Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Surf the healthy way've

Hur motiverar vi oss till träning i mörkret?

Mörkt. Regn. Rusk. Höst.

Man blir nästan trött av att bara läsa dessa ord. Hur ska man motivera sig till träning när orken och energin tryter? Jag är normalt en morgonmänniska som gärna går upp lite tidigare för en morgonjogg. Det är en härlig start på dagen som gör mig mer fokuserad och effektiv. Löprundan på morgonen ger mig energi, faktiskt så ger den mer energi än den tar. Så är känslan i alla fall 🙂 MEN nu.. Det är nästintill omöjligt att komma upp de där 40 minutrarna tidigare.. Jag är totalt däckad när klockan ringer och ställer snabbt om klockan så jag får sova lite till.. Oktober, november.. de mörkaste och kanske jobbigaste månaderna. Två månader. Jag tänker att det kanske får vara så?! Man får vara trött. Man får sova lite mer. Man behöver inte studsa upp på morgonen. Det finns ju tio andra månader vi faktiskt kan göra det 🙂

Däremot så är det ju dumt att skippa träningen som jag vet att jag mår bra av och blir piggare av. Dumt att skippa att vara ute bara för att det hänger lite regn i luften och är mörkt. Det är trots allt bra med friskluft och en ganska behaglig temperatur ute för en löprunda. Så ikväll besegrade jag mörkret och gav mig ut med reflexvästen på.

image

Och oj vad skönt det var, finns inget löpband i världen som slår utomhusspring. Och du.. mörkret är rätt mysigt ändå, speciellt när man kommer in och kan landa i soffan med lite tända ljus runt omkring sig.

Sen är det inte fel att passa på att sova lite extra ibland. Det är faktiskt då vi bygger upp musklerna och återhämtar oss om vi tränar regelbundet. Så imorgon bitti kan jag sova med gott samvete och behöver inte ens försöka gå upp tidigare 😉


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Skriv ut artikel


Bokslut september – reflektion!

Blogginlägg

Det bästa jag gör regelbundet i mitt liv just nu är att pausa för stunder av reflektion. Stunder där jag lyssnar inåt. Stunder där jag känner efter. Stunder där jag bland annat funderar på ett varför. Varför vill jag? Varför vill jag inte? Så att det känns bra. Så att jag mår bra. Så att […]

Kycklingbullar – fyll frysen!

Blogginlägg

Inspirerades av ett recept på kycklingbullar som jag såg i ICAs buffétidning i lördags och gjorde en variant.. enkla, goda och toppen att ha i frysen när det ska gå snabbt med middagen!! 500g kycklingfärs 2-3 dl kokt quinoa 1 ägg 1 vitlöksklyfta ca 1 msk tahini 1-2 tsk sambal olek salt och peppar Forma […]

Höstfjäll och boost!!

Blogginlägg

Höst, alltså höst. Hur jäkla vacker och bra är den inte?! Speciellt när man får vara nära naturen. Extra mycket när man får vara ute på fjället. Det har jag fått i helgen. Fyllt på lungorna med underbart härlig fjälluft i Åre. Sprungit på fantastiska höstfjäll med lagom leriga trailstigar. Pausat för att njuta av […]

Tiden går.. Hitta tidslattarna!

Blogginlägg

Tiden går och jag har inte varit här på länge.. inte tagit till vara på mina “tid-slattar” skulle man kunna säga.. De jag själv pratar om i mitt jobb som PT, Coach och föreläsare. Som jag vill att man ska hitta för att få till lite goda vanor för välmåendet. 20 minuter här och 20 minuter […]

Vasaloppsträning!

Blogginlägg

Om TRE veckor och en dag ska jag köra Öppet spår. De nio Vasaloppsmilen fast inte på den klassiska tävlingsdagen. För TRE år sen gjorde jag det för första gången och sa efter målgång “bra, nu har jag gjort det här – aldrig mer!” Jag hade TRE riktiga psykbryt under loppet, som kan vara ett […]

Sötpotatissoppa – en ny veggofavvo!!

Blogginlägg

Jag försöker äta lite mer vegetariskt och testar nya grejer varje vecka. En del blir bra, andra mindre bra och vissa blir helt fantastiska 😊 Den här Sötpotatissoppan har jag ätit fyra luncher på raken och kommer göra den igen snart! Tack för inspirationen på instagram Vin & Matguiden. Bytte kokosmjölken mot vanlig grädde denna […]

Omstart, Nystart, Restart – Hej 2017

Blogginlägg

Omstart 2.0.. jag har inte varit den flitigaste bloggaren under 2016 och inser att det kommer jag nog faktiskt aldrig att bli.. Det handlar framför allt om tiden och prioriteringar för jag gillar den reflektion som skrivandet ger mig. Jag gillar också att saker kommer i mellan, att jag får vara i nuet och att […]

Saffranskaka – utan gluten och vitt socker!

Blogginlägg

Adventstider innebär fikastunder och tända ljus. Det innebär saffran och söta bakverk. Idag testade jag ett recept på en glutenfri och “sockerfri” saffranskaka som jag sett exempel på i mitt instagramflöde @familygod.se. Jag gjorde den på kokosgrädde då det var det jag hade hemma i skåpet. Den blev riktigt saftig och god. Passade dessutom perfekt till […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)