denna gång här i stan på fina Lila Lotus. Vi var en liten grupp på 8 personer som hade riktigt roligt. View this post on Instagram Stretching those shoulders 🙌 Tack alla som deltog på handstående ws idag. Ni är grymma 💪🤸‍♀️🌟 . . #handstand #workshop #stretching […]

Detox med Ayurveda

Blogginlägg

Avgiftning – och föryngringsdiet Khichadi är en välkänd ayurvedisk diet som är effektiv för att skölja ur – detoxa – slaggprodukter i våra kroppar (överskott av kapha). Det är en rätt som är lättsmält för magen och samtidigt väldigt näringstät. Denna diet passar alla kroppstyper oavsett (vata, pitta, kapha) obalanser. Det är beroende på vilka […]

Yoga Workshop med Sharath

Asana

Fortsättning… Närmare 400 deltagare stod redo kl 06:00 i tisdags morse. -Samastitihi sedan var vi igång med att följs Sharaths röst med största fokus. Ingen vill göra “fel” eller tappa balansen. Varenda cell är på helspänn för att följa med i yogaserien som räknas fram på sanskrit av vår Paramaguru. Vem får stanna kvar? Samma […]

Paramaguru Sharath Jois

Asana

Europe tour 2017 och imorgon är han i Stockholm!! Tisdag till söndag denna vecka yogar vi i Eriksdalshallen varje morgon. Sharath är ashtangayogans främste mästare och han är direktör för KPJ Ashtanga Yoga Institute i Mysore. Han är världens mest avancerade utövare av Ashtanga yoga och har lärt sig alla sex serier av sin morfar, […]

Semester – fortsättning följer..

Okategoriserade

Hus i Portixol Vi fick hyra ett så fint hus av en bekant i Portixol, precis utanför Palma. Så nära att man kan promenera in till Palma. Vilket jag och min kompis gjorde en morgon för att se den mäktiga Katedralen. Fin strandpromenad hela vägen in till stan. Det bästa är att om man går […]