Livspusslet med Cajsa Forell

“Säg Bring it till värkarna”!

26 juli, 2013 | Kommentera (6)

Hej på er!

Denna vecka har varit väldigt händelserik då både vår föräldragrupp och profylaxkursen startade. Det var otroligt givande och roligt att få träffa andra par som väntar barn ungefär samtidigt som oss och få höra deras tankar och funderingar.

Jag måste bara få dela med mig av profylaxkursen. Jag ska erkänna att både jag och min man varit väldigt nyfikna på om en profylaxkurs kan bidra till att hjälpa oss med att förbereda oss på förlossningen. Nu efter första kurstillfälle är jag helt såld och kan garantera att det vi får med oss därifrån kommer vara till stor hjälp när den stora dagen är inne. Kursledaren var en helt fantastisk kvinna (utbildad sjuksköterska och barnmorska) som verkligen bjöd på sig själv och förklarade förlossningens olika faser, varför det gör ont mm.  på ett mycket enkelt och bra sätt.

På ett mycket medryckande sätt berättade hon även om hur mycket  man kan göra bara med bara tankens kraft och vår mentala styrka. När hon födde sitt första barn hade hon jobbat emot både kroppen och hennes tankar vilket ledde till en lång, jobbig och mentalt krävande förlossning.  När hon födde sitt andra barn däremot vände hon sitt “ajaj”, när värken kom till “jaja”!; istället. Fokuserade på pauserna istället för värkarna och såg varje värk som ett steg närmare hennes bebis. Hon sa “Bring it” till varje värk och kunde på så sätt använda sin mentala styrka att ta sig igenom värk efter värk. Det är alltid svårt att berätta någon annans historia i efterhand, men jag blev så fascinerad av hennes energi och sätt att tänka att jag ändå ville försöka förmedla det vidare till er.

Självklart fick vi öva på den viktiga andningen också; Djubandning, mellanandning och lättandning. Vi fick ge varandra lite smärta genom att nypa varandra i knävecket samtidigt som vi andades (in genom näsan och ut genom munnen). Jag kände mig riktigt avslappnad och känner att detta kan verkligen hjälpa mig.

Så nu ser jag framemot förlossningen och har bara positiva tankar. “BRING IT!”

Önskar er en riktigt Trevlig Helg!

Soliga hälsningar

Cajsa

 

Postad: 26 juli, 2013 Av: Livspusslet med Cajsa Forell Kategori: förlossning, gravid, profylaxkurs | Etiketter: , , , | Kommentera (6)

Det finns 6 kommentarer:

“Säg Bring it till värkarna”!

 1. Katharina Dehnzon skrev den

  Bra skrivet och positivt peppande, även om det var 7 år sedan jag vrålade med urkraften, bring it on.
  Tror aldrig jag har varit så ett med mig själv som vid förlossningen..Wow, vad häftigt det var.

 2. Carolina skrev den

  Härligt! Så ska det låta! I vilken vecka berättade ni för familj o vänner att ni ska ha barn?

  • Cajsa Forell skrev den

   Ja jag tror starkt på positivt tänkande. Vi valde att berätta väldigt tidigt för våra familjer. Vi gjorde testet 2 dagar innan julafton och bestämde oss gör att berätta på julafton. Vi kände att oavsett vad som skulle hända tyckte vi det kändes bra att våra familjer visste. Så tänkte vi men tycker absolut man ska gå på magkänslan och vad just nu känner för och inte lyssna så mycket på hur alla andra gör/gjort.
   Önskar dig en toppenfin dag!
   Kram/Cajsa

 3. Paya skrev den

  Bring it är the ine and only way 😉 Varje värk är ett steg närmare slutet hade kag som mantra. Så vårt första barn föddes helt utan smärtstillande, ingen lustgas eftersom jag ville vara närvarande i mitt “träningspass” bara jobba med kroppen så ska du se att det blir bra!

  • Cajsa Forell skrev den

   Tack för att du delar med dig! Ska ta med mig dina ord! 🙂

 4. Paya skrev den

  Förresten angående kontroll & kontrolfreak så var mitt sätt att släppa på kontrollen att inte planera min förlossning eftersom jag inte visste hir kroppen skulle ta smärtan 😉 så i mitt förlossningsbrev stod det att jag vill få två val, ja och nej frågor och inte vad vill du frågor. Väntar vårt andra barn och har samma inställning nu. Jag blir inte lika rädd för att tappa kontrollen då. 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen:


Namn: Cajsa Forell.
Ålder: 29 år.
Bor: Örebro.
Familj: Min man Per, vår lilla dotter Ellen och vår 10-åriga kelgris till katt Simba.
Sysselsättning: Just nu studerar jag till sjuksköterska. Annars kostrådgivare, gruppträningsinstruktör och danslärare.
Om mig: En glad tjej som har ett stort intresse för kost och träning. Gillar att gå långa promenader med min dotter Ellen och mysa med familj och vänner.
Fokus just nu: Först och främst att ta hand om min älskade dotter. Men också att komma i form igen efter att ha fött barn, samt att kombinera mammalivet med att studera.
Om bloggen: Här får ni läsa om mitt vardagsliv som mammaledig och hur jag och min familj får ihop vardagspusslet med allt det vi vill fylla det med.

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)