Surf the healthy way've

Träning med vänner – bättre än fika?!

Hemma i vardagen. Åter i verkligheten med tidspusslet. Jobba, jobba lite till, hinna träna, ärenden som ska uträttas och saker som ska fixas. Så vill man ju ha tid att hinna umgås med vänner och familj. Det är svårt att få ihop det och man får ofta prioritera. Välja det som känns viktigast och bäst just för dig. Ibland kan man faktiskt kombinera lite av det man vill hinna med och ni är säkert många som redan gör det; Tränar med vänner?!

En löprunda, en powerwalk eller ett styrkepass på gymmet ger all möjlighet till att hinna prata om det du vill dela med din vän. Ikväll tog jag en härlig powerwalk med en av mina fina vänner och vi fick ett bra tillfälle att hinna uppdatera varandra om de senaste veckorna. Vi gick i 1,5 timme och det gjorde inget att det var mörkt, grått och regn i luften. Vi hade ju massor att prata om 🙂

Jag har som tur är flera vänner som gillar att umgås i form av att träna tillsammans. Då slipper jag prioritera och det är ju faktiskt i slutändan oftast bättre med träning än en fika.. I alla fall om man tänker på effekterna.. Fast ibland behöver inte heller det ena utesluta det andra, man kanske hinner fikan efteråt och då smakar den desto bättre!!

Idag blev det ingen fika men jag har hunnit göra en plåt med müsli som jag faktiskt saknat lite på frukostarna i Brasilien. Så nu längtar jag redan till morgondagens yoghurttallrik…

Följer sällan ett recept helt.. tar lite av det som finns hemma.. men typ det här innehöll kvällens müsli:

3 dl blandade nötter

2 dl fiberhavregryn alt dinkelgryn

1 dl linfrön

1 – 2 dl solrosfrön alt pumpafrön (idag tog jag båda)

1 dl riven kokos

2 msk smält kokosolja blandat med ca 1-1,5 dl vatten, 1 msk honung och MASSA kanel

Blanda alla ingredienser och rosta i mitten av ugnen på 175-200 grader tills müslin fått fin färg (ca 20-25). Rör om någon gång.

Ett tips är att skära lite torkade aprikoser och fikon som du blandar i efter rostningen!

image


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Skriv ut artikel


Vasaloppsträning!

Blogginlägg

Om TRE veckor och en dag ska jag köra Öppet spår. De nio Vasaloppsmilen fast inte på den klassiska tävlingsdagen. För TRE år sen gjorde jag det för första gången och sa efter målgång ”bra, nu har jag gjort det här – aldrig mer!” Jag hade TRE riktiga psykbryt under loppet, som kan vara ett […]

Sötpotatissoppa – en ny veggofavvo!!

Blogginlägg

Jag försöker äta lite mer vegetariskt och testar nya grejer varje vecka. En del blir bra, andra mindre bra och vissa blir helt fantastiska 😊 Den här Sötpotatissoppan har jag ätit fyra luncher på raken och kommer göra den igen snart! Tack för inspirationen på instagram Vin & Matguiden. Bytte kokosmjölken mot vanlig grädde denna […]

Omstart, Nystart, Restart – Hej 2017

Blogginlägg

Omstart 2.0.. jag har inte varit den flitigaste bloggaren under 2016 och inser att det kommer jag nog faktiskt aldrig att bli.. Det handlar framför allt om tiden och prioriteringar för jag gillar den reflektion som skrivandet ger mig. Jag gillar också att saker kommer i mellan, att jag får vara i nuet och att […]

Saffranskaka – utan gluten och vitt socker!

Blogginlägg

Adventstider innebär fikastunder och tända ljus. Det innebär saffran och söta bakverk. Idag testade jag ett recept på en glutenfri och ”sockerfri” saffranskaka som jag sett exempel på i mitt instagramflöde @familygod.se. Jag gjorde den på kokosgrädde då det var det jag hade hemma i skåpet. Den blev riktigt saftig och god. Passade dessutom perfekt till […]

New York Marathon – Marornas maror..

Blogginlägg

En dryg vecka redan.. en dryg vecka sen jag gick i mål i central park efter att ha sprungit 42.2 kilometer på New Yorks gator. 42.2 kilometer, 26,2 miles, marathondistansen som jag nu avklarat för femte gången i mitt liv. Kanske var det den häftigaste gången.. ja det var det nog.. även om jag fortfarande håller […]

Snabba tidiga frukostar!

Blogginlägg

När man jobbar med träning blir det ofta tidiga morgnar. Att ha kund klockan 7.00 är för mig mer vana än undantag och att gå upp 5.30 funkar helt okej när man är en morgonmänniska.. MEN det underlättar såklart ändå om morgonrutinerna går hyfsat fort innan man ska ge sig iväg.. så att man får så […]

Kesobröd i korg

Proteinrikt kesobröd

Blogginlägg

Höstkvällar och mörkret kommer krypande allt tidigare.. jag tycker att det är rätt mysigt på ett sätt. Alla årstider har sin tjusningen. Jag gillar hösten för många saker, bland annat för de vackra färgerna, den klara kyligare luften och för att man kan krypa upp i soffan med tända ljus och en kopp te. Det […]

Kikärtsbiffar på en kvart!

Kikärtsbiffar på en kvart!

Blogginlägg

Känner ni som jag, att allt liksom dragit igång med full fart igen efter sommaren?! De senaste två-tre veckorna har liksom bara rusat förbi för min del. Det är så lätt att bara hänga med i hjulet som snurrar fort men väldigt viktigt att kunna dra i handbromsen också. Har påbörjat ett blogginlägg om mina bästa tips […]