Surf the healthy way've

Hur motiverar vi oss till träning i mörkret?

Mörkt. Regn. Rusk. Höst.

Man blir nästan trött av att bara läsa dessa ord. Hur ska man motivera sig till träning när orken och energin tryter? Jag är normalt en morgonmänniska som gärna går upp lite tidigare för en morgonjogg. Det är en härlig start på dagen som gör mig mer fokuserad och effektiv. Löprundan på morgonen ger mig energi, faktiskt så ger den mer energi än den tar. Så är känslan i alla fall 🙂 MEN nu.. Det är nästintill omöjligt att komma upp de där 40 minutrarna tidigare.. Jag är totalt däckad när klockan ringer och ställer snabbt om klockan så jag får sova lite till.. Oktober, november.. de mörkaste och kanske jobbigaste månaderna. Två månader. Jag tänker att det kanske får vara så?! Man får vara trött. Man får sova lite mer. Man behöver inte studsa upp på morgonen. Det finns ju tio andra månader vi faktiskt kan göra det 🙂

Däremot så är det ju dumt att skippa träningen som jag vet att jag mår bra av och blir piggare av. Dumt att skippa att vara ute bara för att det hänger lite regn i luften och är mörkt. Det är trots allt bra med friskluft och en ganska behaglig temperatur ute för en löprunda. Så ikväll besegrade jag mörkret och gav mig ut med reflexvästen på.

image

Och oj vad skönt det var, finns inget löpband i världen som slår utomhusspring. Och du.. mörkret är rätt mysigt ändå, speciellt när man kommer in och kan landa i soffan med lite tända ljus runt omkring sig.

Sen är det inte fel att passa på att sova lite extra ibland. Det är faktiskt då vi bygger upp musklerna och återhämtar oss om vi tränar regelbundet. Så imorgon bitti kan jag sova med gott samvete och behöver inte ens försöka gå upp tidigare 😉


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Skriv ut artikel


Vasaloppsträning!

Blogginlägg

Om TRE veckor och en dag ska jag köra Öppet spår. De nio Vasaloppsmilen fast inte på den klassiska tävlingsdagen. För TRE år sen gjorde jag det för första gången och sa efter målgång ”bra, nu har jag gjort det här – aldrig mer!” Jag hade TRE riktiga psykbryt under loppet, som kan vara ett […]

Sötpotatissoppa – en ny veggofavvo!!

Blogginlägg

Jag försöker äta lite mer vegetariskt och testar nya grejer varje vecka. En del blir bra, andra mindre bra och vissa blir helt fantastiska 😊 Den här Sötpotatissoppan har jag ätit fyra luncher på raken och kommer göra den igen snart! Tack för inspirationen på instagram Vin & Matguiden. Bytte kokosmjölken mot vanlig grädde denna […]

Omstart, Nystart, Restart – Hej 2017

Blogginlägg

Omstart 2.0.. jag har inte varit den flitigaste bloggaren under 2016 och inser att det kommer jag nog faktiskt aldrig att bli.. Det handlar framför allt om tiden och prioriteringar för jag gillar den reflektion som skrivandet ger mig. Jag gillar också att saker kommer i mellan, att jag får vara i nuet och att […]

Saffranskaka – utan gluten och vitt socker!

Blogginlägg

Adventstider innebär fikastunder och tända ljus. Det innebär saffran och söta bakverk. Idag testade jag ett recept på en glutenfri och ”sockerfri” saffranskaka som jag sett exempel på i mitt instagramflöde @familygod.se. Jag gjorde den på kokosgrädde då det var det jag hade hemma i skåpet. Den blev riktigt saftig och god. Passade dessutom perfekt till […]

New York Marathon – Marornas maror..

Blogginlägg

En dryg vecka redan.. en dryg vecka sen jag gick i mål i central park efter att ha sprungit 42.2 kilometer på New Yorks gator. 42.2 kilometer, 26,2 miles, marathondistansen som jag nu avklarat för femte gången i mitt liv. Kanske var det den häftigaste gången.. ja det var det nog.. även om jag fortfarande håller […]

Snabba tidiga frukostar!

Blogginlägg

När man jobbar med träning blir det ofta tidiga morgnar. Att ha kund klockan 7.00 är för mig mer vana än undantag och att gå upp 5.30 funkar helt okej när man är en morgonmänniska.. MEN det underlättar såklart ändå om morgonrutinerna går hyfsat fort innan man ska ge sig iväg.. så att man får så […]

Kesobröd i korg

Proteinrikt kesobröd

Blogginlägg

Höstkvällar och mörkret kommer krypande allt tidigare.. jag tycker att det är rätt mysigt på ett sätt. Alla årstider har sin tjusningen. Jag gillar hösten för många saker, bland annat för de vackra färgerna, den klara kyligare luften och för att man kan krypa upp i soffan med tända ljus och en kopp te. Det […]

Kikärtsbiffar på en kvart!

Kikärtsbiffar på en kvart!

Blogginlägg

Känner ni som jag, att allt liksom dragit igång med full fart igen efter sommaren?! De senaste två-tre veckorna har liksom bara rusat förbi för min del. Det är så lätt att bara hänga med i hjulet som snurrar fort men väldigt viktigt att kunna dra i handbromsen också. Har påbörjat ett blogginlägg om mina bästa tips […]