Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Surf the healthy way've

Aktiv och hälsosam livsstil med balans..

Det har varit rubriken för en föreläsningserie som jag har kört hos en kund. Tre delar; inspiration & motivation, kost & träning  samt leva & fungera. Att sen hitta en balans.. Fungerar det? Jag tror på det. Balansen är absolut inte lätt. Det tar såklart tid att lära sig balansera. Vi behöver insikt och kunskap i hur våra kroppar fungerar och även testa oss fram i vad som får oss att må allra bäst och känna tillfredsställelse. Just DIG att må bra. Det finns inget facit som funkar på alla och tur är väl det. Det innebär ju att vi alla är unika och har helt egna förutsättningar för att hitta en väg till att må bra.

Det finns inte heller någon som kan välja din väg, det valet är helt och hållet ditt. Fantastiskt bra eller hur? Du styr över vad du ska göra. Ja, jag vet också att det ibland inte känns så.. Men helt ärligt det är faktiskt du själv som styr över dina handlingar.

Att göra, det är då det händer. En tanke eller plan räcker inte. Det låter hårt men jag vill som ni märker vända det till något positivt. Tänk att kunna få sätta mål kring vad du vill uppnå eller visioner om hur du vill leva och planera vägen dit. Att sedan GÖRA förändringar som leder dig framåt. Leva i de förändringar du gör på vägen. Må bra i det. Känna glädje och stolthet i att uppnå delmål och så småningom slutmål. Kanske förändra en plan som inte fungerar. Komma på något bättre. Ibland inse att målet inte längre är så attraktivt. Hitta ett nytt mål.

Vägen är oftast inte spikrak, den kan förgrena sig. Det finns vägskäl. Vissa enkla andra svårare. Ni börjar förstå, i stort handlar det om livet. För mig är en del av balansen i livet att stanna upp och reflektera över allt detta.

Jag vill må bra. Jag vill vara aktiv och leva en hälsosam livsstil, det är helt mina egna val. Det är dessutom otroligt kul att få möjlighet att prata om det inför andra. Att få möjligheten att inspirera.

Avslutar idag med ett av mina favoritcitat som kan var till hjälp när du vill göra en förändring!

START WHERE YOU ARE, USE WHAT YOU HAVE, DO WHAT YOU CAN.

- Arthur Ashe

 

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Skriv ut artikel


Bokslut september – reflektion!

Blogginlägg

Det bästa jag gör regelbundet i mitt liv just nu är att pausa för stunder av reflektion. Stunder där jag lyssnar inåt. Stunder där jag känner efter. Stunder där jag bland annat funderar på ett varför. Varför vill jag? Varför vill jag inte? Så att det känns bra. Så att jag mår bra. Så att […]

Kycklingbullar – fyll frysen!

Blogginlägg

Inspirerades av ett recept på kycklingbullar som jag såg i ICAs buffétidning i lördags och gjorde en variant.. enkla, goda och toppen att ha i frysen när det ska gå snabbt med middagen!! 500g kycklingfärs 2-3 dl kokt quinoa 1 ägg 1 vitlöksklyfta ca 1 msk tahini 1-2 tsk sambal olek salt och peppar Forma […]

Höstfjäll och boost!!

Blogginlägg

Höst, alltså höst. Hur jäkla vacker och bra är den inte?! Speciellt när man får vara nära naturen. Extra mycket när man får vara ute på fjället. Det har jag fått i helgen. Fyllt på lungorna med underbart härlig fjälluft i Åre. Sprungit på fantastiska höstfjäll med lagom leriga trailstigar. Pausat för att njuta av […]

Tiden går.. Hitta tidslattarna!

Blogginlägg

Tiden går och jag har inte varit här på länge.. inte tagit till vara på mina “tid-slattar” skulle man kunna säga.. De jag själv pratar om i mitt jobb som PT, Coach och föreläsare. Som jag vill att man ska hitta för att få till lite goda vanor för välmåendet. 20 minuter här och 20 minuter […]

Vasaloppsträning!

Blogginlägg

Om TRE veckor och en dag ska jag köra Öppet spår. De nio Vasaloppsmilen fast inte på den klassiska tävlingsdagen. För TRE år sen gjorde jag det för första gången och sa efter målgång “bra, nu har jag gjort det här – aldrig mer!” Jag hade TRE riktiga psykbryt under loppet, som kan vara ett […]

Sötpotatissoppa – en ny veggofavvo!!

Blogginlägg

Jag försöker äta lite mer vegetariskt och testar nya grejer varje vecka. En del blir bra, andra mindre bra och vissa blir helt fantastiska 😊 Den här Sötpotatissoppan har jag ätit fyra luncher på raken och kommer göra den igen snart! Tack för inspirationen på instagram Vin & Matguiden. Bytte kokosmjölken mot vanlig grädde denna […]

Omstart, Nystart, Restart – Hej 2017

Blogginlägg

Omstart 2.0.. jag har inte varit den flitigaste bloggaren under 2016 och inser att det kommer jag nog faktiskt aldrig att bli.. Det handlar framför allt om tiden och prioriteringar för jag gillar den reflektion som skrivandet ger mig. Jag gillar också att saker kommer i mellan, att jag får vara i nuet och att […]

Saffranskaka – utan gluten och vitt socker!

Blogginlägg

Adventstider innebär fikastunder och tända ljus. Det innebär saffran och söta bakverk. Idag testade jag ett recept på en glutenfri och “sockerfri” saffranskaka som jag sett exempel på i mitt instagramflöde @familygod.se. Jag gjorde den på kokosgrädde då det var det jag hade hemma i skåpet. Den blev riktigt saftig och god. Passade dessutom perfekt till […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)