Surf the healthy way've

Aktiv och hälsosam livsstil med balans..

Det har varit rubriken för en föreläsningserie som jag har kört hos en kund. Tre delar; inspiration & motivation, kost & träning  samt leva & fungera. Att sen hitta en balans.. Fungerar det? Jag tror på det. Balansen är absolut inte lätt. Det tar såklart tid att lära sig balansera. Vi behöver insikt och kunskap i hur våra kroppar fungerar och även testa oss fram i vad som får oss att må allra bäst och känna tillfredsställelse. Just DIG att må bra. Det finns inget facit som funkar på alla och tur är väl det. Det innebär ju att vi alla är unika och har helt egna förutsättningar för att hitta en väg till att må bra.

Det finns inte heller någon som kan välja din väg, det valet är helt och hållet ditt. Fantastiskt bra eller hur? Du styr över vad du ska göra. Ja, jag vet också att det ibland inte känns så.. Men helt ärligt det är faktiskt du själv som styr över dina handlingar.

Att göra, det är då det händer. En tanke eller plan räcker inte. Det låter hårt men jag vill som ni märker vända det till något positivt. Tänk att kunna få sätta mål kring vad du vill uppnå eller visioner om hur du vill leva och planera vägen dit. Att sedan GÖRA förändringar som leder dig framåt. Leva i de förändringar du gör på vägen. Må bra i det. Känna glädje och stolthet i att uppnå delmål och så småningom slutmål. Kanske förändra en plan som inte fungerar. Komma på något bättre. Ibland inse att målet inte längre är så attraktivt. Hitta ett nytt mål.

Vägen är oftast inte spikrak, den kan förgrena sig. Det finns vägskäl. Vissa enkla andra svårare. Ni börjar förstå, i stort handlar det om livet. För mig är en del av balansen i livet att stanna upp och reflektera över allt detta.

Jag vill må bra. Jag vill vara aktiv och leva en hälsosam livsstil, det är helt mina egna val. Det är dessutom otroligt kul att få möjlighet att prata om det inför andra. Att få möjligheten att inspirera.

Avslutar idag med ett av mina favoritcitat som kan var till hjälp när du vill göra en förändring!

START WHERE YOU ARE, USE WHAT YOU HAVE, DO WHAT YOU CAN.

– Arthur Ashe

 

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Skriv ut artikel


Vasaloppsträning!

Blogginlägg

Om TRE veckor och en dag ska jag köra Öppet spår. De nio Vasaloppsmilen fast inte på den klassiska tävlingsdagen. För TRE år sen gjorde jag det för första gången och sa efter målgång ”bra, nu har jag gjort det här – aldrig mer!” Jag hade TRE riktiga psykbryt under loppet, som kan vara ett […]

Sötpotatissoppa – en ny veggofavvo!!

Blogginlägg

Jag försöker äta lite mer vegetariskt och testar nya grejer varje vecka. En del blir bra, andra mindre bra och vissa blir helt fantastiska 😊 Den här Sötpotatissoppan har jag ätit fyra luncher på raken och kommer göra den igen snart! Tack för inspirationen på instagram Vin & Matguiden. Bytte kokosmjölken mot vanlig grädde denna […]

Omstart, Nystart, Restart – Hej 2017

Blogginlägg

Omstart 2.0.. jag har inte varit den flitigaste bloggaren under 2016 och inser att det kommer jag nog faktiskt aldrig att bli.. Det handlar framför allt om tiden och prioriteringar för jag gillar den reflektion som skrivandet ger mig. Jag gillar också att saker kommer i mellan, att jag får vara i nuet och att […]

Saffranskaka – utan gluten och vitt socker!

Blogginlägg

Adventstider innebär fikastunder och tända ljus. Det innebär saffran och söta bakverk. Idag testade jag ett recept på en glutenfri och ”sockerfri” saffranskaka som jag sett exempel på i mitt instagramflöde @familygod.se. Jag gjorde den på kokosgrädde då det var det jag hade hemma i skåpet. Den blev riktigt saftig och god. Passade dessutom perfekt till […]

New York Marathon – Marornas maror..

Blogginlägg

En dryg vecka redan.. en dryg vecka sen jag gick i mål i central park efter att ha sprungit 42.2 kilometer på New Yorks gator. 42.2 kilometer, 26,2 miles, marathondistansen som jag nu avklarat för femte gången i mitt liv. Kanske var det den häftigaste gången.. ja det var det nog.. även om jag fortfarande håller […]

Snabba tidiga frukostar!

Blogginlägg

När man jobbar med träning blir det ofta tidiga morgnar. Att ha kund klockan 7.00 är för mig mer vana än undantag och att gå upp 5.30 funkar helt okej när man är en morgonmänniska.. MEN det underlättar såklart ändå om morgonrutinerna går hyfsat fort innan man ska ge sig iväg.. så att man får så […]

Kesobröd i korg

Proteinrikt kesobröd

Blogginlägg

Höstkvällar och mörkret kommer krypande allt tidigare.. jag tycker att det är rätt mysigt på ett sätt. Alla årstider har sin tjusningen. Jag gillar hösten för många saker, bland annat för de vackra färgerna, den klara kyligare luften och för att man kan krypa upp i soffan med tända ljus och en kopp te. Det […]

Kikärtsbiffar på en kvart!

Kikärtsbiffar på en kvart!

Blogginlägg

Känner ni som jag, att allt liksom dragit igång med full fart igen efter sommaren?! De senaste två-tre veckorna har liksom bara rusat förbi för min del. Det är så lätt att bara hänga med i hjulet som snurrar fort men väldigt viktigt att kunna dra i handbromsen också. Har påbörjat ett blogginlägg om mina bästa tips […]