Livspusslet med Cajsa Forell
Tjej eller killmage...?

Barnmorskebesök och husbygge!

19 juni, 2013 | Kommentera (5)

Hejsan!

Igår var det återigen dags för ett besök hos barnmorskan. Sedan jag var där senast (20 maj) så har min mage växt från 22 cm till 27 cm! Det känns att den har blivit större nu. Bebbens hjärtljud slog så fint och hade en puls mellan 145-150 slag/minut. Att få lyssna på bebbens hjärtljud tycker jag är en alldeles magisk känsla och skickar ett lyckorus genom hela mig! Det blir så verkligt då på något sätt, att det verkligen växer en liten krabat i mig! Underbar känsla!

Vi har valt att inte ta reda på barnets kön. Vi vill att det ska bli en överraskning. Men vi är bra nyfikna! Det finns ju en mängd olika teorier om hur man kan förutse vad det är för kön. Till 80% har jag hört från folk i min omgivning att jag har en typisk “killmage”. En annan teori förutom magens form är hur man har mått under sin graviditet. Jag har mått riktigt bra och inte ens mått illa, vilket det också sägs tyda på att det är en kille……Men om man går efter pulsslagen (låg puls= kille, hög puls= tjej) som är en annan teori, så är det en tjej! Så vad ska man tro? Det får helt enkelt bli en överraskning!

Vi har nu fått en inbjudan till att delta i en föräldragrupp vilket jag ser mycket framemot. Tror det är riktigt gynnande att få träffa andra gravida par och dela tankar och funderingar.

Igår var vi även bjudna på en informationsträff om vårt husbygge. Ja, vi ska flytta in i ett alldeles nybyggt gavelradhus!! 🙂 Det är jättekul att följa bygget. Igår hade dom kommit upp med fasaden! Inflyttningen bli i mars nästa år vilket jag tycker känns riktigt skönt. Först var det prat om att vi skulle flytta in vid jul/nyår men nu blir det istället i mars. Då hinner vi “landa” i rollen som föräldrar och har fått lära känna vår lilla bebbe innan flyttkartongerna ska packas.

Nu ska jag bege mig iväg på ett svettigt träningspass!

Önskar er en fortsatt fin dag!

Soliga hälsningar

Cajsa

 

 

Postad: 19 juni, 2013 Av: Livspusslet med Cajsa Forell Kategori: barnmorskebesök, gravid, hälsa, Okategoriserade | Etiketter: , , , , | Kommentera (5)

Det finns 5 kommentarer:

Barnmorskebesök och husbygge!

 1. Jenny skrev den

  Vilken fantastiskt fin bild på dig!

 2. Madde skrev den

  Super kul att få följa dig här Cajsa. Alla teorier om kön är så olika. Jag mådde kanon och heller inget illamående. Magen stod rätt ut och där inne gömde sig en tjej. Gällande pulsen så tror jag de stämmer vi hade tjej och hennes puls låg på ca 155 varje gång!

  Jag tror du har en pojke i magen!

  Grattis till huset med!
  Kram: Madde Hot Shoes

 3. Linnéa skrev den

  Å så fin du är!
  Jag tycker det är kul att ni ej tagit reda på kön. Det gjorde ju inte vi heller och det känns ju mycket roligare och spännande!
  Jag hade höga ♥ljud med båda å fick ju tjejer;-) Tänk art det inte är så lång tid kvar tiöl den lilla kommer! ! Fantastiskt!
  Må gott fina du!
  Kram Linnéa

 4. Carolina skrev den

  Vad roligt att följa din blogg! Vilken fin mage du har! Vi letar också efter radhus o blev nyfiken på vart ni ska flytta? Vi vill också gärna ha nytt o modernt 🙂 Glad midsommar!

  • Cajsa Forell skrev den

   Tack för alla fina ord! ❤ Också spännande å höra hur era teorier var om kön och om det stämde.

   Carolina, vi ska flytta till ett område som heter södra lindhult. Rekommenderar och kolla på lite olika byggföretag och se vad dom har för projekt på gång. Visst är det skönt med nytt!

   /
   Cajsa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen:


Namn: Cajsa Forell.
Ålder: 29 år.
Bor: Örebro.
Familj: Min man Per, vår lilla dotter Ellen och vår 10-åriga kelgris till katt Simba.
Sysselsättning: Just nu studerar jag till sjuksköterska. Annars kostrådgivare, gruppträningsinstruktör och danslärare.
Om mig: En glad tjej som har ett stort intresse för kost och träning. Gillar att gå långa promenader med min dotter Ellen och mysa med familj och vänner.
Fokus just nu: Först och främst att ta hand om min älskade dotter. Men också att komma i form igen efter att ha fött barn, samt att kombinera mammalivet med att studera.
Om bloggen: Här får ni läsa om mitt vardagsliv som mammaledig och hur jag och min familj får ihop vardagspusslet med allt det vi vill fylla det med.

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)