Bella Om Yoga

Undvik åderbråck

Har du svullna vader och/eller åderbråck?

När man blir äldre är det många som riskerar att få åderbråck. Det får man pga att klaffarna i venerna blir trötta.. De fungerar helt enkelt sämre med åren. Venernas uppgift är att transportera tillbaka blodet till hjärtat. Speciellt när man har ett stillasittande arbete, har man lättare att få åderbråck och svullna vader. Det är också andra faktorer som spelar in som arv, hormoner och graviditet osv.

Såklart de stackars klaffarna blir trötta, tänk själv vad du gör, hela livet.

 • Sover – Ligger ner.
 • Jobbar – sitter.
 • Äter – sitter.
 • Motionerar – oftast med fötterna mot marken 😉

 

Men det finns ett enkelt sätt att undvika och om du redan har, förminska åderbråck och det tar inte mycket av din tid..

Vänd dig upp och ner en gång om dagen.

skulderstående – Drottningen av Asanas (yogarörelser)

Om du kan – gör denna rörelse i minst 3 minuter.

FullSizeRender (1)

Denna asana ger också så oerhört många andra positiva effekter. Bara att få upp lite blod till hjärnan kan göra underverk.

Känns skulderstående alltför avancerat, eller bara obekväm. Gör den inte. Det finns alternativ 🙂

FullSizeRender

Att lägga upp benen mot en vägg är nästan lika bra för dina ben. Och absolut gott nog! Du kommer få effekt även här.

Välj en av dessa att börja med. Börja smått och förläng tiden allt eftersom. Det optimala är minst 3 minuter / dag. Men du kan med tiden stanna ända upp till 30 minuter (vilket kanske känns lite överdrivet för en asana).

Det är viktigt i alla asanas du gör, att du känner in din egen gräns och förmåga. Du vinner inget på att gå för långt eller känna obehag. Jag har sagt det förr, backa, men ge inte upp. Ett steg i taget.

IMG_6184

Börja med att ta några djupa andetag i en bekväm ställning, slappna av i pannan och låt även bekymmersrynkorna vila. Gör din upp och ner ställning, avsluta i shavasana (viloställning) för att få ut maximalt av din ”vägrafååderbråckställning”

Nu är det dags att vända upp och ner på tillvaron några minuter om dagen! Låt klaffarna i venerna få vila, avlasta de stackarna lite, ge dem en chans att återhämta sig så de orkar göra sitt jobb.

Lycka till ♥


2 comments on “Undvik åderbråck

 1. Loppan on

  Hej Bella!
  Jag läste ditt tidigare inlägg om hur du hittade yogan efter att ha gått in i vägen. Jag befinner mig i samma sitts just nu. Tankarna är lite ”all over the place” men jag har börjat komma underfund med HUR viktigt det är att vara snäll mot sin kropp. Jag börjar på noll, back to basic – äta, sova och dricka. Min fråga till dig är: vilka hudvårdsprodukter du använder som smink/ansiktsrengöring/krämer/schampo/balsam/deo. Allt vi stoppar i oss och sätter på oss hamnar ju till slut på insidan.

  Tack på förhand??
  Loppan

  Svara
  • Bella Om Yoga on

   Hej Loppan! Tack för din kommentar och vad klok du är ♥ ”Back to basic” Jag använder en fantastisk hårvårdsserie som heter Nashi Argan, den är näst intill eko (dock inte alla ingredienser). Bästa jag har provat och doftar fantastiskt. Sedan använder jag Moonsun för anskikte och kropp. Deo, är den bästa jag testat hittills Rosenseriens

   Kolla mitt insta.. Där gjorde jag ett inlägg till dig 😉 @yoginbella

   Ta hand om dig ! ! Love / Bella

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Skriv ut artikel


Kärlek eller rädsla

Asana

Vad väljer du? Jag får ofta frågan om jag inte är rädd för någonting?!! Svaret är – när det gäller att stå på händer eller vika mig dubbel, så nej det är jag i princip aldrig. Jag litar på mig själv i min kropp. Vi har jobbat hårt och ömt tillsammans i så många år, […]

Handstående workshop

Asana

Hej hej!! Igår var det handstående workshop igen, denna gång här i stan på fina Lila Lotus. Vi var en liten grupp på 8 personer som hade riktigt roligt. Stretching those shoulders 🙌 Tack alla som deltog på handstående ws idag. Ni är grymma 💪🤸‍♀️🌟 . . #handstand #workshop #stretching #practice #practiseandalliscoming #thankyou #håndstående A […]

Detox med Ayurveda

Blogginlägg

Avgiftning – och föryngringsdiet Khichadi är en välkänd ayurvedisk diet som är effektiv för att skölja ur – detoxa – slaggprodukter i våra kroppar (överskott av kapha). Det är en rätt som är lättsmält för magen och samtidigt väldigt näringstät. Denna diet passar alla kroppstyper oavsett (vata, pitta, kapha) obalanser. Det är beroende på vilka […]

Yoga Workshop med Sharath

Asana

Fortsättning… Närmare 400 deltagare stod redo kl 06:00 i tisdags morse. -Samastitihi sedan var vi igång med att följs Sharaths röst med största fokus. Ingen vill göra ”fel” eller tappa balansen. Varenda cell är på helspänn för att följa med i yogaserien som räknas fram på sanskrit av vår Paramaguru. Vem får stanna kvar? Samma […]

Paramaguru Sharath Jois

Asana

Europe tour 2017 och imorgon är han i Stockholm!! Tisdag till söndag denna vecka yogar vi i Eriksdalshallen varje morgon. Sharath är ashtangayogans främste mästare och han är direktör för KPJ Ashtanga Yoga Institute i Mysore. Han är världens mest avancerade utövare av Ashtanga yoga och har lärt sig alla sex serier av sin morfar, […]

Semester – fortsättning följer..

Okategoriserade

Hus i Portixol Vi fick hyra ett så fint hus av en bekant i Portixol, precis utanför Palma. Så nära att man kan promenera in till Palma. Vilket jag och min kompis gjorde en morgon för att se den mäktiga Katedralen. Fin strandpromenad hela vägen in till stan. Det bästa är att om man går […]

Yoga, jobb och semester

Asana

Så har sommaren sett ut för mig hitintills. Grym kombo faktiskt. Kan bli lite för mycket och stressigt vissa dagar. Men mest njuter jag som bara den. Sjukt tacksam 💪 Blidö v27 Det känns som väldigt längesen nu.. Varje sommar v27 har jag en yogavecka på Blidö och det är alltid lika fantastiskt roligt!! Vi yogar […]

Kristaller

Blogginlägg

Eller Halvädelstenar, jag älskar dom. De har sköna energier och de hjälper. Jag har inte jättemånga hemma, men de kommer en och en till mig, när det är dags. I veckan var jag på en fantastisk coaching, för mig i livet. Det var i gamla stan och efteråt var jag bara tvungen att gå till […]

Sommarlov

Blogginlägg

Lata dagar för barnen i alla fall, hahaa. Sista skoldagen var i fredags. Så fint med sommarlov, skönt med lata dagar. Vad gör era barn på sommarlovet? Mina börjar bli rätt stora nu, 11 och 13 år, herregud vad tiden går. Mer och mer självständiga blir dom. Just nu vill dom bara vara. Den äldre […]

Pannkakor med Superbär

Ayurveda

Hej 😃 Gjorde såå himla goda och hälsosamma pannkakor idag. Måste bara dela med mig av receptet. Blåbärspannkakor Till 4 st pannkakor 1 dl havregryn 2 ägg 1 banan 2 nävar blåbär Häll ner allt utom blåbären i en mixer. Värm lite kokosolja i stekpannan. Häll i smet och toppa med blåbär, vänta till ytan stelnat […]