Gillar ni sötpotatis? Då ska ni testa detta recept på rårakor med sötpotatis och morot som jag fixade ihop efter min löprunda ikväll. Förresten en riktigt skön kväll med klar och lite kylig luft. Kan det vara så att vintern är på gång snart? Jag hoppas.. Vill ha snö och en vit jul!!
Okej, så här gjorde jag rårakorna;
3 mindre sötpotatisar
1 stor morot
3 ägg
3msk mandelmjöl
salt och peppar
Riv sötpotatis och morot. Blanda ägg, mjöl och kryddor och rör sedan ihop med de rivna. Klicka ut till valfri storlek i en stekpanna med kokosolja och stek ordentligt på båda sidor. Jag fick ihop 5 lite större rårakor på detta recept.
Tips är att servera med lite stekt skinka eller kassler så får du en perfekt brytning med lite salt. Sen är det ju alltid gott med lite rårörda lingon 🙂
Enkelt, snabbt och gott!! Dessutom innehåller sötpotatis en massa antioxidanter, E och C-vitamin, betakaroten samt mineraler som järn, koppar, kalium och folat. Den sägs också ha en antiinflammatorisk effekt. En god rotknöl (örtväxt som egentligen är en ganska avlägsen släkting till vanlig potatis) fylld med nyttigheter och goda effekter!