Bella Om Yoga

Kontrollera din andning

Det menas inte att man alltid ska gå omkring och kontrollera sina andetag, utan att man lär sig olika andningsövningar, tekniker som utövas under en viss tid.

Traditionell Yoga

Jag har precis avslutat en 9 dagars fördjupningsutbildning i framförallt Pranayama, konsten att kontrollera sin andning. Men också fördjupat mig mer i ayurveda, traditionella asanas, chanting och yogans historia.

IMG_5703

Jag är helt frälst, igen.. Vikten av att praktisera Pranayama är ovärderlig. Det är ett fantastiskt redskap för att stävja och förhindra uppkomsten av alla sjukdomar och för att leva ett hälsosamt friskt härligt liv. Det är väl ändå det vi strävar efter. Framförallt söker jag och har alltid gjort, försöker hitta redskapen att behandla utan biverkningar.

Det är oftast ingen ”quickfix” men det förändrar, ett steg i taget. Men det kan gå fort också. Vi alla satt som ljus när guru Sudhir Tiwari undervisade på yogastudion Atmajyoti.

Ett tänkvärt talesätt Sudhir gav oss 😉

  • När du är glad – lova inte för mycket
  • När du är deprimerad – fatta inga viktiga beslut
  • När du är arg – Vänta 24 timmar innan du svarar

 

Vi startade morgonen med att Sudhir tog pulsen på var och en av oss. På bara tre dagar balanserades mina doshor (vata, Pitta, Kapha) och fortsatte så veckan ut ♥

IMG_5741

Här tar Sudhir även pulsen på min dotter.

Pulsläsning görs för att upptäcka eventuella obalanser. Pulsens egenskaper ger information om din hälsostatus och eventuella obalanser. Om man har obalanser uppkommer olika sjukdomssymptom i kroppen. Du får skräddarsydda hälsoråd anpassade efter dina behov. Råden är oftast enkla men effektiva och kan omfatta kost, dagliga rutiner, livsstilsförändringar, motion, andningsövningar och örter.

IMG_5686

Jag har fått ett eget andningsschema för mina behov som jag nu har adderat till min dagliga yoga. Tidigare har min pranayama varit mer sporadiskt, nu kommer den med all säkerhet vara en del av min vardag ♥

Namasté


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Skriv ut artikel


Kärlek eller rädsla

Asana

Vad väljer du? Jag får ofta frågan om jag inte är rädd för någonting?!! Svaret är – när det gäller att stå på händer eller vika mig dubbel, så nej det är jag i princip aldrig. Jag litar på mig själv i min kropp. Vi har jobbat hårt och ömt tillsammans i så många år, […]

Handstående workshop

Asana

Hej hej!! Igår var det handstående workshop igen, denna gång här i stan på fina Lila Lotus. Vi var en liten grupp på 8 personer som hade riktigt roligt. Stretching those shoulders 🙌 Tack alla som deltog på handstående ws idag. Ni är grymma 💪🤸‍♀️🌟 . . #handstand #workshop #stretching #practice #practiseandalliscoming #thankyou #håndstående A […]

Detox med Ayurveda

Blogginlägg

Avgiftning – och föryngringsdiet Khichadi är en välkänd ayurvedisk diet som är effektiv för att skölja ur – detoxa – slaggprodukter i våra kroppar (överskott av kapha). Det är en rätt som är lättsmält för magen och samtidigt väldigt näringstät. Denna diet passar alla kroppstyper oavsett (vata, pitta, kapha) obalanser. Det är beroende på vilka […]

Yoga Workshop med Sharath

Asana

Fortsättning… Närmare 400 deltagare stod redo kl 06:00 i tisdags morse. -Samastitihi sedan var vi igång med att följs Sharaths röst med största fokus. Ingen vill göra ”fel” eller tappa balansen. Varenda cell är på helspänn för att följa med i yogaserien som räknas fram på sanskrit av vår Paramaguru. Vem får stanna kvar? Samma […]

Paramaguru Sharath Jois

Asana

Europe tour 2017 och imorgon är han i Stockholm!! Tisdag till söndag denna vecka yogar vi i Eriksdalshallen varje morgon. Sharath är ashtangayogans främste mästare och han är direktör för KPJ Ashtanga Yoga Institute i Mysore. Han är världens mest avancerade utövare av Ashtanga yoga och har lärt sig alla sex serier av sin morfar, […]

Semester – fortsättning följer..

Okategoriserade

Hus i Portixol Vi fick hyra ett så fint hus av en bekant i Portixol, precis utanför Palma. Så nära att man kan promenera in till Palma. Vilket jag och min kompis gjorde en morgon för att se den mäktiga Katedralen. Fin strandpromenad hela vägen in till stan. Det bästa är att om man går […]

Yoga, jobb och semester

Asana

Så har sommaren sett ut för mig hitintills. Grym kombo faktiskt. Kan bli lite för mycket och stressigt vissa dagar. Men mest njuter jag som bara den. Sjukt tacksam 💪 Blidö v27 Det känns som väldigt längesen nu.. Varje sommar v27 har jag en yogavecka på Blidö och det är alltid lika fantastiskt roligt!! Vi yogar […]

Kristaller

Blogginlägg

Eller Halvädelstenar, jag älskar dom. De har sköna energier och de hjälper. Jag har inte jättemånga hemma, men de kommer en och en till mig, när det är dags. I veckan var jag på en fantastisk coaching, för mig i livet. Det var i gamla stan och efteråt var jag bara tvungen att gå till […]

Sommarlov

Blogginlägg

Lata dagar för barnen i alla fall, hahaa. Sista skoldagen var i fredags. Så fint med sommarlov, skönt med lata dagar. Vad gör era barn på sommarlovet? Mina börjar bli rätt stora nu, 11 och 13 år, herregud vad tiden går. Mer och mer självständiga blir dom. Just nu vill dom bara vara. Den äldre […]

Pannkakor med Superbär

Ayurveda

Hej 😃 Gjorde såå himla goda och hälsosamma pannkakor idag. Måste bara dela med mig av receptet. Blåbärspannkakor Till 4 st pannkakor 1 dl havregryn 2 ägg 1 banan 2 nävar blåbär Häll ner allt utom blåbären i en mixer. Värm lite kokosolja i stekpannan. Häll i smet och toppa med blåbär, vänta till ytan stelnat […]