Surf the healthy way've

Rödbetsbiffar, träning och massa kvalitetstid!

Har haft en riktig toppenhelg!! Min fantastiska vän Sandra har varit på besök och vi har fått riktigt mycket kvalitetstid. Tid för uppdatering om hur livet rullar på, på två ganska olika sätt, men ändå med rätt lika livsstil och värderingar. Tid för prat om vardag, prat om familj, prat om träning, prat om ALLT!! Vi kan det där med att prata 😉 skulle nog kunna göra det oavbrutet i en vecka.. Önskar att vi bodde närmre och fick dela mer av vardagslivet men å andra sidan blir det kanske ännu mer kvalitet och glädje nu när vi ses.

Vi delar träningintresset så fredagskvällen startade med lite löpning och ett pass i utegymmet i Rålis. Det går fint att träna ute än (temperaturen är ju toppen) och en grå november fredagskväll får man dessutom gymmet för sig själv 🙂 Efteråt blev det mumsiga rödbetsbiffar till middag, ett recept jag fått av min syster. Superenkelt och sjukt gott!!

Rödbetsbiffar med fetaostcreme

Riv ca 10 kokta rödbetor, blanda med solroskärnor (efter tycke och smak), krydda med salt och peppar.

Rör ner ett ägg och lite fiberhusk och forma sen till biffar som du steker på medelvärme. Låt de steka en stund på varje sida och försök att bara vända en gång. (Så håller de ihop bättre)

Gör en fetaostcreme på fetaost och turkisk yoghurt som du servar tillsammans med biffarna och en sallad.

image

Lördagen startade med lite sovmorgon, långfrulle och sen ett skönt intervallpass. Att köra intervall tillsammans med någon innebär ofta att man lyckas pressa sig lite extra.. och man måste inte ligga på samma nivå för att träna tillsammans och sporra varandra. Här fick vi båda ett bra pass på hög puls och med bra belastning på kropp eftersom varje vila bestod av 50 knäböj... (tackar Magnus Hagström som körde detta intervallpass med oss när jag gick löpcoachutbildningen)

Resten av helgen spenderades på söder med lunch, lite shopping, lite bubbel (i form av dryck) och massa bubbel (i form av prat..) boende på Scandic Malmen, skön morgonjogg och en god hotellfrukost. Jag är så tacksam över att ha en sån här vän i livet. Hennes trygghet, klokhet och stöd har tagit mig vidare ur tuffa perioder. En bättre vän är svår att hitta!! ❤️

image


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Skriv ut artikel


Vasaloppsträning!

Blogginlägg

Om TRE veckor och en dag ska jag köra Öppet spår. De nio Vasaloppsmilen fast inte på den klassiska tävlingsdagen. För TRE år sen gjorde jag det för första gången och sa efter målgång ”bra, nu har jag gjort det här – aldrig mer!” Jag hade TRE riktiga psykbryt under loppet, som kan vara ett […]

Sötpotatissoppa – en ny veggofavvo!!

Blogginlägg

Jag försöker äta lite mer vegetariskt och testar nya grejer varje vecka. En del blir bra, andra mindre bra och vissa blir helt fantastiska 😊 Den här Sötpotatissoppan har jag ätit fyra luncher på raken och kommer göra den igen snart! Tack för inspirationen på instagram Vin & Matguiden. Bytte kokosmjölken mot vanlig grädde denna […]

Omstart, Nystart, Restart – Hej 2017

Blogginlägg

Omstart 2.0.. jag har inte varit den flitigaste bloggaren under 2016 och inser att det kommer jag nog faktiskt aldrig att bli.. Det handlar framför allt om tiden och prioriteringar för jag gillar den reflektion som skrivandet ger mig. Jag gillar också att saker kommer i mellan, att jag får vara i nuet och att […]

Saffranskaka – utan gluten och vitt socker!

Blogginlägg

Adventstider innebär fikastunder och tända ljus. Det innebär saffran och söta bakverk. Idag testade jag ett recept på en glutenfri och ”sockerfri” saffranskaka som jag sett exempel på i mitt instagramflöde @familygod.se. Jag gjorde den på kokosgrädde då det var det jag hade hemma i skåpet. Den blev riktigt saftig och god. Passade dessutom perfekt till […]

New York Marathon – Marornas maror..

Blogginlägg

En dryg vecka redan.. en dryg vecka sen jag gick i mål i central park efter att ha sprungit 42.2 kilometer på New Yorks gator. 42.2 kilometer, 26,2 miles, marathondistansen som jag nu avklarat för femte gången i mitt liv. Kanske var det den häftigaste gången.. ja det var det nog.. även om jag fortfarande håller […]

Snabba tidiga frukostar!

Blogginlägg

När man jobbar med träning blir det ofta tidiga morgnar. Att ha kund klockan 7.00 är för mig mer vana än undantag och att gå upp 5.30 funkar helt okej när man är en morgonmänniska.. MEN det underlättar såklart ändå om morgonrutinerna går hyfsat fort innan man ska ge sig iväg.. så att man får så […]

Kesobröd i korg

Proteinrikt kesobröd

Blogginlägg

Höstkvällar och mörkret kommer krypande allt tidigare.. jag tycker att det är rätt mysigt på ett sätt. Alla årstider har sin tjusningen. Jag gillar hösten för många saker, bland annat för de vackra färgerna, den klara kyligare luften och för att man kan krypa upp i soffan med tända ljus och en kopp te. Det […]

Kikärtsbiffar på en kvart!

Kikärtsbiffar på en kvart!

Blogginlägg

Känner ni som jag, att allt liksom dragit igång med full fart igen efter sommaren?! De senaste två-tre veckorna har liksom bara rusat förbi för min del. Det är så lätt att bara hänga med i hjulet som snurrar fort men väldigt viktigt att kunna dra i handbromsen också. Har påbörjat ett blogginlägg om mina bästa tips […]