Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Surf the healthy way've

Intervallträning på ett kul sätt

Löpträning
Att springa utomhus den här tiden på året kan i vissa fall vara lite svårare att få till. Speciellt när vädret varierar mellan plus och minusgrader och de våta underlaget fryser till is.. Just detta fick jag känna på i helgen när jag lyckades göra en riktig praktvurpa på mitt långpass. En isfläck och ett platt fall på hård asfalt.. AJ det gjorde ont. Sjukt ont faktiskt. Sådär ont så tårarna nästan börja rinna.. Som tur är kunde jag efter en liten ofrivillig paus fortsätta springa min runda med en uppskrapad armbåge och en höft/sätesmuskel som ömmade lite.

Jag fick mig en läxa och inser att det är dags att plocka fram broddarna och vara lite mer försiktig nu när det fryser på. Det är mitt råd och uppmaning till er också. Det är så dumt att dra på sig onödiga skador.

Idag fick det därför bli ett intervallpass på löpbandet istället. Har nämnt det förut men för mig är det inte samma sak som att springa ute i friska luften.. MEN det är rätt okej när man ska springa intervaller så för mig är det lite av en "intervallsäsong" när isen lägger sig på gatorna och jag måste traggla löpband.. Det finns oändligt många sätt att variera sina intervaller och idag fick det bli en "pyramid" på tid.

Intervall i pyramid

  • Värm upp med lätt jogg i 10 min
  • Spring dina intervaller på tid först stegrande upp och sen ner igen: 1 min-2 min-3 min-4 min-5 min-4 min-3 min-2 min-1 min
  • Vila 30 sekunder mellan varje intervall på vägen upp i pyramiden och 1 minut på vägen ner för att orka hålla tempo
  • Tempot i varje intervall ska vara ansträngande vilket innebär att du kan ha ett högre tempo i de kortare intervallerna
  • Varva ner med lätt jogg i 3-4 min

Passet tar ca 45 min och jag körde det på lunchen. Man kan göra det riktigt tufft för kropp och flås om man utmanar sig i tempo 🙂

Snart väntar jul och lite lediga dagar bl.a i Dalarna och då blir det denna sega backe (fast förhoppningsvis i vinterskrud) som ska tragglas..

IMG_3269


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Skriv ut artikel


Bokslut september – reflektion!

Blogginlägg

Det bästa jag gör regelbundet i mitt liv just nu är att pausa för stunder av reflektion. Stunder där jag lyssnar inåt. Stunder där jag känner efter. Stunder där jag bland annat funderar på ett varför. Varför vill jag? Varför vill jag inte? Så att det känns bra. Så att jag mår bra. Så att […]

Kycklingbullar – fyll frysen!

Blogginlägg

Inspirerades av ett recept på kycklingbullar som jag såg i ICAs buffétidning i lördags och gjorde en variant.. enkla, goda och toppen att ha i frysen när det ska gå snabbt med middagen!! 500g kycklingfärs 2-3 dl kokt quinoa 1 ägg 1 vitlöksklyfta ca 1 msk tahini 1-2 tsk sambal olek salt och peppar Forma […]

Höstfjäll och boost!!

Blogginlägg

Höst, alltså höst. Hur jäkla vacker och bra är den inte?! Speciellt när man får vara nära naturen. Extra mycket när man får vara ute på fjället. Det har jag fått i helgen. Fyllt på lungorna med underbart härlig fjälluft i Åre. Sprungit på fantastiska höstfjäll med lagom leriga trailstigar. Pausat för att njuta av […]

Tiden går.. Hitta tidslattarna!

Blogginlägg

Tiden går och jag har inte varit här på länge.. inte tagit till vara på mina “tid-slattar” skulle man kunna säga.. De jag själv pratar om i mitt jobb som PT, Coach och föreläsare. Som jag vill att man ska hitta för att få till lite goda vanor för välmåendet. 20 minuter här och 20 minuter […]

Vasaloppsträning!

Blogginlägg

Om TRE veckor och en dag ska jag köra Öppet spår. De nio Vasaloppsmilen fast inte på den klassiska tävlingsdagen. För TRE år sen gjorde jag det för första gången och sa efter målgång “bra, nu har jag gjort det här – aldrig mer!” Jag hade TRE riktiga psykbryt under loppet, som kan vara ett […]

Sötpotatissoppa – en ny veggofavvo!!

Blogginlägg

Jag försöker äta lite mer vegetariskt och testar nya grejer varje vecka. En del blir bra, andra mindre bra och vissa blir helt fantastiska 😊 Den här Sötpotatissoppan har jag ätit fyra luncher på raken och kommer göra den igen snart! Tack för inspirationen på instagram Vin & Matguiden. Bytte kokosmjölken mot vanlig grädde denna […]

Omstart, Nystart, Restart – Hej 2017

Blogginlägg

Omstart 2.0.. jag har inte varit den flitigaste bloggaren under 2016 och inser att det kommer jag nog faktiskt aldrig att bli.. Det handlar framför allt om tiden och prioriteringar för jag gillar den reflektion som skrivandet ger mig. Jag gillar också att saker kommer i mellan, att jag får vara i nuet och att […]

Saffranskaka – utan gluten och vitt socker!

Blogginlägg

Adventstider innebär fikastunder och tända ljus. Det innebär saffran och söta bakverk. Idag testade jag ett recept på en glutenfri och “sockerfri” saffranskaka som jag sett exempel på i mitt instagramflöde @familygod.se. Jag gjorde den på kokosgrädde då det var det jag hade hemma i skåpet. Den blev riktigt saftig och god. Passade dessutom perfekt till […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)