Livspusslet med Cajsa Forell

Fullspäckade dagar!

29 januari, 2014 | Kommentera (0)

Hej på er!

Nu är studierna i full gång! Och vilken start sen! Sorry att det var en evighet sen jag bloggade men hjärnan, och dagarna har varit fullspäckade. Jag har nu som sagt börjat läsa till sjuksköterska och kombinerar studierna med att vara hemma med vår älskade dotter som nu hunnit bli 5 månader! Tänkte berätta lite om min första vecka som student. Första dagen var en informationsdag så då hade jag med mig min dotter Ellen som snällt låg å sov i sin vagn.  🙂 Men ska erkänna att första känslan jag fick när jag kom in på universitetsområdet med en barnvagn och såg alla unga människor sitta där i aulan (satt längst bak med barnvagnen) så kände jag mest; vad gör jag här….! Vi är 124 stycken som ska kämpa mot samma mål i 3 år. Min känsla försvann ganska fort när jag började prata med flera av mina kurskamrater. Det var nämligen många som hade barn och alla var inte 19-20, utan det var en salig blandning, vilket fick mig att tänka annorlunda. Kan dom så kan jag! 🙂 Det som kanske är lite kämpigare för mig just nu är ju att jag fortfarande ammar medan det flesta hade sina barn på förskola. Men måste säga att den första veckan har gått otroligt bra! 🙂 Min man Per som är pappaledig det dagar jag har skola, har kommit med Ellen på luncherna så jag kan amma. Har till och med hittat ett lugnt å skönt vilorum där vi kan sitta ostört. Skulle ju självklart underlätta om Ellen kan tänka sig ta flaskan, men hon är en envis och bestämd liten dam (undra vem hon fått det av. 🙂 ), så det funkar inte. Däremot har vi börjat testa å ge henne lite gröt vilket hon börjar tycka om! 🙂 Så vi får kämpa på å pussla lite å träffas på luncherna nån/några månader till innan lillskruttan har lärt sig att äta ordentligt med gröt och puréer.

Idag har jag inga föreläsningar, så idag jobbar Per och jag är hemma med Ellen. Även om jag har en hel del jag skulle behöva läsa har jag sagt till mig själv att när jag är hemma med Ellen så är jag mammaledig. Läsa får jag göra när Per kommer hem från jobbet. Tror bara jag skulle bli stressad och framförallt inte kunna koncentrera mig på Ellen till 100% när jag är hemma, vilket jag självklart vill göra. Så studierna får vänta till ikväll. Idag är jag mammaledig och vi ska mysa hela dagen jag och lillskruttan! 🙂 <3

Där har ni lite hur mina veckor ser ut just nu ett tag framöver. Om det dröjer mellan bloggtillfällerna så sitter jag antingen med näsan i några studieböcker eller gosar med min dotter. Men jag ska absolut hålla er lite uppdaterade på vägen mot min resa till sjuksköterska och mitt livspussel. 🙂

Önskar er en riktigt fin dag!

Vintriga hälsningar

Cajsa

Postad: 29 januari, 2014 Av: Livspusslet med Cajsa Forell Kategori: mammaledig, student | Etiketter: , , | Kommentera (0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen:


Namn: Cajsa Forell.
Ålder: 29 år.
Bor: Örebro.
Familj: Min man Per, vår lilla dotter Ellen och vår 10-åriga kelgris till katt Simba.
Sysselsättning: Just nu studerar jag till sjuksköterska. Annars kostrådgivare, gruppträningsinstruktör och danslärare.
Om mig: En glad tjej som har ett stort intresse för kost och träning. Gillar att gå långa promenader med min dotter Ellen och mysa med familj och vänner.
Fokus just nu: Först och främst att ta hand om min älskade dotter. Men också att komma i form igen efter att ha fött barn, samt att kombinera mammalivet med att studera.
Om bloggen: Här får ni läsa om mitt vardagsliv som mammaledig och hur jag och min familj får ihop vardagspusslet med allt det vi vill fylla det med.

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)