Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Bella Om Yoga

Ditt ansvar

Att hålla sig frisk

Det är ett hårt jobb, ingen dans på rosor. Det krävs väldigt mycket av dig själv för att förbli frisk och välmående. Man måste lära känna sig själv och sin kropp, ta hjälp av experter på olika områder. Men framförallt lära sig att förstå vad just du behöver för att må bra. Träning, födointag, intryck, energier, sanna människor i din närhet, även sättet du ser på och behandlar dig själv kan förändra hela ditt liv ❤️

Hur ska jag veta vad som är bäst för mig? Nya dieter och hälsotrender var och varannan dag.

Följ din sanning

Det är ett sökande och man får prova sig fram, lyssna på magkänslan och vad det är din kropp egentligen försöker säga dig.

Har du ont? Kroppens signal att tala om att du behöver göra något. Kanske förändra din träning, eller börja överhuvudtaget. Slå inte på dig själv, lyssna. Din kropp är superintelligent och vet precis vad den ska sända för signaler. Om man har slutat lyssna allt för länge krävs det tid och tålamod för att börja förstå igen. Ge dig själv den tiden, det är aldrig försent.

Tar du en värktablett så fort du har ont någonstans? Det dövar för stunden men läker inte, får dig inte att göra den förändring som krävs för att smärtan inte ska komma tillbaka.

Det här är viktigt tycker jag, reflekterar över det mer och mer.

FullSizeRender12

Lyssna på kroppens signaler

Ditt barn har huvudvärk. Det är enkelt att ge hen en värktablett, då behöver hon inte ha ont stackars liten. För vem vill se sitt barn må dåligt? Självklart ingen.

Men lite tid och omtanke är ett bättre alternativ. Vad har hon ätit, druckit, har hon ätit? Sovit, varit på toaletten? Hon kanske bara är trött, behöver vila, bäddas ner och lyssna på en saga i soffan.

Lär ditt barn att fortsätta lyssna på sina signaler, inte förtränga eller bedöva dem. Barn vet.

IMG_2621

Yoga varje dag

Det är inte enkelt, och då ägnar jag ändå väldigt mycket tid för att ta reda på mina svar. Men jag har funnit mitt välmående i bl a Ashtanga yoga. Jag vet att det håller mig frisk och stark, både rent kroppsligt och mentalt.

https://www.instagram.com/p/BIZ7_ZyAzts/?taken-by=yoginbella

Quick fix

Det är ingen quick fix och varken kul eller glamoröst att gå upp tidigt varje morgon för att göra sin practice, läs mer på Yogaliv. Vissa mornar undrar man verkligen vad man gör där överhuvudtaget, vill bara kräkas. Men andra är det superhärligt och man älskar varenda andetag och rörelse på mattan. Dock är 9 av 10 ggr man avslutat sin yogaträning alldeles alldeles underbar. Trippar iväg på små moln och känner sig stark och frisk.

Men det sker ändå förändring relativt snabbt om man bara börjar. Ett litet steg i taget.. Det är inte för sent, aldrig. Du är inte för stel, yoga handlar inte om det.

Både det jävliga och det härliga hör till yogan, liksom i det övriga livet. Motgångar som medgångar och det är bara att fortsätta sin träning och lita på metoden.

quote-do-your-practice-and-all-is-coming-k-pattabhi-jois-53-26-12

Ayurveda

Jag har också hittat svar i Ayurvedan som jag har studerat snart ett år nu. Det handlar om att lära känna sig själv mer men också kunna hjälpa andra med deras obalanser. Det finns ett koncept, ett uråldrigt koncept som har svaren på det mesta.

Ayurveda - Läran om livet. Helt genialt.

Men det är du som måste göra jobbet, det är ditt eget ansvar. Det är ingen annan som gör det åt dig, du måste hitta dina svar. Men det finns vägledning, ge dig själv det. För att du är värd det!

Med enkla medel kan du förändra ditt liv till det bättre.

Blunda inte..

inspirational-wall-quotes-wake-up-and-be-awesome-19


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Skriv ut artikel


Ashtanga Yoga

Asana

Adjustment training course med Natalia Paisano Hej hej igen!! Nu är jag tillbaka, Välkommen att ta del av Yoga, Nyttigheter och allt jag kan förmedla när det gäller att vara sitt Härligaste Bästa Jag ♥ Ashtanga Yoga – Min passion de senaste 20 åren, som alltid funnits där, ibland mer ibland mindre, men alltid närvarande. […]

Ayurvedans tio bästa

Asana

Hej!!! Jag träffade min kära Ayurvediska lärare, Sangeeta, härom dagen och vill gärna dela hennes bästa tips för att vi ska hålla oss friska. Känner att det kan vara extra viktigt att ha lite mer verktyg nu när många av oss åker iväg på semestrar och det släpps på restriktioner mer och mer. Holistisk approach […]

Frihetsretreat på Idöborg

Blogginlägg

Det finns en fantastisk kvinna, Annette Forslund, hon bjöd med mig till sitt “Frihetsretreat” i helgen och det var helt underbart!! Denna kvinna lever som hon lär, hon behöver inte bli påmind varje dag att leva sin dröm, hon gör det hon vill och lever varje dag precis så. Hon är verkligen en sann inspiratör, […]

Paus – Semesterns hetaste boktips

Ayurveda

Stanna upp och Njut! För ett år sedan kontaktade Karin, som är författare till denna fina bok, mig och frågade om jag ville vara med i hennes nya bok “PAUS”. Självklart ville jag det. Den kom ut för ett halvår sedan och jag tycker att den är mer aktuell än någonsin nu i semestertider. Den […]

Bästa höst- och vinterdrinken

Ayurveda

Nu när vi går mot mörkare kallare tider behöver vi följa med den årstiden. Det är en mer introvert, intim och ”back to source” tid. Våga vara där. Gör plats för mer ”bara vara” tid i kalendern. Förläng din nattsömn och försök kom ut en timme på dagen i dagsljuset, gärna i skogen. Slowdown är […]

Universum levererar

Ayurveda

Intensiva tider Hur fort kan tiden gå egentligen??! Jag vet att denna period ska vara intensiv och att allt går så snabbt, men hallå, sakta ner lite nu va.. Jag hinner inte med, det händer ju så oerhört mycket. För drygt ett år sedan fick jag till mig att jag ska ut i naturen och […]

Höftöppnarprogram

Asana

Idrott och yoga Jag fick frågan av en vän för ett tag sedan vars son är målvakt. De ville ha hjälp med ett program för att mjuka upp höfterna då det hämmar honom i hans sport. Det skulle ju vara toppen tänker jag att föra in “yogaövningar” efter varje träning, att göra det till en […]

Yoga med årstiden

Blogginlägg

Hallå alla underbara medmänniskor! Länge sedan.. jag har haft lite vinterdvala, men börjar vicka på tårna nu. Det är också vad jag tänkt skriva om idag. Hur lever du med årstiderna? Vi som bor här i Sverige har ganska markanta årstider och det påverkar oss. Jag har i många år försökt att streta emot, pressa […]

Kärlek eller rädsla

Asana

Vad väljer du? Jag får ofta frågan om jag inte är rädd för någonting?!! Svaret är – när det gäller att stå på händer eller vika mig dubbel, så nej det är jag i princip aldrig. Jag litar på mig själv i min kropp. Vi har jobbat hårt och ömt tillsammans i så många år, […]

Handstående workshop

Asana

Hej hej!! Igår var det handstående workshop igen, denna gång här i stan på fina Lila Lotus. Vi var en liten grupp på 8 personer som hade riktigt roligt. https://www.instagram.com/p/BZ9OFy_FLiw/?taken-by=yoginbella Jag brukar köra ca 1,5 -2 timmar beroende på önskemål. Igår blev det två timmar och de kunde vi fylla lätt. Tror dock att det […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)