Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Bella Om Yoga

Kontrollera din andning

Det menas inte att man alltid ska gå omkring och kontrollera sina andetag, utan att man lär sig olika andningsövningar, tekniker som utövas under en viss tid.

Traditionell Yoga

Jag har precis avslutat en 9 dagars fördjupningsutbildning i framförallt Pranayama, konsten att kontrollera sin andning. Men också fördjupat mig mer i ayurveda, traditionella asanas, chanting och yogans historia.

IMG_5703

Jag är helt frälst, igen.. Vikten av att praktisera Pranayama är ovärderlig. Det är ett fantastiskt redskap för att stävja och förhindra uppkomsten av alla sjukdomar och för att leva ett hälsosamt friskt härligt liv. Det är väl ändå det vi strävar efter. Framförallt söker jag och har alltid gjort, försöker hitta redskapen att behandla utan biverkningar.

Det är oftast ingen "quickfix" men det förändrar, ett steg i taget. Men det kan gå fort också. Vi alla satt som ljus när guru Sudhir Tiwari undervisade på yogastudion Atmajyoti.

Ett tänkvärt talesätt Sudhir gav oss 😉

  • När du är glad - lova inte för mycket
  • När du är deprimerad - fatta inga viktiga beslut
  • När du är arg - Vänta 24 timmar innan du svarar

 

Vi startade morgonen med att Sudhir tog pulsen på var och en av oss. På bara tre dagar balanserades mina doshor (vata, Pitta, Kapha) och fortsatte så veckan ut ♥

IMG_5741

Här tar Sudhir även pulsen på min dotter.

Pulsläsning görs för att upptäcka eventuella obalanser. Pulsens egenskaper ger information om din hälsostatus och eventuella obalanser. Om man har obalanser uppkommer olika sjukdomssymptom i kroppen. Du får skräddarsydda hälsoråd anpassade efter dina behov. Råden är oftast enkla men effektiva och kan omfatta kost, dagliga rutiner, livsstilsförändringar, motion, andningsövningar och örter.

IMG_5686

Jag har fått ett eget andningsschema för mina behov som jag nu har adderat till min dagliga yoga. Tidigare har min pranayama varit mer sporadiskt, nu kommer den med all säkerhet vara en del av min vardag ♥

Namasté


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Skriv ut artikel


Ashtanga Yoga

Asana

Adjustment training course med Natalia Paisano Hej hej igen!! Nu är jag tillbaka, Välkommen att ta del av Yoga, Nyttigheter och allt jag kan förmedla när det gäller att vara sitt Härligaste Bästa Jag ♥ Ashtanga Yoga – Min passion de senaste 20 åren, som alltid funnits där, ibland mer ibland mindre, men alltid närvarande. […]

Ayurvedans tio bästa

Asana

Hej!!! Jag träffade min kära Ayurvediska lärare, Sangeeta, härom dagen och vill gärna dela hennes bästa tips för att vi ska hålla oss friska. Känner att det kan vara extra viktigt att ha lite mer verktyg nu när många av oss åker iväg på semestrar och det släpps på restriktioner mer och mer. Holistisk approach […]

Frihetsretreat på Idöborg

Blogginlägg

Det finns en fantastisk kvinna, Annette Forslund, hon bjöd med mig till sitt “Frihetsretreat” i helgen och det var helt underbart!! Denna kvinna lever som hon lär, hon behöver inte bli påmind varje dag att leva sin dröm, hon gör det hon vill och lever varje dag precis så. Hon är verkligen en sann inspiratör, […]

Paus – Semesterns hetaste boktips

Ayurveda

Stanna upp och Njut! För ett år sedan kontaktade Karin, som är författare till denna fina bok, mig och frågade om jag ville vara med i hennes nya bok “PAUS”. Självklart ville jag det. Den kom ut för ett halvår sedan och jag tycker att den är mer aktuell än någonsin nu i semestertider. Den […]

Bästa höst- och vinterdrinken

Ayurveda

Nu när vi går mot mörkare kallare tider behöver vi följa med den årstiden. Det är en mer introvert, intim och ”back to source” tid. Våga vara där. Gör plats för mer ”bara vara” tid i kalendern. Förläng din nattsömn och försök kom ut en timme på dagen i dagsljuset, gärna i skogen. Slowdown är […]

Universum levererar

Ayurveda

Intensiva tider Hur fort kan tiden gå egentligen??! Jag vet att denna period ska vara intensiv och att allt går så snabbt, men hallå, sakta ner lite nu va.. Jag hinner inte med, det händer ju så oerhört mycket. För drygt ett år sedan fick jag till mig att jag ska ut i naturen och […]

Höftöppnarprogram

Asana

Idrott och yoga Jag fick frågan av en vän för ett tag sedan vars son är målvakt. De ville ha hjälp med ett program för att mjuka upp höfterna då det hämmar honom i hans sport. Det skulle ju vara toppen tänker jag att föra in “yogaövningar” efter varje träning, att göra det till en […]

Yoga med årstiden

Blogginlägg

Hallå alla underbara medmänniskor! Länge sedan.. jag har haft lite vinterdvala, men börjar vicka på tårna nu. Det är också vad jag tänkt skriva om idag. Hur lever du med årstiderna? Vi som bor här i Sverige har ganska markanta årstider och det påverkar oss. Jag har i många år försökt att streta emot, pressa […]

Kärlek eller rädsla

Asana

Vad väljer du? Jag får ofta frågan om jag inte är rädd för någonting?!! Svaret är – när det gäller att stå på händer eller vika mig dubbel, så nej det är jag i princip aldrig. Jag litar på mig själv i min kropp. Vi har jobbat hårt och ömt tillsammans i så många år, […]

Handstående workshop

Asana

Hej hej!! Igår var det handstående workshop igen, denna gång här i stan på fina Lila Lotus. Vi var en liten grupp på 8 personer som hade riktigt roligt. https://www.instagram.com/p/BZ9OFy_FLiw/?taken-by=yoginbella Jag brukar köra ca 1,5 -2 timmar beroende på önskemål. Igår blev det två timmar och de kunde vi fylla lätt. Tror dock att det […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)