Annons
Annons

Bittens Jonssons äggröra med fetaost

Detta recept med pikant smak av rödlök är perfekt som frukost, lunch eller kvällsmat skriver Bitten Jonsson och Pia Nordström i nya "Sockerfria kokboken". Boken har förutom recept på mat som inte triggar sötsug en inledande del späckad med fakta om sockerberoende.

Redaktionen

28 mars, 2018
Bittens Jonssons äggröra med fetaost
Dela inlägget

Detta recept med pikant smak av rödlök är perfekt som frukost, lunch eller kvällsmat skriver Bitten Jonsson och Pia Nordström i nya ”Sockerfria kokboken”. Boken har förutom recept på mat som inte triggar sötsug en inledande del späckad med fakta om sockerberoende.

 

Annons
Fakta

Fakta

Receptet kommer från Sockerfria kokboken av Bitten Jonsson och Pia Nordström.

Portioner: 1

Ingredienser

1/2 rödlök, hackad
Smör
2 ägg
Salt
25–50 gram fetaost
Peppar

Variant
I stället för rödlök kan du ta en halv avokado och skiva över äggröran, också jättegott och nyttigt!

Gör så här

Låt löken svettas i en stekpanna med smör, en ordentlig klick eller några skivor med osthyveln. Vispa äggen och salta. Häll i stekpannan när löken blivit genomskinlig. Rör om tills äggröran stelnat
något, men den ska vara lite krämig. Ta av från plattan och smula fetaosten över. Dra ett par varv med pepparkvarnen över.

Av redaktionen

Sugen på fler goda recept?

På Kurera finns mängder. Här är ett axplock:
Klassisk skagenröra vego style
LCHF-recept: Goda omelettmuffins till frukost eller mellanmål
Shakshuka med smak av Mellanöstern
Raw pesto i två sköna varianter
Buddha bowl med syrlig lök och vegansk chiliaioli

Vill du läsa fler liknande artiklar?
Gilla Kurera på Facebook och signa upp dig för Kureras nyhetsbrev så missar du inget!

Annons
Annons