Surf the healthy way've

Tacksamhetstisdag som startade med yoga och chiapudding!

Idag fick jag till den där stunden på yogamattan. Tidigt, lite morgontrött i ögat, lite morgonstel i kroppen.. men ändå.. vilken skön känsla det är att få starta dagen så. Vanligtvis är jag ju den som väljer en morgonjogg framför morgonyoga men denna tid på året är det som bekant liiite svårare att motivera sig till att sticka ut i mörkret. Har dessutom börjat förstå att min kropp behöver rörligheten. Och någonstans börjar jag känna lite av den där känslan av harmoni som yogan ger.. Trodde nog inte riktigt att det skulle inträffa men det har det gjort och det är jag glad över. Därför får morgonyoga ersätta morgonjogg vissa morgonar den här tiden på året!

Att planera och förbereda frukost är inte heller något som jag gör speciellt ofta, kanske mer rätt att säga aldrig.. Så där chockade jag mig själv med att slänga ihop en chiapudding innan läggdags igår. Den måste ju stå i kylen en stund så perfekt grej att göra kvällen innan. Har inte helt gått igång på chiapudding tidigare men läste någonstans om att man kan mixa i bär, redan när man gör den. Så den fick en ny chans. Med blåbär. Blev riktigt bra och det här kan absolut segla upp som en frukostvariation hemma hos mig.

image

Chiapudding med blåbär:

1 dl kokosmjölk/dryck, 2 msk chiafrö, 1 dl frysta blåbär, lite vaniljpulver. Mixa allt och häll upp i en glasburk. Låt stå i kylen över natten. Toppa med lite kokoschips och nötter innan servering 🙂

Avslutar denna tisdag på Scandic Rubinen (i ett nytt, stort och mycket snyggt hotellrum :-)) med att vara lite tacksam. Jag har två jobb. Ett ”riktigt” som jag brukar kalla det.. och så mitt egna företag. Jag är glad att dessa går att kombinera och min Göteborgsvistelse denna gång är ett bra exempel. Ikväll föreläsningsuppdrag med eget, imorgon kundmöte på ”riktigt”.

Tack och god natt!!


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Skriv ut artikel


Vasaloppsträning!

Blogginlägg

Om TRE veckor och en dag ska jag köra Öppet spår. De nio Vasaloppsmilen fast inte på den klassiska tävlingsdagen. För TRE år sen gjorde jag det för första gången och sa efter målgång ”bra, nu har jag gjort det här – aldrig mer!” Jag hade TRE riktiga psykbryt under loppet, som kan vara ett […]

Sötpotatissoppa – en ny veggofavvo!!

Blogginlägg

Jag försöker äta lite mer vegetariskt och testar nya grejer varje vecka. En del blir bra, andra mindre bra och vissa blir helt fantastiska 😊 Den här Sötpotatissoppan har jag ätit fyra luncher på raken och kommer göra den igen snart! Tack för inspirationen på instagram Vin & Matguiden. Bytte kokosmjölken mot vanlig grädde denna […]

Omstart, Nystart, Restart – Hej 2017

Blogginlägg

Omstart 2.0.. jag har inte varit den flitigaste bloggaren under 2016 och inser att det kommer jag nog faktiskt aldrig att bli.. Det handlar framför allt om tiden och prioriteringar för jag gillar den reflektion som skrivandet ger mig. Jag gillar också att saker kommer i mellan, att jag får vara i nuet och att […]

Saffranskaka – utan gluten och vitt socker!

Blogginlägg

Adventstider innebär fikastunder och tända ljus. Det innebär saffran och söta bakverk. Idag testade jag ett recept på en glutenfri och ”sockerfri” saffranskaka som jag sett exempel på i mitt instagramflöde @familygod.se. Jag gjorde den på kokosgrädde då det var det jag hade hemma i skåpet. Den blev riktigt saftig och god. Passade dessutom perfekt till […]

New York Marathon – Marornas maror..

Blogginlägg

En dryg vecka redan.. en dryg vecka sen jag gick i mål i central park efter att ha sprungit 42.2 kilometer på New Yorks gator. 42.2 kilometer, 26,2 miles, marathondistansen som jag nu avklarat för femte gången i mitt liv. Kanske var det den häftigaste gången.. ja det var det nog.. även om jag fortfarande håller […]

Snabba tidiga frukostar!

Blogginlägg

När man jobbar med träning blir det ofta tidiga morgnar. Att ha kund klockan 7.00 är för mig mer vana än undantag och att gå upp 5.30 funkar helt okej när man är en morgonmänniska.. MEN det underlättar såklart ändå om morgonrutinerna går hyfsat fort innan man ska ge sig iväg.. så att man får så […]

Kesobröd i korg

Proteinrikt kesobröd

Blogginlägg

Höstkvällar och mörkret kommer krypande allt tidigare.. jag tycker att det är rätt mysigt på ett sätt. Alla årstider har sin tjusningen. Jag gillar hösten för många saker, bland annat för de vackra färgerna, den klara kyligare luften och för att man kan krypa upp i soffan med tända ljus och en kopp te. Det […]

Kikärtsbiffar på en kvart!

Kikärtsbiffar på en kvart!

Blogginlägg

Känner ni som jag, att allt liksom dragit igång med full fart igen efter sommaren?! De senaste två-tre veckorna har liksom bara rusat förbi för min del. Det är så lätt att bara hänga med i hjulet som snurrar fort men väldigt viktigt att kunna dra i handbromsen också. Har påbörjat ett blogginlägg om mina bästa tips […]