Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Bella Om Yoga

Ekologiskt i Karibien

Vilken underbar resa!

Hemma igen efter en fantastisk resa till Tobago.

IMG_2402

Har så mycket att berätta..

Vi åkte en rundtur med en man som är född på Tobago och som vet det mesta om denna fantastiska ö. Vi började med ett stopp i Tobagos största stad, Scarborough. Vilken inte var så stor, endast ca 17 000 människor bor där. Vi gick till stadens marknad där det såldes frukt, grönsaker och bakverk. Förvånades mest över att det doftade såå gott!

FullSizeRender (1)

100% Ekologiskt

Vår guide berättade att allt som odlas på Tobago är 100% ekologiskt, helt fantastiskt! På marknaden såldes även sådant som odlas i Trinidad, så vill man ha eko får man hålla ögonen öppna och fråga vart varorna kommer ifrån.

Förutom alla stopp med sevärdheter så stannade vår guide och plockade exotiska frukter som vi fick smaka på. Som den här färska kakaofrukten.

FullSizeRender (3)

Ni ser att det är vita slemmiga kärnor i. Man tar en och suger på och det är fantastiskt gott, smakar ungefär som Rambutan. Om man biter igenom kommer man till själva kakaokärnan som är bitter, purpurfärgad och smakar inte alls choklad. Den måste först jäsas, torkas och sedan rostas innan bönorna kan valsas och ombildas till smarrig kakaomassa.

Tobago Cocoa Estate

En man vid namnet Duane Dove driver den numera enda och dessutom ekologiska kakaoodling på Tobago. Denna choklad finns bara att köpa på ett fåtal ställen i världen. Men då Duane bor i stockholm är det ett av de exkluxiva ställen där man kan köpa chokladen. Så har du vägarna förbi Södermalm kan du kila in på butiken "Small island chocolates & coffee"

Färska sockerrör

Men alltså hur gott är inte det?!!! Vid ett stop på Castara beach skar vår guide av några sockerrör som han skalade. Godis!! Man bara tar en tugga av detta söta goda mumsiga. Kommer du över ett färskt sockerrör så är ett hett tips, ÄT 🙂

03-p1100899

Btw.. det här är Castara beach, där vi tog ett dopp i det ljuva havet i Karibien ❤️ och fick smaka färska sockerrör för första gången.

FullSizeRender (6)


2 comments on “Ekologiskt i Karibien

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Skriv ut artikel


Ashtanga Yoga

Asana

Adjustment training course med Natalia Paisano Hej hej igen!! Nu är jag tillbaka, Välkommen att ta del av Yoga, Nyttigheter och allt jag kan förmedla när det gäller att vara sitt Härligaste Bästa Jag ♥ Ashtanga Yoga – Min passion de senaste 20 åren, som alltid funnits där, ibland mer ibland mindre, men alltid närvarande. […]

Ayurvedans tio bästa

Asana

Hej!!! Jag träffade min kära Ayurvediska lärare, Sangeeta, härom dagen och vill gärna dela hennes bästa tips för att vi ska hålla oss friska. Känner att det kan vara extra viktigt att ha lite mer verktyg nu när många av oss åker iväg på semestrar och det släpps på restriktioner mer och mer. Holistisk approach […]

Frihetsretreat på Idöborg

Blogginlägg

Det finns en fantastisk kvinna, Annette Forslund, hon bjöd med mig till sitt “Frihetsretreat” i helgen och det var helt underbart!! Denna kvinna lever som hon lär, hon behöver inte bli påmind varje dag att leva sin dröm, hon gör det hon vill och lever varje dag precis så. Hon är verkligen en sann inspiratör, […]

Paus – Semesterns hetaste boktips

Ayurveda

Stanna upp och Njut! För ett år sedan kontaktade Karin, som är författare till denna fina bok, mig och frågade om jag ville vara med i hennes nya bok “PAUS”. Självklart ville jag det. Den kom ut för ett halvår sedan och jag tycker att den är mer aktuell än någonsin nu i semestertider. Den […]

Bästa höst- och vinterdrinken

Ayurveda

Nu när vi går mot mörkare kallare tider behöver vi följa med den årstiden. Det är en mer introvert, intim och ”back to source” tid. Våga vara där. Gör plats för mer ”bara vara” tid i kalendern. Förläng din nattsömn och försök kom ut en timme på dagen i dagsljuset, gärna i skogen. Slowdown är […]

Universum levererar

Ayurveda

Intensiva tider Hur fort kan tiden gå egentligen??! Jag vet att denna period ska vara intensiv och att allt går så snabbt, men hallå, sakta ner lite nu va.. Jag hinner inte med, det händer ju så oerhört mycket. För drygt ett år sedan fick jag till mig att jag ska ut i naturen och […]

Höftöppnarprogram

Asana

Idrott och yoga Jag fick frågan av en vän för ett tag sedan vars son är målvakt. De ville ha hjälp med ett program för att mjuka upp höfterna då det hämmar honom i hans sport. Det skulle ju vara toppen tänker jag att föra in “yogaövningar” efter varje träning, att göra det till en […]

Yoga med årstiden

Blogginlägg

Hallå alla underbara medmänniskor! Länge sedan.. jag har haft lite vinterdvala, men börjar vicka på tårna nu. Det är också vad jag tänkt skriva om idag. Hur lever du med årstiderna? Vi som bor här i Sverige har ganska markanta årstider och det påverkar oss. Jag har i många år försökt att streta emot, pressa […]

Kärlek eller rädsla

Asana

Vad väljer du? Jag får ofta frågan om jag inte är rädd för någonting?!! Svaret är – när det gäller att stå på händer eller vika mig dubbel, så nej det är jag i princip aldrig. Jag litar på mig själv i min kropp. Vi har jobbat hårt och ömt tillsammans i så många år, […]

Handstående workshop

Asana

Hej hej!! Igår var det handstående workshop igen, denna gång här i stan på fina Lila Lotus. Vi var en liten grupp på 8 personer som hade riktigt roligt. https://www.instagram.com/p/BZ9OFy_FLiw/?taken-by=yoginbella Jag brukar köra ca 1,5 -2 timmar beroende på önskemål. Igår blev det två timmar och de kunde vi fylla lätt. Tror dock att det […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)