Livspusslet med Cajsa Forell

Konsten att välja rätt barnvagn

Postad: 8 juli, 2013 Av: Livspusslet med Cajsa Forell Kategori: Barnvagn, Bebisprylar, gravid | Etiketter: , , | 4 kommentarer

Hej på er!

Som jag skrev i tidigare inlägg så köpte vi efter mycket tänkande, velande och letande, bebbens barnvagn i maj. Innan jag blev gravid så hade jag ingen aning om vilken stor marknad det finns på barnvagnar! För att inte prata om alla val som finns. Nu vet jag att köpa barnvagn är som att köpa en bil!

Första besöket vi gjorde i barnvagnsbutiken var ett rejält uppvaknande. Visst att jag hade läst mycket på nätet innan men det var i butiken som jag förstod vilken djungel det är!

Ska man ha fasta eller svängbara hjul, avtagbar liggdel eller hård eller mjuk liggdel, punkteringsfria däck eller luftdäck…..mm. Kruxet med alla val är att det finns fördelar och nackdelar med allt. Hur man bor (villa eller lägenhet med eller utan hiss), om man vill kunna gå i skog och mark, eller i stan….mm. Eftersom vi bor i lägenhet nu (3:e vån) men kommer flytta till ett hus, plus att jag vill kunna promenera både i skog och mark men även ha en smidig vagn när man går på stan var det inga lätta val.

Efter många vändningar så bestämde vi oss för en BRIO Happy med svängbara hjul där fram som man kan låsa och en hård sittdel som man lätt kan ta ur. Jag kan rekommendera er som går i barnvagnstankar att provköra många olika modeller. Tänk även på att sittdelen kommer man bara använda det första ca: 6 månaderna.

På onsdag ska vi hämta barnvagnen! Det känns bra att få hem den i tid så man hinner lära sig alla finesser ordentligt innan bebben kommer.

Valet just nu känns riktigt bra. Det kanske viktigaste valet (eller?) är färgen. Det blir en olivgrön! 🙂

Önskar er en riktigt bra start på veckan!

Soliga hälsningar

Cajsa

 

 Bebisprylar högt och lågt

Postad: 5 juli, 2013 Av: Livspusslet med Cajsa Forell Kategori: Bebisprylar, gravid | Etiketter: , , | 5 kommentarer

Hej på er!

Nu är jag hemma igen från Barcelona och nu har det blivit hög tid att införskaffa alla prylar som vår lilla bebbe kommer att behöva första tiden. Det är svårt att riktigt veta vad som egentligen är nödvändigt och vad som kan vänta ett tag. Jag har tittat igenom lite listor som finns i en oändlig uppsjö på nätet. Jag kan få lite småpanik när jag går in i en bebisbutik och ser alla prylar som finns. Behöver man verkligen allt detta brukar jag tänka. En orolig tanke kan även komma om att vet jag verkligen hur man tar hand om en liten bebis? Svaret är nog just nu nej, men har kommit på att det är ju det jag ska lära mig och man får ta en dag och en sak i taget. Kanske nån av er som har barn som känner igen att ni kunde få denna tanke också? Jag tror att man helt enkelt får växa in i rollen och framförallt lär man ju känna sin bebis.

Igår var vi på IKEA och köpte en säng med tillbehör. Köpte även en fin badbalja. Vi har även köpt lite kläder. Barnvagn köpte vi redan i maj. Valet av barnvagn kräver nästan ett eget blogginlägg! (Kommer snart)

känns jättekul att ha börjat handla saker till bebben. Allt blir så mycket verkligare då att vi snart kommer vara 3 i familjen!

Trevlig helg!

Soliga hälsningar

Cajsa

 

 Sök i bloggen

Om bloggen:


Namn: Cajsa Forell.
Ålder: 29 år.
Bor: Örebro.
Familj: Min man Per, vår lilla dotter Ellen och vår 10-åriga kelgris till katt Simba.
Sysselsättning: Just nu studerar jag till sjuksköterska. Annars kostrådgivare, gruppträningsinstruktör och danslärare.
Om mig: En glad tjej som har ett stort intresse för kost och träning. Gillar att gå långa promenader med min dotter Ellen och mysa med familj och vänner.
Fokus just nu: Först och främst att ta hand om min älskade dotter. Men också att komma i form igen efter att ha fött barn, samt att kombinera mammalivet med att studera.
Om bloggen: Här får ni läsa om mitt vardagsliv som mammaledig och hur jag och min familj får ihop vardagspusslet med allt det vi vill fylla det med.

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.