Livspusslet med Cajsa Forell

Ätbara julklappar och en massa julmys!

18 december, 2013 | Kommentera (0)

Hej på er!

Tänk att snart är det jul! Jag är något av en riktig “julmysnörd” om det finns ett sådant ord. 😉 Gör det de så är jag definitivt en sådan. Jag bara älskar att få den där riktiga julstämningen som kryper sig på en när man tänder en massa levande ljus, lyssnar på julmusik och framförallt bakar. Bakning är som terapi för mig. Att sätta på musik man gillar och bara gå in i bakningen. Det kan jag säga er, har fått många tankar och funderingar jag har i livet att bli klarare. 🙂

Igår hade jag en riktig bakdag. Även om det är mycket tankar om hur livet som sjuksköterskestudent ska bli (läs tidiager inlägg) , så handlade denna bakning om ätbara julklappar. 🙂 Jag bakade både saffransbiscotti, pepparkaksbiscotti, julgodis och pepparkakor. Om ni vill göra en god och samtidigt nyttig  gå-bort-present kan jag varmt rekommendera mina små pepparkaksbar! 🙂 (se recept längst ner)

Under tiden sussade Ellen gått i sin vagn. 🙂 (bra tajming Ellen! ) Eftersom min man var på julmiddag med jobbet passade jag på att åka hem till mina föräldrar på kvällen. Jag och mamma bakade pepparkakor så det stod härliga till medan Ellen glatt satt och tittade på. 🙂 När vi var klara tände vi en brasa och drack glögg och njöt av våra nygräddade pepparkakor. 🙂 Mer julstämning än så är svårt att få.

Hoppas en julstämning har börjat infinna sig hos er med!

Glögg (vilostund) framför brasan

Glögg (vilostund) framför brasan

 

Goda biscottis

Goda biscottis

 

 

..islagna som julklappar

..islagna som julklappar

Glögg (vilostund) framför brasan

Glögg (vilostund) framför brasan

 

Pepparkaksbarssmeten

Pepparkaksbarssmeten

Recept till ca: 25 pepparkaksbars:

2 dl havregryn

2 dl blandade nötter, fröer och kärnor. (ex. pumpa och solroskärnor, valnötter, cashewnötter mm)

2 dl torkad frukt. (jag tog dadlar efersom det är jul och även trambär)

1 dl naturell yogurt

2 tsk pepparkakskrydda

1 msk honung

En nypa salt

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 110 grader. Grovhacka nåtterna och den torkade frukten

2. Blanda med resten av ingredienserna i en bunke. Blanda till en “deg”

3. Forma till bars

4. Lägg dem på ett bakplåtspapper och grädda i ugnen ca: 1 1/2 timma

5. Låt svalna och förvara torrt.

 

 

Varma julhälsningar

Cajsa

Postad: 18 december, 2013 Av: Livspusslet med Cajsa Forell Kategori: baka, jul | Etiketter: , , | Kommentera (0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen:


Namn: Cajsa Forell.
Ålder: 29 år.
Bor: Örebro.
Familj: Min man Per, vår lilla dotter Ellen och vår 10-åriga kelgris till katt Simba.
Sysselsättning: Just nu studerar jag till sjuksköterska. Annars kostrådgivare, gruppträningsinstruktör och danslärare.
Om mig: En glad tjej som har ett stort intresse för kost och träning. Gillar att gå långa promenader med min dotter Ellen och mysa med familj och vänner.
Fokus just nu: Först och främst att ta hand om min älskade dotter. Men också att komma i form igen efter att ha fött barn, samt att kombinera mammalivet med att studera.
Om bloggen: Här får ni läsa om mitt vardagsliv som mammaledig och hur jag och min familj får ihop vardagspusslet med allt det vi vill fylla det med.

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)