Bella Om Yoga

Ditt ansvar

Att hålla sig frisk

Det är ett hårt jobb, ingen dans på rosor. Det krävs väldigt mycket av dig själv för att förbli frisk och välmående. Man måste lära känna sig själv och sin kropp, ta hjälp av experter på olika områder. Men framförallt lära sig att förstå vad just du behöver för att må bra. Träning, födointag, intryck, energier, sanna människor i din närhet, även sättet du ser på och behandlar dig själv kan förändra hela ditt liv ❤️

Hur ska jag veta vad som är bäst för mig? Nya dieter och hälsotrender var och varannan dag.

Följ din sanning

Det är ett sökande och man får prova sig fram, lyssna på magkänslan och vad det är din kropp egentligen försöker säga dig.

Har du ont? Kroppens signal att tala om att du behöver göra något. Kanske förändra din träning, eller börja överhuvudtaget. Slå inte på dig själv, lyssna. Din kropp är superintelligent och vet precis vad den ska sända för signaler. Om man har slutat lyssna allt för länge krävs det tid och tålamod för att börja förstå igen. Ge dig själv den tiden, det är aldrig försent.

Tar du en värktablett så fort du har ont någonstans? Det dövar för stunden men läker inte, får dig inte att göra den förändring som krävs för att smärtan inte ska komma tillbaka.

Det här är viktigt tycker jag, reflekterar över det mer och mer.

FullSizeRender12

Lyssna på kroppens signaler

Ditt barn har huvudvärk. Det är enkelt att ge hen en värktablett, då behöver hon inte ha ont stackars liten. För vem vill se sitt barn må dåligt? Självklart ingen.

Men lite tid och omtanke är ett bättre alternativ. Vad har hon ätit, druckit, har hon ätit? Sovit, varit på toaletten? Hon kanske bara är trött, behöver vila, bäddas ner och lyssna på en saga i soffan.

Lär ditt barn att fortsätta lyssna på sina signaler, inte förtränga eller bedöva dem. Barn vet.

IMG_2621

Yoga varje dag

Det är inte enkelt, och då ägnar jag ändå väldigt mycket tid för att ta reda på mina svar. Men jag har funnit mitt välmående i bl a Ashtanga yoga. Jag vet att det håller mig frisk och stark, både rent kroppsligt och mentalt.

https://www.instagram.com/p/BIZ7_ZyAzts/?taken-by=yoginbella

Quick fix

Det är ingen quick fix och varken kul eller glamoröst att gå upp tidigt varje morgon för att göra sin practice, läs mer på Yogaliv. Vissa mornar undrar man verkligen vad man gör där överhuvudtaget, vill bara kräkas. Men andra är det superhärligt och man älskar varenda andetag och rörelse på mattan. Dock är 9 av 10 ggr man avslutat sin yogaträning alldeles alldeles underbar. Trippar iväg på små moln och känner sig stark och frisk.

Men det sker ändå förändring relativt snabbt om man bara börjar. Ett litet steg i taget.. Det är inte för sent, aldrig. Du är inte för stel, yoga handlar inte om det.

Både det jävliga och det härliga hör till yogan, liksom i det övriga livet. Motgångar som medgångar och det är bara att fortsätta sin träning och lita på metoden.

quote-do-your-practice-and-all-is-coming-k-pattabhi-jois-53-26-12

Ayurveda

Jag har också hittat svar i Ayurvedan som jag har studerat snart ett år nu. Det handlar om att lära känna sig själv mer men också kunna hjälpa andra med deras obalanser. Det finns ett koncept, ett uråldrigt koncept som har svaren på det mesta.

Ayurveda – Läran om livet. Helt genialt.

Men det är du som måste göra jobbet, det är ditt eget ansvar. Det är ingen annan som gör det åt dig, du måste hitta dina svar. Men det finns vägledning, ge dig själv det. För att du är värd det!

Med enkla medel kan du förändra ditt liv till det bättre.

Blunda inte..

inspirational-wall-quotes-wake-up-and-be-awesome-19


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Skriv ut artikel


Kärlek eller rädsla

Asana

Vad väljer du? Jag får ofta frågan om jag inte är rädd för någonting?!! Svaret är – när det gäller att stå på händer eller vika mig dubbel, så nej det är jag i princip aldrig. Jag litar på mig själv i min kropp. Vi har jobbat hårt och ömt tillsammans i så många år, […]

Handstående workshop

Asana

Hej hej!! Igår var det handstående workshop igen, denna gång här i stan på fina Lila Lotus. Vi var en liten grupp på 8 personer som hade riktigt roligt. Stretching those shoulders 🙌 Tack alla som deltog på handstående ws idag. Ni är grymma 💪🤸‍♀️🌟 . . #handstand #workshop #stretching #practice #practiseandalliscoming #thankyou #håndstående A […]

Detox med Ayurveda

Blogginlägg

Avgiftning – och föryngringsdiet Khichadi är en välkänd ayurvedisk diet som är effektiv för att skölja ur – detoxa – slaggprodukter i våra kroppar (överskott av kapha). Det är en rätt som är lättsmält för magen och samtidigt väldigt näringstät. Denna diet passar alla kroppstyper oavsett (vata, pitta, kapha) obalanser. Det är beroende på vilka […]

Yoga Workshop med Sharath

Asana

Fortsättning… Närmare 400 deltagare stod redo kl 06:00 i tisdags morse. -Samastitihi sedan var vi igång med att följs Sharaths röst med största fokus. Ingen vill göra ”fel” eller tappa balansen. Varenda cell är på helspänn för att följa med i yogaserien som räknas fram på sanskrit av vår Paramaguru. Vem får stanna kvar? Samma […]

Paramaguru Sharath Jois

Asana

Europe tour 2017 och imorgon är han i Stockholm!! Tisdag till söndag denna vecka yogar vi i Eriksdalshallen varje morgon. Sharath är ashtangayogans främste mästare och han är direktör för KPJ Ashtanga Yoga Institute i Mysore. Han är världens mest avancerade utövare av Ashtanga yoga och har lärt sig alla sex serier av sin morfar, […]

Semester – fortsättning följer..

Okategoriserade

Hus i Portixol Vi fick hyra ett så fint hus av en bekant i Portixol, precis utanför Palma. Så nära att man kan promenera in till Palma. Vilket jag och min kompis gjorde en morgon för att se den mäktiga Katedralen. Fin strandpromenad hela vägen in till stan. Det bästa är att om man går […]

Yoga, jobb och semester

Asana

Så har sommaren sett ut för mig hitintills. Grym kombo faktiskt. Kan bli lite för mycket och stressigt vissa dagar. Men mest njuter jag som bara den. Sjukt tacksam 💪 Blidö v27 Det känns som väldigt längesen nu.. Varje sommar v27 har jag en yogavecka på Blidö och det är alltid lika fantastiskt roligt!! Vi yogar […]

Kristaller

Blogginlägg

Eller Halvädelstenar, jag älskar dom. De har sköna energier och de hjälper. Jag har inte jättemånga hemma, men de kommer en och en till mig, när det är dags. I veckan var jag på en fantastisk coaching, för mig i livet. Det var i gamla stan och efteråt var jag bara tvungen att gå till […]

Sommarlov

Blogginlägg

Lata dagar för barnen i alla fall, hahaa. Sista skoldagen var i fredags. Så fint med sommarlov, skönt med lata dagar. Vad gör era barn på sommarlovet? Mina börjar bli rätt stora nu, 11 och 13 år, herregud vad tiden går. Mer och mer självständiga blir dom. Just nu vill dom bara vara. Den äldre […]

Pannkakor med Superbär

Ayurveda

Hej 😃 Gjorde såå himla goda och hälsosamma pannkakor idag. Måste bara dela med mig av receptet. Blåbärspannkakor Till 4 st pannkakor 1 dl havregryn 2 ägg 1 banan 2 nävar blåbär Häll ner allt utom blåbären i en mixer. Värm lite kokosolja i stekpannan. Häll i smet och toppa med blåbär, vänta till ytan stelnat […]