Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Surf the healthy way've

Kesoplättar – bra tips på mellanmål eller mat på flygresa..

03.05... Min morgon startade extremt tidigt idag. Egentligen var det ju inte ens morgon, mer natt.. Efter typ 2,5 sömn så var jag väl inte helt pigg men vad gör väl det när man vet att man ska mot Arlanda för flyg mot Brasilien och två veckors surfsemester med underbara vänner!!

Kvällen innan avresa blir av någon anledning alltid lika stressad. Är det så för er också? Tänker alltid att jag ska bli bättre på att planera, förbereda, börja packa i tid men det verkar inte vara min grej. Som med allt annat så måste jag närma mig den där "deadlinen" innan jag blir effektiv och börjar "prestera". Konstigt det där..

Men allt som oftast får jag ihop det!! (Det är väl därför man aldrig lär sig att göra annorlunda :-)) Igår kväll hann jag till och med steka upp lite kesoplättar när jag rensade kylskåpet där det fanns lite av varje kvar. Gillar inte att slänga mat så det som funkade att ta med fick åka med som matsäck, är ju oftast ingen hälsoboost att äta flygplansmat eller på flygplatser.

Och dom där Kesoplättarna har varit lite av min räddning idag. Försenat flyg till Frankfurt gjorde att min planerade frukostfika där uteblev. Istället fick jag springa genom hela flygplatsen för att hinna till mitt anslutande flyg mot Fortaleza. Tur jag hade min matsäck 🙂

image

På flyget serverades först pasta, vitt bröd, chokladmousse.. Massa härligt snabba kolhydrater. Men jag ska ju bara sitta still i 9,5 timme.. Man behöver inte riktigt det bränslet just då. Kolhydrater är absolut nödvändiga men jag försöker oftast tänka på att äta de mer långsamma och planera in dem när de behövs bäst. Då mår jag bra. Då mår min kropp bra. Men såklart ibland funkar det inte och man får äta det som serveras. Jag åt och det smakade helt okej.

Nästa måltid innan ankomst var potatissallad med en kall biff, mycket svåridentifierat köttslag på den.. och en sån där tysk vit kringla. Till efterrätt en ganska bra konserverad äppelkaka. Nu fick Kesoplättarna åka fram igen!

Så här kommer receptet på Kesoplättarna som är superenkla att göra, mättar bra och smakar smaskens. Hemma äter jag dem gärna med lite bär och kvarg alternativt turkisk yoghurt.

250g Keso (liten burk)
2 ägg
2 msk kokosmjöl
1 mosad banan
Lite fiberhusk (så de håller ihop vid stekning)
Blanda ihop allt och stek i kokosolja.

Passar som frukost, mellis, lunch, kvällsmål eller matsäck på flyget 🙂

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Skriv ut artikel


Bokslut september – reflektion!

Blogginlägg

Det bästa jag gör regelbundet i mitt liv just nu är att pausa för stunder av reflektion. Stunder där jag lyssnar inåt. Stunder där jag känner efter. Stunder där jag bland annat funderar på ett varför. Varför vill jag? Varför vill jag inte? Så att det känns bra. Så att jag mår bra. Så att […]

Kycklingbullar – fyll frysen!

Blogginlägg

Inspirerades av ett recept på kycklingbullar som jag såg i ICAs buffétidning i lördags och gjorde en variant.. enkla, goda och toppen att ha i frysen när det ska gå snabbt med middagen!! 500g kycklingfärs 2-3 dl kokt quinoa 1 ägg 1 vitlöksklyfta ca 1 msk tahini 1-2 tsk sambal olek salt och peppar Forma […]

Höstfjäll och boost!!

Blogginlägg

Höst, alltså höst. Hur jäkla vacker och bra är den inte?! Speciellt när man får vara nära naturen. Extra mycket när man får vara ute på fjället. Det har jag fått i helgen. Fyllt på lungorna med underbart härlig fjälluft i Åre. Sprungit på fantastiska höstfjäll med lagom leriga trailstigar. Pausat för att njuta av […]

Tiden går.. Hitta tidslattarna!

Blogginlägg

Tiden går och jag har inte varit här på länge.. inte tagit till vara på mina “tid-slattar” skulle man kunna säga.. De jag själv pratar om i mitt jobb som PT, Coach och föreläsare. Som jag vill att man ska hitta för att få till lite goda vanor för välmåendet. 20 minuter här och 20 minuter […]

Vasaloppsträning!

Blogginlägg

Om TRE veckor och en dag ska jag köra Öppet spår. De nio Vasaloppsmilen fast inte på den klassiska tävlingsdagen. För TRE år sen gjorde jag det för första gången och sa efter målgång “bra, nu har jag gjort det här – aldrig mer!” Jag hade TRE riktiga psykbryt under loppet, som kan vara ett […]

Sötpotatissoppa – en ny veggofavvo!!

Blogginlägg

Jag försöker äta lite mer vegetariskt och testar nya grejer varje vecka. En del blir bra, andra mindre bra och vissa blir helt fantastiska 😊 Den här Sötpotatissoppan har jag ätit fyra luncher på raken och kommer göra den igen snart! Tack för inspirationen på instagram Vin & Matguiden. Bytte kokosmjölken mot vanlig grädde denna […]

Omstart, Nystart, Restart – Hej 2017

Blogginlägg

Omstart 2.0.. jag har inte varit den flitigaste bloggaren under 2016 och inser att det kommer jag nog faktiskt aldrig att bli.. Det handlar framför allt om tiden och prioriteringar för jag gillar den reflektion som skrivandet ger mig. Jag gillar också att saker kommer i mellan, att jag får vara i nuet och att […]

Saffranskaka – utan gluten och vitt socker!

Blogginlägg

Adventstider innebär fikastunder och tända ljus. Det innebär saffran och söta bakverk. Idag testade jag ett recept på en glutenfri och “sockerfri” saffranskaka som jag sett exempel på i mitt instagramflöde @familygod.se. Jag gjorde den på kokosgrädde då det var det jag hade hemma i skåpet. Den blev riktigt saftig och god. Passade dessutom perfekt till […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)