Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Surf the healthy way've

Tacksamhetstisdag som startade med yoga och chiapudding!

Idag fick jag till den där stunden på yogamattan. Tidigt, lite morgontrött i ögat, lite morgonstel i kroppen.. men ändå.. vilken skön känsla det är att få starta dagen så. Vanligtvis är jag ju den som väljer en morgonjogg framför morgonyoga men denna tid på året är det som bekant liiite svårare att motivera sig till att sticka ut i mörkret. Har dessutom börjat förstå att min kropp behöver rörligheten. Och någonstans börjar jag känna lite av den där känslan av harmoni som yogan ger.. Trodde nog inte riktigt att det skulle inträffa men det har det gjort och det är jag glad över. Därför får morgonyoga ersätta morgonjogg vissa morgonar den här tiden på året!

Att planera och förbereda frukost är inte heller något som jag gör speciellt ofta, kanske mer rätt att säga aldrig.. Så där chockade jag mig själv med att slänga ihop en chiapudding innan läggdags igår. Den måste ju stå i kylen en stund så perfekt grej att göra kvällen innan. Har inte helt gått igång på chiapudding tidigare men läste någonstans om att man kan mixa i bär, redan när man gör den. Så den fick en ny chans. Med blåbär. Blev riktigt bra och det här kan absolut segla upp som en frukostvariation hemma hos mig.

image

Chiapudding med blåbär:

1 dl kokosmjölk/dryck, 2 msk chiafrö, 1 dl frysta blåbär, lite vaniljpulver. Mixa allt och häll upp i en glasburk. Låt stå i kylen över natten. Toppa med lite kokoschips och nötter innan servering 🙂

Avslutar denna tisdag på Scandic Rubinen (i ett nytt, stort och mycket snyggt hotellrum :-)) med att vara lite tacksam. Jag har två jobb. Ett "riktigt" som jag brukar kalla det.. och så mitt egna företag. Jag är glad att dessa går att kombinera och min Göteborgsvistelse denna gång är ett bra exempel. Ikväll föreläsningsuppdrag med eget, imorgon kundmöte på "riktigt".

Tack och god natt!!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Skriv ut artikel


Bokslut september – reflektion!

Blogginlägg

Det bästa jag gör regelbundet i mitt liv just nu är att pausa för stunder av reflektion. Stunder där jag lyssnar inåt. Stunder där jag känner efter. Stunder där jag bland annat funderar på ett varför. Varför vill jag? Varför vill jag inte? Så att det känns bra. Så att jag mår bra. Så att […]

Kycklingbullar – fyll frysen!

Blogginlägg

Inspirerades av ett recept på kycklingbullar som jag såg i ICAs buffétidning i lördags och gjorde en variant.. enkla, goda och toppen att ha i frysen när det ska gå snabbt med middagen!! 500g kycklingfärs 2-3 dl kokt quinoa 1 ägg 1 vitlöksklyfta ca 1 msk tahini 1-2 tsk sambal olek salt och peppar Forma […]

Höstfjäll och boost!!

Blogginlägg

Höst, alltså höst. Hur jäkla vacker och bra är den inte?! Speciellt när man får vara nära naturen. Extra mycket när man får vara ute på fjället. Det har jag fått i helgen. Fyllt på lungorna med underbart härlig fjälluft i Åre. Sprungit på fantastiska höstfjäll med lagom leriga trailstigar. Pausat för att njuta av […]

Tiden går.. Hitta tidslattarna!

Blogginlägg

Tiden går och jag har inte varit här på länge.. inte tagit till vara på mina “tid-slattar” skulle man kunna säga.. De jag själv pratar om i mitt jobb som PT, Coach och föreläsare. Som jag vill att man ska hitta för att få till lite goda vanor för välmåendet. 20 minuter här och 20 minuter […]

Vasaloppsträning!

Blogginlägg

Om TRE veckor och en dag ska jag köra Öppet spår. De nio Vasaloppsmilen fast inte på den klassiska tävlingsdagen. För TRE år sen gjorde jag det för första gången och sa efter målgång “bra, nu har jag gjort det här – aldrig mer!” Jag hade TRE riktiga psykbryt under loppet, som kan vara ett […]

Sötpotatissoppa – en ny veggofavvo!!

Blogginlägg

Jag försöker äta lite mer vegetariskt och testar nya grejer varje vecka. En del blir bra, andra mindre bra och vissa blir helt fantastiska 😊 Den här Sötpotatissoppan har jag ätit fyra luncher på raken och kommer göra den igen snart! Tack för inspirationen på instagram Vin & Matguiden. Bytte kokosmjölken mot vanlig grädde denna […]

Omstart, Nystart, Restart – Hej 2017

Blogginlägg

Omstart 2.0.. jag har inte varit den flitigaste bloggaren under 2016 och inser att det kommer jag nog faktiskt aldrig att bli.. Det handlar framför allt om tiden och prioriteringar för jag gillar den reflektion som skrivandet ger mig. Jag gillar också att saker kommer i mellan, att jag får vara i nuet och att […]

Saffranskaka – utan gluten och vitt socker!

Blogginlägg

Adventstider innebär fikastunder och tända ljus. Det innebär saffran och söta bakverk. Idag testade jag ett recept på en glutenfri och “sockerfri” saffranskaka som jag sett exempel på i mitt instagramflöde @familygod.se. Jag gjorde den på kokosgrädde då det var det jag hade hemma i skåpet. Den blev riktigt saftig och god. Passade dessutom perfekt till […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)