03.05... Min morgon startade extremt tidigt idag. Egentligen var det ju inte ens morgon, mer natt.. Efter typ 2,5 sömn så var jag väl inte helt pigg men vad gör väl det när man vet att man ska mot Arlanda för flyg mot Brasilien och två veckors surfsemester med underbara vänner!!
Kvällen innan avresa blir av någon anledning alltid lika stressad. Är det så för er också? Tänker alltid att jag ska bli bättre på att planera, förbereda, börja packa i tid men det verkar inte vara min grej. Som med allt annat så måste jag närma mig den där "deadlinen" innan jag blir effektiv och börjar "prestera". Konstigt det där..
Men allt som oftast får jag ihop det!! (Det är väl därför man aldrig lär sig att göra annorlunda :-)) Igår kväll hann jag till och med steka upp lite kesoplättar när jag rensade kylskåpet där det fanns lite av varje kvar. Gillar inte att slänga mat så det som funkade att ta med fick åka med som matsäck, är ju oftast ingen hälsoboost att äta flygplansmat eller på flygplatser.
Och dom där Kesoplättarna har varit lite av min räddning idag. Försenat flyg till Frankfurt gjorde att min planerade frukostfika där uteblev. Istället fick jag springa genom hela flygplatsen för att hinna till mitt anslutande flyg mot Fortaleza. Tur jag hade min matsäck 🙂
På flyget serverades först pasta, vitt bröd, chokladmousse.. Massa härligt snabba kolhydrater. Men jag ska ju bara sitta still i 9,5 timme.. Man behöver inte riktigt det bränslet just då. Kolhydrater är absolut nödvändiga men jag försöker oftast tänka på att äta de mer långsamma och planera in dem när de behövs bäst. Då mår jag bra. Då mår min kropp bra. Men såklart ibland funkar det inte och man får äta det som serveras. Jag åt och det smakade helt okej.
Nästa måltid innan ankomst var potatissallad med en kall biff, mycket svåridentifierat köttslag på den.. och en sån där tysk vit kringla. Till efterrätt en ganska bra konserverad äppelkaka. Nu fick Kesoplättarna åka fram igen!
Så här kommer receptet på Kesoplättarna som är superenkla att göra, mättar bra och smakar smaskens. Hemma äter jag dem gärna med lite bär och kvarg alternativt turkisk yoghurt.
250g Keso (liten burk)
2 ägg
2 msk kokosmjöl
1 mosad banan
Lite fiberhusk (så de håller ihop vid stekning)
Blanda ihop allt och stek i kokosolja.
Passar som frukost, mellis, lunch, kvällsmål eller matsäck på flyget 🙂