Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Foto: Trons

Camilla kan springa med hundarna igen

Camilla Hallgren

Ålder: 38 år.
Bor: Vikarbyn utanför Rättvik.
Gör: Vårdbiträde inom demensvården.
Familj: Sambo, två pojkar, en familjehemsflicka. Hundarna Chock, 2 år och Fara, 6 år.
Så mår jag bra: Tycker om att vara aktiv med hundarna och barnen.

När Camilla Hallgren såg hur hennes hundar blev piggare och rörligare i lederna av ett tillskott med musselextrakt så bestämde hon sig för att prova själv. Artrosen i ett knä som hindrat henne att leva ett aktivt liv är nu helt borta. Nu springer hon milen utan problem igen.

Det var egentligen hästar som hon skulle sysslamed – anledningen till att hon flyttade upp till Dalarna var att hon kom in på hästgymnasiet. Men Camilla Hallgren valde sedan bort att jobba med hästar när sonen blev allergisk.

– Min pappa fanns i Djurås och jag trivdes bra här, därför ville jag inte tillbaka till Göteborg, säger Camilla som valde att jobba inom vård- och omsorg. 

 

När hon lämnade hästlivet bakom sig bestämde hon sig för att skaffa hund och engagera sig i brukshundsklubben. Idag har hon två hundar, den ena är en Australien kelpietik från egen uppfödning. Fara är sex år och med henne tränar och tävlar Camilla i lydnad och spår. Målet är att de ska kvala in till Lydnads-SM i år.

LÄS OCKSÅ: Ledhjälp från havets djup

Gladare och piggare hundar

För lite drygt två år sedan la Camilla märke till att speciellt Fara inte var lika rörlig längre och när hon läste om ett komplement till djurfodret, så bestämde on sig för att prova. Tillskottet med grönläppad mussla är broskuppbyggande och innehåller inflammationshämmande glykosaminoglykaner (GAG) även kallat naturlig glukosamin. Förutom GAG innehåller även grönläppad mussla omega -3 fettsyror, ETA, DHA, ETA samt antioxidaner.

– Det var bra för lederna, det måste jag bara testa, eftersom jag vet att stelhet i lederna begränsar hundarna när de blir äldre. 

– Ganska snart, kanske redan efter en vecka, märkte jag skillnad på min äldsta hund. Hon blev gladare och barnsligare och bjöd in till mer lek. Helt klart är hon inte lika stel längre och det märks framförallt på hennes sätt när vi tränar ihop. 

– Nu när jag ser att det fungerar så bra så tänker jag fortsätta ge dem Aktiv Hund, som preparatet heter. Min yngsta hund Chock, som är två år, får samma tillskott, men också Aktiv Hip & Joint, som innehåller boswellia och gurkmeja som är bra för lederna. Tanken med att han får båda preparaten är att jag vill förebygga stela leder och kanske även skador som han kan dra på sig när han blir äldre. 

 

Grönläppad mussla har ett naturligt innehåll av glukosamin och omega-3 fettsyror, något som i studier har visat sig kunna ge ökad rörlighet i muskler och leder samt stärka ledbrosket. 

– Chock har haft ett klickljud i ett bakben och jag har låtit röntga honom, men det syntes ingenting. Jag fick veta att det kunde växa bort, men sedan han fått musseltillskottet har det inte klickat i höfterna.

LÄS OCKSÅ: Ett tillskott för hundens slitna leder

Smärtan försvann

Camilla har själv haft ont i en knäled i flera år och för två år sedan blev smärtan en broms både privat och i yrkeslivet.

– Det värkte hela tiden, även när jag satt stilla. 2018 fick jag en titthålsoperation i ena knäet. När jag vaknade berättade kirurgen att det var artros. Jag blev verkligen besviken och fattade inte hur jag kunde ha fått artros så tidigt i livet. Läkaren sa också att jag aldrig skulle kunna springa mer. Det kändes riktigt jobbigt, för att leva som pensionär redan vid 38 var ju inget jag önskade.

 

Hon började använda Glyc Boost och Active – och smärtan försvann efter två veckor. 

– Det gjorde att jag kunde gå till gymmet och börja bygga upp musklerna runt knä-leden. Så småningom började jag jogga igen och för inte så länge sedan kunde jag springa milen utan problem. 

Camilla jobbar deltid på ett boende för dementa. Arbetsuppgifterna innebär tunga lyft och när smärtan i knäet var som värst var det problematiskt att utföra sysslorna. 

– Mitt stora intresse är att motionera ute i naturen, tillsammans med barnen och hundarna. Jag är verkligen enormt tacksam att jag hittade något som hjälper mina leder.

Av Inger Palm


Camilla Hallgren

Ålder: 38 år.
Bor: Vikarbyn utanför Rättvik.
Gör: Vårdbiträde inom demensvården.
Familj: Sambo, två pojkar, en familjehemsflicka. Hundarna Chock, 2 år och Fara, 6 år.
Så mår jag bra: Tycker om att vara aktiv med hundarna och barnen.

Grönläppad mussla

Glyc är en ledserie där Original och Boost är baserade på extrakt från den grönläppade musslan som odlas utanför Nya Zeelands kust. Studier har visat att musselextraktet har smärtstil-lande effekt på artros i lederna. Boost innehåller även omega-3 fettsy-ror, zink, gurkmeja, nypon och C-vitamin.Det tros bland annat bero på glykosamino-glykanerna, också kallat naturligt glukosamin, som är ett av de verksamma ämnena i musslan. 

En studie visade att efter ett halvår kunde försökspersonerna uppskatta en förbättring på hela 70 procent av sitt tillstånd.

Glyc Active är det veganska alternativet med boswellia serrata, K2, C- och D-vitamin, gurkmeja, l-arginin, mangan, MSM. .

Aktiv Djurvård är en serie tillskott för hundar som främjar ledhälsan. Aktiv Energy och Aktiv Hund är baserad på musselextraktets verksamma ämnen, omega-3 fettsy-rorna EPA, DHA och ETA och naturligt glukosa-min. 

Aktiv Energy är även förstärkt med gurkmeja, nypon, c-vitamin och zink.  Aktiv Hip & Joint är veganskt med bland annat boswellia serrata, gurkmeja, l’arginin och MSM.

Skriv ut artikel


Nytt på Kurera

 

korg med nässlor

Plocka nyttiga nässlor och annat ogräs

Hälsa

På våren men även sommaren kan du plocka nässlor och göra nässelsoppa eller torka för att dricka som te. Nässlorna är stärkande för immunförsvaret, men är även bra för hud och hår då dessa är rika på både vitaminer och mineraler.

kvinna väljer frukt i butik

Svenskarnas maghälsa har blivit bättre 

Hälsa

Äntligen lite positiva nyheter om svenskarnas hälsa. När Magrapporten 2021 presenterade siffror på just magproblemens utbredning visade det sig att våra magar nu mår bättre än vad de gjorde 2019. Framför allt är magarna hos de unga kvinnorna i bättre skick.

Collage: ung kvinna blinkar med ena ögat, bredvid fem BB-krämer

Skönhetspanelen testar: BB-cream

Hud

En bra BB-cream jämnar ut hudtonen och ger täckning likt en foundation – samtidigt som den ger fukt och smidighet till huden som en dagkräm. Vi har testat fem ekologiska krämer, och funnit en favorit!

 

par som springer

Näringsämnen du inte ska missa när du tränar

Kost

Om du har ett fysiskt krävande jobb, tränar mycket eller tänker börja träna – då har du ofta en högre omsättning av näringsämnen i kroppen än andra som är mer stillasittande. Här kommer några vitaminer och mineraler som du ska se till att få i dig för att orka träna.

kvinna tar en saltgurka

Så blir du av med ditt saltsug

Kost

Du har säkert haft en stark känsla av att du vill äta någon salt och letar efter salta nötter eller saltlakrits att knapra på. Det finns förstås en anledning till längtan efter salt. Näringsfysiologen Rebecca Johansson förklarar hur du löser problemet.

 

Därför är lök så nyttigt

Hälsa

Hacka, stek, ugnsbaka eller koka. Lök kan tillredas på många sätt. Vanlig lök är inte bara en smakhöjare, den främjar hälsan på många sätt. Till exempel stärker lök de goda bakterierna i tarmen och både gula och röda löken innehåller quercetin som är bra för immunförsvaret.

kvinna som yogar

5 yogaövningar för lugn och balans

TRÄNING

Kan yoga på en stol verkligen ge något? Ja, mycket mer än vad man kanske tror, säger Annika Sjöström som är kundaliniyogalärare. Du får bättre hållning och cirkulation, minskad stress och mer glädje. Här har hon satt ihop några övningar för Kureras läsare.

 

flicka med ballong springer

6 bra knep för extra energi i vår

Hälsa

På våren kan många känna sig dränerad på energi och ork efter en lång vinter. Dålig sömn, näringsbrist, stress och oro är vanliga orsaker. Här är några tips som kan hjälpa dig att få tillbaka krafterna.

hjärna med tärningar i

Spelberoende tar större risker

Forskning

I dag har spelberoende blivit så pass utbrett och stort att regeringen anser att det blivit ett folkhälsoproblem. Siffror visar på att 340 000 svenskar har ett spelberoende. Ny teknik har bidragit till ett komplexare missbruk. Nu visar forskning en koppling mellan hjärnans belöningsnätverk och att följa impulser som medför risker.

Fredagsmys med tex-mex

Fredagsmys med tex-mex

Mat

Ingen fredag utan tacos! Men har du möjligtvis tröttnat lite på den klassiska ”fredagsmys-tacosen” kanske det här kan ge dig inspiration till nya tillbehör som piffar upp lite.

 

Frallor med en bytta smör

Proteinboostade frallor med bönor

Matbröd

Unna dig själv eller en närstående riktigt goda, nybakade frallor till frukost eller mellis! Dessa är bakade med bönor som höjer proteinhalten, mättar bra och passar perfekt till både unga idrottare och äldre personer med ökat proteinbehov.