Bella Om Yoga

Ekologiskt i Karibien

Vilken underbar resa!

Hemma igen efter en fantastisk resa till Tobago.

IMG_2402

Har så mycket att berätta..

Vi åkte en rundtur med en man som är född på Tobago och som vet det mesta om denna fantastiska ö. Vi började med ett stopp i Tobagos största stad, Scarborough. Vilken inte var så stor, endast ca 17 000 människor bor där. Vi gick till stadens marknad där det såldes frukt, grönsaker och bakverk. Förvånades mest över att det doftade såå gott!

FullSizeRender (1)

100% Ekologiskt

Vår guide berättade att allt som odlas på Tobago är 100% ekologiskt, helt fantastiskt! På marknaden såldes även sådant som odlas i Trinidad, så vill man ha eko får man hålla ögonen öppna och fråga vart varorna kommer ifrån.

Förutom alla stopp med sevärdheter så stannade vår guide och plockade exotiska frukter som vi fick smaka på. Som den här färska kakaofrukten.

FullSizeRender (3)

Ni ser att det är vita slemmiga kärnor i. Man tar en och suger på och det är fantastiskt gott, smakar ungefär som Rambutan. Om man biter igenom kommer man till själva kakaokärnan som är bitter, purpurfärgad och smakar inte alls choklad. Den måste först jäsas, torkas och sedan rostas innan bönorna kan valsas och ombildas till smarrig kakaomassa.

Tobago Cocoa Estate

En man vid namnet Duane Dove driver den numera enda och dessutom ekologiska kakaoodling på Tobago. Denna choklad finns bara att köpa på ett fåtal ställen i världen. Men då Duane bor i stockholm är det ett av de exkluxiva ställen där man kan köpa chokladen. Så har du vägarna förbi Södermalm kan du kila in på butiken ”Small island chocolates & coffee”

Färska sockerrör

Men alltså hur gott är inte det?!!! Vid ett stop på Castara beach skar vår guide av några sockerrör som han skalade. Godis!! Man bara tar en tugga av detta söta goda mumsiga. Kommer du över ett färskt sockerrör så är ett hett tips, ÄT 🙂

03-p1100899

Btw.. det här är Castara beach, där vi tog ett dopp i det ljuva havet i Karibien ❤️ och fick smaka färska sockerrör för första gången.

FullSizeRender (6)


2 comments on “Ekologiskt i Karibien

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Skriv ut artikel


Kärlek eller rädsla

Asana

Vad väljer du? Jag får ofta frågan om jag inte är rädd för någonting?!! Svaret är – när det gäller att stå på händer eller vika mig dubbel, så nej det är jag i princip aldrig. Jag litar på mig själv i min kropp. Vi har jobbat hårt och ömt tillsammans i så många år, […]

Handstående workshop

Asana

Hej hej!! Igår var det handstående workshop igen, denna gång här i stan på fina Lila Lotus. Vi var en liten grupp på 8 personer som hade riktigt roligt. Stretching those shoulders 🙌 Tack alla som deltog på handstående ws idag. Ni är grymma 💪🤸‍♀️🌟 . . #handstand #workshop #stretching #practice #practiseandalliscoming #thankyou #håndstående A […]

Detox med Ayurveda

Blogginlägg

Avgiftning – och föryngringsdiet Khichadi är en välkänd ayurvedisk diet som är effektiv för att skölja ur – detoxa – slaggprodukter i våra kroppar (överskott av kapha). Det är en rätt som är lättsmält för magen och samtidigt väldigt näringstät. Denna diet passar alla kroppstyper oavsett (vata, pitta, kapha) obalanser. Det är beroende på vilka […]

Yoga Workshop med Sharath

Asana

Fortsättning… Närmare 400 deltagare stod redo kl 06:00 i tisdags morse. -Samastitihi sedan var vi igång med att följs Sharaths röst med största fokus. Ingen vill göra ”fel” eller tappa balansen. Varenda cell är på helspänn för att följa med i yogaserien som räknas fram på sanskrit av vår Paramaguru. Vem får stanna kvar? Samma […]

Paramaguru Sharath Jois

Asana

Europe tour 2017 och imorgon är han i Stockholm!! Tisdag till söndag denna vecka yogar vi i Eriksdalshallen varje morgon. Sharath är ashtangayogans främste mästare och han är direktör för KPJ Ashtanga Yoga Institute i Mysore. Han är världens mest avancerade utövare av Ashtanga yoga och har lärt sig alla sex serier av sin morfar, […]

Semester – fortsättning följer..

Okategoriserade

Hus i Portixol Vi fick hyra ett så fint hus av en bekant i Portixol, precis utanför Palma. Så nära att man kan promenera in till Palma. Vilket jag och min kompis gjorde en morgon för att se den mäktiga Katedralen. Fin strandpromenad hela vägen in till stan. Det bästa är att om man går […]

Yoga, jobb och semester

Asana

Så har sommaren sett ut för mig hitintills. Grym kombo faktiskt. Kan bli lite för mycket och stressigt vissa dagar. Men mest njuter jag som bara den. Sjukt tacksam 💪 Blidö v27 Det känns som väldigt längesen nu.. Varje sommar v27 har jag en yogavecka på Blidö och det är alltid lika fantastiskt roligt!! Vi yogar […]

Kristaller

Blogginlägg

Eller Halvädelstenar, jag älskar dom. De har sköna energier och de hjälper. Jag har inte jättemånga hemma, men de kommer en och en till mig, när det är dags. I veckan var jag på en fantastisk coaching, för mig i livet. Det var i gamla stan och efteråt var jag bara tvungen att gå till […]

Sommarlov

Blogginlägg

Lata dagar för barnen i alla fall, hahaa. Sista skoldagen var i fredags. Så fint med sommarlov, skönt med lata dagar. Vad gör era barn på sommarlovet? Mina börjar bli rätt stora nu, 11 och 13 år, herregud vad tiden går. Mer och mer självständiga blir dom. Just nu vill dom bara vara. Den äldre […]

Pannkakor med Superbär

Ayurveda

Hej 😃 Gjorde såå himla goda och hälsosamma pannkakor idag. Måste bara dela med mig av receptet. Blåbärspannkakor Till 4 st pannkakor 1 dl havregryn 2 ägg 1 banan 2 nävar blåbär Häll ner allt utom blåbären i en mixer. Värm lite kokosolja i stekpannan. Häll i smet och toppa med blåbär, vänta till ytan stelnat […]