Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Bella Om Yoga

Undvik åderbråck

Har du svullna vader och/eller åderbråck?

När man blir äldre är det många som riskerar att få åderbråck. Det får man pga att klaffarna i venerna blir trötta.. De fungerar helt enkelt sämre med åren. Venernas uppgift är att transportera tillbaka blodet till hjärtat. Speciellt när man har ett stillasittande arbete, har man lättare att få åderbråck och svullna vader. Det är också andra faktorer som spelar in som arv, hormoner och graviditet osv.

Såklart de stackars klaffarna blir trötta, tänk själv vad du gör, hela livet.

 • Sover - Ligger ner.
 • Jobbar - sitter.
 • Äter - sitter.
 • Motionerar - oftast med fötterna mot marken 😉

 

Men det finns ett enkelt sätt att undvika och om du redan har, förminska åderbråck och det tar inte mycket av din tid..

Vänd dig upp och ner en gång om dagen.

skulderstående - Drottningen av Asanas (yogarörelser)

Om du kan - gör denna rörelse i minst 3 minuter.

FullSizeRender (1)

Denna asana ger också så oerhört många andra positiva effekter. Bara att få upp lite blod till hjärnan kan göra underverk.

Känns skulderstående alltför avancerat, eller bara obekväm. Gör den inte. Det finns alternativ 🙂

FullSizeRender

Att lägga upp benen mot en vägg är nästan lika bra för dina ben. Och absolut gott nog! Du kommer få effekt även här.

Välj en av dessa att börja med. Börja smått och förläng tiden allt eftersom. Det optimala är minst 3 minuter / dag. Men du kan med tiden stanna ända upp till 30 minuter (vilket kanske känns lite överdrivet för en asana).

Det är viktigt i alla asanas du gör, att du känner in din egen gräns och förmåga. Du vinner inget på att gå för långt eller känna obehag. Jag har sagt det förr, backa, men ge inte upp. Ett steg i taget.

IMG_6184

Börja med att ta några djupa andetag i en bekväm ställning, slappna av i pannan och låt även bekymmersrynkorna vila. Gör din upp och ner ställning, avsluta i shavasana (viloställning) för att få ut maximalt av din "vägrafååderbråckställning"

Nu är det dags att vända upp och ner på tillvaron några minuter om dagen! Låt klaffarna i venerna få vila, avlasta de stackarna lite, ge dem en chans att återhämta sig så de orkar göra sitt jobb.

Lycka till ♥


2 comments on “Undvik åderbråck

 1. Loppan on

  Hej Bella!
  Jag läste ditt tidigare inlägg om hur du hittade yogan efter att ha gått in i vägen. Jag befinner mig i samma sitts just nu. Tankarna är lite “all over the place” men jag har börjat komma underfund med HUR viktigt det är att vara snäll mot sin kropp. Jag börjar på noll, back to basic – äta, sova och dricka. Min fråga till dig är: vilka hudvårdsprodukter du använder som smink/ansiktsrengöring/krämer/schampo/balsam/deo. Allt vi stoppar i oss och sätter på oss hamnar ju till slut på insidan.

  Tack på förhand??
  Loppan

  Svara
  • Bella Om Yoga on

   Hej Loppan! Tack för din kommentar och vad klok du är ♥ “Back to basic” Jag använder en fantastisk hårvårdsserie som heter Nashi Argan, den är näst intill eko (dock inte alla ingredienser). Bästa jag har provat och doftar fantastiskt. Sedan använder jag Moonsun för anskikte och kropp. Deo, är den bästa jag testat hittills Rosenseriens

   Kolla mitt insta.. Där gjorde jag ett inlägg till dig 😉 @yoginbella

   Ta hand om dig ! ! Love / Bella

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Skriv ut artikel


Ashtanga Yoga

Asana

Adjustment training course med Natalia Paisano Hej hej igen!! Nu är jag tillbaka, Välkommen att ta del av Yoga, Nyttigheter och allt jag kan förmedla när det gäller att vara sitt Härligaste Bästa Jag ♥ Ashtanga Yoga – Min passion de senaste 20 åren, som alltid funnits där, ibland mer ibland mindre, men alltid närvarande. […]

Ayurvedans tio bästa

Asana

Hej!!! Jag träffade min kära Ayurvediska lärare, Sangeeta, härom dagen och vill gärna dela hennes bästa tips för att vi ska hålla oss friska. Känner att det kan vara extra viktigt att ha lite mer verktyg nu när många av oss åker iväg på semestrar och det släpps på restriktioner mer och mer. Holistisk approach […]

Frihetsretreat på Idöborg

Blogginlägg

Det finns en fantastisk kvinna, Annette Forslund, hon bjöd med mig till sitt “Frihetsretreat” i helgen och det var helt underbart!! Denna kvinna lever som hon lär, hon behöver inte bli påmind varje dag att leva sin dröm, hon gör det hon vill och lever varje dag precis så. Hon är verkligen en sann inspiratör, […]

Paus – Semesterns hetaste boktips

Ayurveda

Stanna upp och Njut! För ett år sedan kontaktade Karin, som är författare till denna fina bok, mig och frågade om jag ville vara med i hennes nya bok “PAUS”. Självklart ville jag det. Den kom ut för ett halvår sedan och jag tycker att den är mer aktuell än någonsin nu i semestertider. Den […]

Bästa höst- och vinterdrinken

Ayurveda

Nu när vi går mot mörkare kallare tider behöver vi följa med den årstiden. Det är en mer introvert, intim och ”back to source” tid. Våga vara där. Gör plats för mer ”bara vara” tid i kalendern. Förläng din nattsömn och försök kom ut en timme på dagen i dagsljuset, gärna i skogen. Slowdown är […]

Universum levererar

Ayurveda

Intensiva tider Hur fort kan tiden gå egentligen??! Jag vet att denna period ska vara intensiv och att allt går så snabbt, men hallå, sakta ner lite nu va.. Jag hinner inte med, det händer ju så oerhört mycket. För drygt ett år sedan fick jag till mig att jag ska ut i naturen och […]

Höftöppnarprogram

Asana

Idrott och yoga Jag fick frågan av en vän för ett tag sedan vars son är målvakt. De ville ha hjälp med ett program för att mjuka upp höfterna då det hämmar honom i hans sport. Det skulle ju vara toppen tänker jag att föra in “yogaövningar” efter varje träning, att göra det till en […]

Yoga med årstiden

Blogginlägg

Hallå alla underbara medmänniskor! Länge sedan.. jag har haft lite vinterdvala, men börjar vicka på tårna nu. Det är också vad jag tänkt skriva om idag. Hur lever du med årstiderna? Vi som bor här i Sverige har ganska markanta årstider och det påverkar oss. Jag har i många år försökt att streta emot, pressa […]

Kärlek eller rädsla

Asana

Vad väljer du? Jag får ofta frågan om jag inte är rädd för någonting?!! Svaret är – när det gäller att stå på händer eller vika mig dubbel, så nej det är jag i princip aldrig. Jag litar på mig själv i min kropp. Vi har jobbat hårt och ömt tillsammans i så många år, […]

Handstående workshop

Asana

Hej hej!! Igår var det handstående workshop igen, denna gång här i stan på fina Lila Lotus. Vi var en liten grupp på 8 personer som hade riktigt roligt. https://www.instagram.com/p/BZ9OFy_FLiw/?taken-by=yoginbella Jag brukar köra ca 1,5 -2 timmar beroende på önskemål. Igår blev det två timmar och de kunde vi fylla lätt. Tror dock att det […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)