
Dags att fylla frysen!
21 augusti, 2013 | Kommentera (0)Hej på er!
För att underlätta den första tiden när bebben har kommit så har jag tänkt att laga lite mat och frysa in. Tänker att det kommer säkert vara fullt fokus på bebben att man nog lätt glömmer att själv äta. Kan också tänka mig att lusten och tiden att ställa sig vid grytorna varje dag nog inte alltid kommer finnas där. Så därför tänkte jag laga till lite rätter som man lätt kan ta fram och värma. Jag tror det är otroligt viktigt att tänka på att fortsätta äta bra och hälsosamt. Om inte jag mår bra så tror jag lätt att det kan smitta av sig på bebben.
Jag började redan häromdagen att baka en lite nyttigare variant på kanelbullar. Tänker att det kan vara bra att ha då jag hoppas många vill komma och hälsa på vår nya familjemedlem. 🙂
Har ni några bra tips på vad man kan laga för gott får ni gärna komma med förslag! Jag behöver lite inspiration! 🙂
Här bjuder jag er på receptet på dom mumsiga kanelbullarna jag bakade. 🙂
Ca: 25 bullar. En vanlig kanelbulle innehåller ca. 230 kcal. Denna innehåller hälften.
Deg:
50g jäst
2,5 dl lättmjölk
100 g kesella 10%
1 dl honung
1 tsk kardemumma
1 tsk kanel
1 tsk salt
2 msk psylliumfrön
1 msk krossade linfrön
7-10 dl dinkelmjöl
Fyllning:
100 g kesella 10 %
3 msk kanel
1/2 dl honung
1 dl uppvispat ägg
1 dl hackad mandel
1 msk krossade linfrön
2 rivna äpplen
Gör så här:
Smula jästen i en bunke. Värm mjölken i en kastrull till 37 grader. Blanda ner den ljumma mjölken med kesellan Häll blandningen över över jästen. Rör tills det löst sig Och tillsätt honung och kryddor.
Häll i fröna och mjölet lite i taget och arbeta sen degen till den känns smidig och släpper från skålen. Låt den jäsa i 30 min under bakduk.
Knåda degen Och dela den sedan i 2 delar. Kavla ut den ena delen på mjölat bakbord. Bred ut kesella, pudra över kanel och ringla över honung och bred ut det rivna äpplet. Rulla ihop den till en rulle och skär ca 2 cm tjocka skivor. Lägg dem i bakformar och låt dem jäsa i 30 min under bakduk.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över hackad mandel och linfrön.
Grädda mitt i ugnen på 225 grader i ca 10 min. Låt svalna på galler.
Önskar er en riktigt bra dag!
Soliga hälsningar
Cajsa
Postad: 21 augusti, 2013 Av: Livspusslet med Cajsa Forell Kategori: förberedelser, gravid, hälsa, kost, Okategoriserade | Etiketter: Fylla frysen, Nyttigare kanelbullar | Kommentera (0)
Lämna ett svar