Livspusslet med Cajsa Forell

Sista jobbveckan

14 augusti, 2013 | Kommentera (5)

Hej på er!

Idag är det exakt 3 veckor  kvar till beräknad förlossning!  🙂

Redan i början av sommaren så bokade jag tid för både ett fotvårdsbesök och ett besök hos min frisör. Nu har jag precis kommit från fotvården och känner mig som en ny människa med så fräscha fötter. Och på måndag väntar ett efterlängtat besök hos frisören. Jag tänkte när jag bokade att det nog är sådana här besök som blir bortprioriterade en tid framöver när bebben har tittat ut. Så idag när jag satt där i ett skönt fotbad, blev serverad kaffe med en god chokladbit till och med skön lugnande musik i högtalarna så njöt jag verkligen. En riktigt skön stund.

Denna vecka gör jag min sista jobbvecka innan jag går in i förlossnings och bebisbubblan helt. 🙂 Jag har blivit erbjuden att jobba mer, vilket jag med tanke på hur jag mår nog skulle klara av. Men med en liten längre eftertanke så har jag nu valt att lyssna på hjärnan och verkligen ta det sista 2 veckorna till vila och mental förberedelse. Just nu känns det som ett klokt beslut, men jag återkommer när jag börjar klättra på vägarna härhemma då det visar sig att bebben har det så skönt i magen och inte vill komma ut förrän 2 veckor efter beräknat datum! Man vet ju aldrig…….Jag tror att det kan vara bra träning för mig att lära mig släppa kontrollen. Efter denna vecka ska jag låta dagarana bli som de blir, inte planera för mycket. Och tro mig, det blir en stor utmaning för mig.

Men än så länge har vi bara onsdag och jag ska strax bege mig iväg och jobba.

Önskar er en fortsatt bra dag!

Det finns 5 kommentarer:

Sista jobbveckan

 1. Elin Nederman skrev den

  Cajsa du kommer fixa allting så himla bra !!!!

 2. Carolina skrev den

  Vad härligt o klokt att unna sig några behandlingar o ledighet innan bebisen kommer! Vad jobbar du med? Vår bebis beräknas komma den 19 januari, vi längtar så! Tror jag kommer jobba fram till jul och sen gå på ledighet. Hur resonerade du kring hur länge du kan och vill jobba? Vissa föder ju tidigare än beräknat, så känns svårt att veta hur länge man ska orka jobba när man planerar in ledigheten. I för sig går många förstföderskor över tiden. Vad tror ni det blir för datum, före eller efter bf? Kommer du fortsätta blogga när bebisen kommit? Trevlig helg!

  • Cajsa Forell skrev den

   Hej Carolina!

   Ja det var riktigt skönt att unna sig en avkopplande fotbehandling. Det kan jag starkt rekommendera! Kan ju bli en bra julklapp för dig att önska dig! :).
   I sommar har jag haft ett semestervikariat i en butik. Jag bestämde mig ganska tidigt att jag ville ha det 2 sista veckorna innan beräknat BF att koppla av och förbereda sig. Jag tycker det låter klokt som du tänker att gå hem vid jul. Men det vet bara du och beror ju helt på hur du mår. (Hoppas du mår bra!) Att planera är svårt då det bara är bebisen därinne som kan bestämma när han/hon vill titta ut. Vi fick först beräknad BF 29 aug men blev sedan framflyttade till 4sep. Jag hoppas inte jag kommer gå över tiden! Om jag går på min känsla så tror jag att vår bebbe kommer titta fram någon gång mellan 30aug-6sep. Men vi får se!
   Jag kommer med all sannolikhet fortsätta blogga efter att bebben har kommit! Kul att du gillar min blogg och ta hand om dig och din växande mage!
   Kram Cajsa

 3. Carolina skrev den

  Hej igen! Vad kul att du kommer fortsätta blogga! Är det föräldrapenning du tar ut nu innan bebisen kommer eller är det semesterdagar? Vad goda bullarna såg ut, det receptet ska jag prova! Drt låter så härligt att pyssla hemma medans ni väntar på bebisen. Mys!

  • Cajsa Forell skrev den

   Hej!

   Ja bullarna blev riktigt goda. 🙂 Det ÄR supermysigt att gå härhemma och fixa och dona tills bebben kommer. Längtar riktigt ordentligt nu!
   Eftersom jag hoppade på ett semestervikariat nu i sommar ( mitt andra vick skulle ändå ha gott ut i nov), så stämplar jag fram tills bebben kommer. Kändes riktigt konstigt att behöva gå till arbetsförmedlingen i v.37, men det är så det funkar. Vill ju inte ta ut några föräldradagar redan. Så det har varit mycket pappersjobb kan jag säga. Hoppas du fortfarande mår bra och njuter av att vara gravid!
   Önskar dig en fortsatt fin dag!
   /Cajsa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen:


Namn: Cajsa Forell.
Ålder: 29 år.
Bor: Örebro.
Familj: Min man Per, vår lilla dotter Ellen och vår 10-åriga kelgris till katt Simba.
Sysselsättning: Just nu studerar jag till sjuksköterska. Annars kostrådgivare, gruppträningsinstruktör och danslärare.
Om mig: En glad tjej som har ett stort intresse för kost och träning. Gillar att gå långa promenader med min dotter Ellen och mysa med familj och vänner.
Fokus just nu: Först och främst att ta hand om min älskade dotter. Men också att komma i form igen efter att ha fött barn, samt att kombinera mammalivet med att studera.
Om bloggen: Här får ni läsa om mitt vardagsliv som mammaledig och hur jag och min familj får ihop vardagspusslet med allt det vi vill fylla det med.

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)