Surf the healthy way've

Julmiddag i Oslo och kvällsbak!

En helg går fort.. för fort är det nog många av oss som tycker. Därför känns det bra när man lyckats utnyttja den till max.. och det är precis min känsla efter denna helg. Jag har hunnit med ett besök av pappa, syster och hennes småtjejer i fredags. En flygtur till Oslo för julmiddag med kite-tjejerna igår och idag när jag kom hem blev det en löprunda och ett lussebullsbak. Påfylld med energi från familj, härliga vänner, friskluft och lite träning. Jag är redo för ny vecka!!

Oslo.. strålande sol, blå himmel och ett lätt snötäckt landskap mötte mig när jag landade på Gardemoen igår. Fick en väldig längtan till skidåkning och riktig vinter. Hoppas verkligen den kommer snart!! Jag älskar vinter och snö och allt kul man kan göra när det är vitt på marken. Nu var det inte så mycket tid för skidor denna gång men det blev en liten ”topptur” till fots. Upp på höjderna för att se Oslo lite från ovan. Det var en vacker eftermiddagsvy vi fick..

bild

Inte lika härligt väder när jag landade hemma i Stockholm idag men trotsade både mörker, väder och en viss trötthet.. när jag snörade på mig löparskorna och tog mig runt Kungsholmen tidigare ikväll. Målbilden fick bli mina nybakta lussebullar och en mysig kvällsfika så här på 2:a advent. Testade att göra Lusskatter Paleostyle och följde detta recept som finns på Paleoskafferiet, där jag för övrigt hittar mycket inspiration till både matlagning och bak. Jag gillar saffran så därför hade jag självklart i julens bästa krydda i degen och de blev riktigt goda 🙂

IMG_1401

 

Massa tända ljus, lussebullar och tomtar.. julstämningen börjar krypa närmre..  bara ett par veckor kvar 🙂


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Skriv ut artikel


Vasaloppsträning!

Blogginlägg

Om TRE veckor och en dag ska jag köra Öppet spår. De nio Vasaloppsmilen fast inte på den klassiska tävlingsdagen. För TRE år sen gjorde jag det för första gången och sa efter målgång ”bra, nu har jag gjort det här – aldrig mer!” Jag hade TRE riktiga psykbryt under loppet, som kan vara ett […]

Sötpotatissoppa – en ny veggofavvo!!

Blogginlägg

Jag försöker äta lite mer vegetariskt och testar nya grejer varje vecka. En del blir bra, andra mindre bra och vissa blir helt fantastiska 😊 Den här Sötpotatissoppan har jag ätit fyra luncher på raken och kommer göra den igen snart! Tack för inspirationen på instagram Vin & Matguiden. Bytte kokosmjölken mot vanlig grädde denna […]

Omstart, Nystart, Restart – Hej 2017

Blogginlägg

Omstart 2.0.. jag har inte varit den flitigaste bloggaren under 2016 och inser att det kommer jag nog faktiskt aldrig att bli.. Det handlar framför allt om tiden och prioriteringar för jag gillar den reflektion som skrivandet ger mig. Jag gillar också att saker kommer i mellan, att jag får vara i nuet och att […]

Saffranskaka – utan gluten och vitt socker!

Blogginlägg

Adventstider innebär fikastunder och tända ljus. Det innebär saffran och söta bakverk. Idag testade jag ett recept på en glutenfri och ”sockerfri” saffranskaka som jag sett exempel på i mitt instagramflöde @familygod.se. Jag gjorde den på kokosgrädde då det var det jag hade hemma i skåpet. Den blev riktigt saftig och god. Passade dessutom perfekt till […]

New York Marathon – Marornas maror..

Blogginlägg

En dryg vecka redan.. en dryg vecka sen jag gick i mål i central park efter att ha sprungit 42.2 kilometer på New Yorks gator. 42.2 kilometer, 26,2 miles, marathondistansen som jag nu avklarat för femte gången i mitt liv. Kanske var det den häftigaste gången.. ja det var det nog.. även om jag fortfarande håller […]

Snabba tidiga frukostar!

Blogginlägg

När man jobbar med träning blir det ofta tidiga morgnar. Att ha kund klockan 7.00 är för mig mer vana än undantag och att gå upp 5.30 funkar helt okej när man är en morgonmänniska.. MEN det underlättar såklart ändå om morgonrutinerna går hyfsat fort innan man ska ge sig iväg.. så att man får så […]

Kesobröd i korg

Proteinrikt kesobröd

Blogginlägg

Höstkvällar och mörkret kommer krypande allt tidigare.. jag tycker att det är rätt mysigt på ett sätt. Alla årstider har sin tjusningen. Jag gillar hösten för många saker, bland annat för de vackra färgerna, den klara kyligare luften och för att man kan krypa upp i soffan med tända ljus och en kopp te. Det […]

Kikärtsbiffar på en kvart!

Kikärtsbiffar på en kvart!

Blogginlägg

Känner ni som jag, att allt liksom dragit igång med full fart igen efter sommaren?! De senaste två-tre veckorna har liksom bara rusat förbi för min del. Det är så lätt att bara hänga med i hjulet som snurrar fort men väldigt viktigt att kunna dra i handbromsen också. Har påbörjat ett blogginlägg om mina bästa tips […]