Livspusslet med Cajsa Forell

Dags att fylla frysen!

21 augusti, 2013 | Kommentera (0)

Hej på er!

För att underlätta den första tiden när bebben har kommit så har jag tänkt att laga lite mat och frysa in. Tänker att det kommer säkert vara fullt fokus på bebben att man nog lätt glömmer att själv äta. Kan också tänka mig att lusten och tiden att ställa sig vid grytorna varje dag nog inte alltid kommer finnas där. Så därför tänkte jag laga till lite rätter som man lätt kan ta fram och värma. Jag tror det är otroligt viktigt att tänka på att fortsätta äta bra och hälsosamt. Om inte jag mår bra så tror jag lätt att det kan smitta av sig på bebben.

Jag började redan häromdagen att baka en lite nyttigare variant på kanelbullar. Tänker att det kan vara bra att ha då jag hoppas många vill komma och hälsa på vår nya familjemedlem.  🙂

Har ni några bra tips på vad man kan laga för gott får ni gärna komma med förslag! Jag behöver lite inspiration! 🙂

 

Här bjuder jag er på receptet på dom mumsiga kanelbullarna jag bakade. 🙂

 

Ca: 25 bullar. En vanlig kanelbulle innehåller ca. 230 kcal. Denna innehåller hälften.

Deg:

50g jäst

2,5 dl lättmjölk

100 g kesella 10%

1 dl honung

1 tsk kardemumma

1 tsk kanel

1 tsk salt

2 msk psylliumfrön

1 msk krossade linfrön

7-10 dl dinkelmjöl

Fyllning:

100 g kesella 10 %

3 msk kanel

1/2 dl honung

1 dl uppvispat ägg

1 dl hackad mandel

1 msk krossade linfrön

2 rivna äpplen

 

Gör så här:

Smula jästen i en bunke. Värm mjölken i en kastrull till 37 grader. Blanda ner den ljumma mjölken med kesellan Häll blandningen över över jästen.  Rör tills det löst sig Och tillsätt honung och kryddor.

Häll i fröna och mjölet lite i taget och arbeta sen degen till den känns smidig och släpper från skålen. Låt den jäsa i 30 min under bakduk.

Knåda degen Och dela den sedan i 2 delar. Kavla ut den ena delen på mjölat bakbord. Bred ut kesella, pudra över kanel och ringla över honung och bred ut det rivna äpplet. Rulla ihop den till en rulle och skär ca 2 cm tjocka skivor. Lägg dem i bakformar och låt dem jäsa i 30 min under bakduk.

Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över hackad mandel och linfrön.

Grädda mitt i ugnen på 225 grader i ca 10 min. Låt svalna på galler.

Så här blev mina. Supergoda!

Så här blev mina. Supergoda!

 

Önskar er en riktigt bra dag!

Soliga hälsningar

Cajsa

 

 

 

 

 

Postad: 21 augusti, 2013 Av: Livspusslet med Cajsa Forell Kategori: förberedelser, gravid, hälsa, kost, Okategoriserade | Etiketter: , | Kommentera (0)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Sök i bloggen

Om bloggen:


Namn: Cajsa Forell.
Ålder: 29 år.
Bor: Örebro.
Familj: Min man Per, vår lilla dotter Ellen och vår 10-åriga kelgris till katt Simba.
Sysselsättning: Just nu studerar jag till sjuksköterska. Annars kostrådgivare, gruppträningsinstruktör och danslärare.
Om mig: En glad tjej som har ett stort intresse för kost och träning. Gillar att gå långa promenader med min dotter Ellen och mysa med familj och vänner.
Fokus just nu: Först och främst att ta hand om min älskade dotter. Men också att komma i form igen efter att ha fött barn, samt att kombinera mammalivet med att studera.
Om bloggen: Här får ni läsa om mitt vardagsliv som mammaledig och hur jag och min familj får ihop vardagspusslet med allt det vi vill fylla det med.

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.