Livspusslet med Cajsa Forell

Förlossningstankar

21 juli, 2013 | Kommentera (2)

Hej på er!

På onsdag går jag in i gravidvecka 35. Förlossningen börjar närma sig med stormsteg. Jag ska inte sticka under stol med att jag är både väldigt spänd och nervös inför vad som komma skall. Att förbereda sig för något som man aldrig har upplevt tidigare är svårt. Det som kan oroa mig är hur jag kommer att uppleva smärtan och hur jag kommer reagera på den. Jag är en person som gillar att ha kontroll, vilket är otroligt svårt att ha under en förlossning.  Däremot tror jag på tanken att ju mer kunskap man har om hur en förlossning kan gå till och det olika stadierna man går igenom gör det lättare att släppa kontrollen (vilket är ett måste) och att känna sig mer trygg i situationen. Jag brukar även tänka att våra kroppar är gjorda för att föda barn och därför ska man inte underskatta kroppens förmåga. Jag KAN detta, min kropp VET hur den ska göra.  Ingen förlossning är den andra lik vilket gör det svårt att jämföra med mina vänners förlossningsupplevelser. Men jag tycker ändå det är bra att få höra lite hur andra har upplevt sin förlossning.

Som ni förstår har mitt fokus nu mer och mer börjat koncentrera sig på förlossningen och dess innebörd. Jag och min man har anmält oss till en profylaxkurs och det ska bli väldigt intressant hur mycket man kan göra med bara andningen. I kursen ingår även andra avslappninsgsövningar såsom massage mm. Som dansare jobbar man mycket med andningen och dess påverkan på kroppen vilket jag tror jag kan dra nytta av.

 

Jag tror på tanken att försöka att försöka ha positiva tankar inför förlossningen då det är något av det mäktigaste och häftigaste vi människor kan vara med om. Med rätt inställning kommer man långt. Här tänker jag även dra nytta av min vinnarskalle: att ingenting är omöjligt, bara man har viljan och att du KAN mer än vad du tror!

Nog om förlossningssnack för nu. I veckan var vi hos barnmorskan igen och bebben mår så bra och växer som han/hon ska. 🙂

Veckan som kommer blir spännande då både profylaxkursen och föräldragruppen startar.

Mellan alla bebisförberedelser så njuter jag och min man av en helt fantastisk fin sommar!

Soliga hälsningar

Cajsa

Picknick utanför vår lägenhet

Picknick utanför vår lägenhet

bild (3)

Kvällsgrillning

bild (4)

Ett glas gott alkoholfritt mousserande vin en fin julikväll

bild (5)

Smarrig räkmacka vid en fin sjö

 

 

 

Postad: 21 juli, 2013 Av: Livspusslet med Cajsa Forell Kategori: barnmorskebesök, gravid, hälsa, Okategoriserade | Etiketter: , , , , | Kommentera (2)

Det finns 2 kommentarer:

Förlossningstankar

 1. Emma skrev den

  Hej Cajsa! Vilka härligt somriga bilder! Du skrev tidigare att ni har en vän som fått felaktigt beslut på KUB o att det var en anledning till att ni avstått från KUB. Hur menar du att det var felaktigt? Vi skulle göra KUB i fredags men det visade sig att fostret växt 1 cm för mycket för att kunna göra testet så det gick inte. Men vi fick ju se vårt barn, och det var så häftigt! Ändå kan en del av mig inte riktigt släppa tanken om vad ett test hade visat. Jag är otroligt nojig över att vårt barn ska ha ett kromosomfel. Hur tänker du kring detta? Kanske har du något tankesätt som kan lugna mig? =) Såg i faktarutan om dig att vi är lika gamla, ja menar unga =) Ha det gott! Mvh Emma

  • Cajsa Forell skrev den

   Hej Emma!
   Grattis till din växande mage! Visst är det en helt otroligt härlig känsla att bära på ett nytt liv. 🙂
   Jag förstår precis vad du menar med tankar kring kub-testet och vad det kan visa. Våra vänner fick besked först att deras barn hade downs syndrom……efter en vecka fick dom reda på att dom hade sett fel…..Jag hade nog inte klarat den vändningen. För mig och min man var det självklart från början att vi aldrig skulle kunna välja bort ett barn. Därav bestämde vi oss för att inte göra KUB-testet.
   Jag förstår din oro. Jag brukade tänka i början på allt som kan gå fel och snett under en graviditet, men om man ska tänka så hela tiden så blir man tokig. Därför bestämde jag mig istället att tänka på att vara mer här och nu. Att inte oroa sig för vad som kan hända utan mer tänka på hur bra jag mår just nu och hur fantastiskt det är att vara gravid.
   Jag hoppas mina tankar kan hjälpa dig påvägen att släppa din oro. Njut av det underverk som finns i dig! 🙂
   Kram/Cajsa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen:


Namn: Cajsa Forell.
Ålder: 29 år.
Bor: Örebro.
Familj: Min man Per, vår lilla dotter Ellen och vår 10-åriga kelgris till katt Simba.
Sysselsättning: Just nu studerar jag till sjuksköterska. Annars kostrådgivare, gruppträningsinstruktör och danslärare.
Om mig: En glad tjej som har ett stort intresse för kost och träning. Gillar att gå långa promenader med min dotter Ellen och mysa med familj och vänner.
Fokus just nu: Först och främst att ta hand om min älskade dotter. Men också att komma i form igen efter att ha fött barn, samt att kombinera mammalivet med att studera.
Om bloggen: Här får ni läsa om mitt vardagsliv som mammaledig och hur jag och min familj får ihop vardagspusslet med allt det vi vill fylla det med.

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)