Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Surf the healthy way've

Träning med vänner – bättre än fika?!

Hemma i vardagen. Åter i verkligheten med tidspusslet. Jobba, jobba lite till, hinna träna, ärenden som ska uträttas och saker som ska fixas. Så vill man ju ha tid att hinna umgås med vänner och familj. Det är svårt att få ihop det och man får ofta prioritera. Välja det som känns viktigast och bäst just för dig. Ibland kan man faktiskt kombinera lite av det man vill hinna med och ni är säkert många som redan gör det; Tränar med vänner?!

En löprunda, en powerwalk eller ett styrkepass på gymmet ger all möjlighet till att hinna prata om det du vill dela med din vän. Ikväll tog jag en härlig powerwalk med en av mina fina vänner och vi fick ett bra tillfälle att hinna uppdatera varandra om de senaste veckorna. Vi gick i 1,5 timme och det gjorde inget att det var mörkt, grått och regn i luften. Vi hade ju massor att prata om 🙂

Jag har som tur är flera vänner som gillar att umgås i form av att träna tillsammans. Då slipper jag prioritera och det är ju faktiskt i slutändan oftast bättre med träning än en fika.. I alla fall om man tänker på effekterna.. Fast ibland behöver inte heller det ena utesluta det andra, man kanske hinner fikan efteråt och då smakar den desto bättre!!

Idag blev det ingen fika men jag har hunnit göra en plåt med müsli som jag faktiskt saknat lite på frukostarna i Brasilien. Så nu längtar jag redan till morgondagens yoghurttallrik...

Följer sällan ett recept helt.. tar lite av det som finns hemma.. men typ det här innehöll kvällens müsli:

3 dl blandade nötter

2 dl fiberhavregryn alt dinkelgryn

1 dl linfrön

1 - 2 dl solrosfrön alt pumpafrön (idag tog jag båda)

1 dl riven kokos

2 msk smält kokosolja blandat med ca 1-1,5 dl vatten, 1 msk honung och MASSA kanel

Blanda alla ingredienser och rosta i mitten av ugnen på 175-200 grader tills müslin fått fin färg (ca 20-25). Rör om någon gång.

Ett tips är att skära lite torkade aprikoser och fikon som du blandar i efter rostningen!

image


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Skriv ut artikel


Bokslut september – reflektion!

Blogginlägg

Det bästa jag gör regelbundet i mitt liv just nu är att pausa för stunder av reflektion. Stunder där jag lyssnar inåt. Stunder där jag känner efter. Stunder där jag bland annat funderar på ett varför. Varför vill jag? Varför vill jag inte? Så att det känns bra. Så att jag mår bra. Så att […]

Kycklingbullar – fyll frysen!

Blogginlägg

Inspirerades av ett recept på kycklingbullar som jag såg i ICAs buffétidning i lördags och gjorde en variant.. enkla, goda och toppen att ha i frysen när det ska gå snabbt med middagen!! 500g kycklingfärs 2-3 dl kokt quinoa 1 ägg 1 vitlöksklyfta ca 1 msk tahini 1-2 tsk sambal olek salt och peppar Forma […]

Höstfjäll och boost!!

Blogginlägg

Höst, alltså höst. Hur jäkla vacker och bra är den inte?! Speciellt när man får vara nära naturen. Extra mycket när man får vara ute på fjället. Det har jag fått i helgen. Fyllt på lungorna med underbart härlig fjälluft i Åre. Sprungit på fantastiska höstfjäll med lagom leriga trailstigar. Pausat för att njuta av […]

Tiden går.. Hitta tidslattarna!

Blogginlägg

Tiden går och jag har inte varit här på länge.. inte tagit till vara på mina “tid-slattar” skulle man kunna säga.. De jag själv pratar om i mitt jobb som PT, Coach och föreläsare. Som jag vill att man ska hitta för att få till lite goda vanor för välmåendet. 20 minuter här och 20 minuter […]

Vasaloppsträning!

Blogginlägg

Om TRE veckor och en dag ska jag köra Öppet spår. De nio Vasaloppsmilen fast inte på den klassiska tävlingsdagen. För TRE år sen gjorde jag det för första gången och sa efter målgång “bra, nu har jag gjort det här – aldrig mer!” Jag hade TRE riktiga psykbryt under loppet, som kan vara ett […]

Sötpotatissoppa – en ny veggofavvo!!

Blogginlägg

Jag försöker äta lite mer vegetariskt och testar nya grejer varje vecka. En del blir bra, andra mindre bra och vissa blir helt fantastiska 😊 Den här Sötpotatissoppan har jag ätit fyra luncher på raken och kommer göra den igen snart! Tack för inspirationen på instagram Vin & Matguiden. Bytte kokosmjölken mot vanlig grädde denna […]

Omstart, Nystart, Restart – Hej 2017

Blogginlägg

Omstart 2.0.. jag har inte varit den flitigaste bloggaren under 2016 och inser att det kommer jag nog faktiskt aldrig att bli.. Det handlar framför allt om tiden och prioriteringar för jag gillar den reflektion som skrivandet ger mig. Jag gillar också att saker kommer i mellan, att jag får vara i nuet och att […]

Saffranskaka – utan gluten och vitt socker!

Blogginlägg

Adventstider innebär fikastunder och tända ljus. Det innebär saffran och söta bakverk. Idag testade jag ett recept på en glutenfri och “sockerfri” saffranskaka som jag sett exempel på i mitt instagramflöde @familygod.se. Jag gjorde den på kokosgrädde då det var det jag hade hemma i skåpet. Den blev riktigt saftig och god. Passade dessutom perfekt till […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)