Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Surf the healthy way've

Mycket inspiration, massa muskler och enormt med kosttillskott!

Har precis lämnat Göteborg och Svenska Mässan där fitnessfestivalen pågår. Igår och idag arrangerades PT-dagarna i anslutning till denna mässa och jag har haft förmånen att delta som "VIP-Crew" med The Academy som jag utbildat mig hos tidigare. Två dagar fullspäckade med grymma föreläsningar som ger en enorm inspiration och energi till att jobba vidare och utvecklas inom "hälsobranschen". Att få lyssna på andra som pratar om forskning, delger sin expertis inom ett visst område och berättar om framgångsfaktorer för att lyckas är ju den absolut bästa inspiration och kunskap man kan få. Dessutom serverad i ett bra format med tid för nätverkande och mingel. Kul, jag känner mig "påfylld" 🙂

image

Idag var det som sagt också öppet för allmänheten på mässan, fitnessfestivalen. Fullt tryck med många besökare och jag tror sällan jag sett så mycket muskler på ett och samma ställe 😉 Alla har vi olika mål för vår träning och det finns oändligt många definitioner på "hälsa" men en viss koppling till muskler har det ju trots allt.. Vissa vill ha massa muskler och vara extremt "deffade" och går "all in" för en tävling i bodyfitness. Andra vill "bara" träna för att må bra och orka i vardagen. Jag säger inte att något är rätt eller fel. Det är helt upp till var och en att sätta sina mål. Båda exemplen handlar om att jobba med våra muskler, med våra kroppar. Varje kropp är unik och tänk vilka möjligheter vi har att påverka den!

En sak till det fanns sjukt mycket av i mässhallarna var kosttillskott i alla dess former.. pulver, bars, drycker.. en massa olika märken, sorter, format. Min reflektion är: herregud vilken industri detta har blivit. Behöver verkligen kroppen alla dessa "nyttigheter"? Får vi inte i oss det vi behöver i en varierad kost? Med naturliga råvaror? Kanske de forna godistillverkarna ser sin chans i att tillverka protein och energibars numera.. Tänker inte ge mig in i någon vidare diskussion om det just nu.. Och visst kan det slinka ner någon bar i min mage också ibland.. Men inte för att det är nyttigt och för att jag behöver det utan mer för att det är gott (vissa av dem) och det fyller den funktion av snabb energi som kan behövas när inget annat finns tillgängligt.

Nu ska jag snart fylla på med lite annan energi.. från de bästa gullungarna, mina små systerdöttrar, som jag ska umgås med ikväll och hela dagen imorgon. Dessutom ska vi fira min pappas födelsedag!

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Skriv ut artikel


Bokslut september – reflektion!

Blogginlägg

Det bästa jag gör regelbundet i mitt liv just nu är att pausa för stunder av reflektion. Stunder där jag lyssnar inåt. Stunder där jag känner efter. Stunder där jag bland annat funderar på ett varför. Varför vill jag? Varför vill jag inte? Så att det känns bra. Så att jag mår bra. Så att […]

Kycklingbullar – fyll frysen!

Blogginlägg

Inspirerades av ett recept på kycklingbullar som jag såg i ICAs buffétidning i lördags och gjorde en variant.. enkla, goda och toppen att ha i frysen när det ska gå snabbt med middagen!! 500g kycklingfärs 2-3 dl kokt quinoa 1 ägg 1 vitlöksklyfta ca 1 msk tahini 1-2 tsk sambal olek salt och peppar Forma […]

Höstfjäll och boost!!

Blogginlägg

Höst, alltså höst. Hur jäkla vacker och bra är den inte?! Speciellt när man får vara nära naturen. Extra mycket när man får vara ute på fjället. Det har jag fått i helgen. Fyllt på lungorna med underbart härlig fjälluft i Åre. Sprungit på fantastiska höstfjäll med lagom leriga trailstigar. Pausat för att njuta av […]

Tiden går.. Hitta tidslattarna!

Blogginlägg

Tiden går och jag har inte varit här på länge.. inte tagit till vara på mina “tid-slattar” skulle man kunna säga.. De jag själv pratar om i mitt jobb som PT, Coach och föreläsare. Som jag vill att man ska hitta för att få till lite goda vanor för välmåendet. 20 minuter här och 20 minuter […]

Vasaloppsträning!

Blogginlägg

Om TRE veckor och en dag ska jag köra Öppet spår. De nio Vasaloppsmilen fast inte på den klassiska tävlingsdagen. För TRE år sen gjorde jag det för första gången och sa efter målgång “bra, nu har jag gjort det här – aldrig mer!” Jag hade TRE riktiga psykbryt under loppet, som kan vara ett […]

Sötpotatissoppa – en ny veggofavvo!!

Blogginlägg

Jag försöker äta lite mer vegetariskt och testar nya grejer varje vecka. En del blir bra, andra mindre bra och vissa blir helt fantastiska 😊 Den här Sötpotatissoppan har jag ätit fyra luncher på raken och kommer göra den igen snart! Tack för inspirationen på instagram Vin & Matguiden. Bytte kokosmjölken mot vanlig grädde denna […]

Omstart, Nystart, Restart – Hej 2017

Blogginlägg

Omstart 2.0.. jag har inte varit den flitigaste bloggaren under 2016 och inser att det kommer jag nog faktiskt aldrig att bli.. Det handlar framför allt om tiden och prioriteringar för jag gillar den reflektion som skrivandet ger mig. Jag gillar också att saker kommer i mellan, att jag får vara i nuet och att […]

Saffranskaka – utan gluten och vitt socker!

Blogginlägg

Adventstider innebär fikastunder och tända ljus. Det innebär saffran och söta bakverk. Idag testade jag ett recept på en glutenfri och “sockerfri” saffranskaka som jag sett exempel på i mitt instagramflöde @familygod.se. Jag gjorde den på kokosgrädde då det var det jag hade hemma i skåpet. Den blev riktigt saftig och god. Passade dessutom perfekt till […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)