Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Surf the healthy way've

Årets första dag – funderingar om 2015

1 januari. En start. Ett nytt år. En början på något som vi egentligen inte vet något om. Visst är det lite skönt med en dag varje år som ger oss möjlighet att starta om? Vända blad som det så klokt heter. För det är ju faktiskt det vi gör, bläddrar bort 2014 och bläddrar fram 2015.

Vi vet vad som hänt 2014 och kan välja att ta med oss vissa delar som erfarenheter och vissa delar som fina minnen. Andra delar kanske vi helst bara vill sudda ut och då är det perfekt läge till det nu. Bläddra bort. Starta om!

Kanske är det bara att trycka på "restart" och köra på som du har gjort. För det är inte alltid så att det behövs en massa förändringar, det kanske är bra precis just som det är. Fundera. Känn efter. Vad vill du?

Men det kan också finnas tid för lite finjusteringar innan du startar om och så tänker jag inför 2015. Några småsaker att tänka lite mer på för att hitta balansen mellan jobb, fritid och livet..

Jag brukar skriva ner lite tankar (inga löften) som jag tar med mig under året. Det kan vara mål jag vill uppnå helt eller komma en bit på väg mot. Det kan vara en känsla. Ett mantra att upprepa eller ett motto att leva efter. En del tankar delar jag med mig av, andra inte.. Men de står alla där, nerskrivna på mitt papper.

Jag är redo för 2015 och jag tror det blir ett bra år. Jag kommer bl.a att fokusera på att göra saker "för att jag vill". Sortera bort det jag inte får ut glädje och positiv energi av. Det är så mycket vi gör för att vi "borde". För att vi "får dåligt samvete". För att leva upp till "andras förväntningar". För att det är en slags "norm". Och ja, vissa saker är kanske tvunget.. men jag tror ändå på att hitta känslan "för att jag vill" i det mesta du tar dig an. Det blir ju så mycket roligare då!

Första dagen på året spenderas i soffan och snart med ett besök hos en härlig vän - FÖR ATT JAG VILL...

image


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Skriv ut artikel


Bokslut september – reflektion!

Blogginlägg

Det bästa jag gör regelbundet i mitt liv just nu är att pausa för stunder av reflektion. Stunder där jag lyssnar inåt. Stunder där jag känner efter. Stunder där jag bland annat funderar på ett varför. Varför vill jag? Varför vill jag inte? Så att det känns bra. Så att jag mår bra. Så att […]

Kycklingbullar – fyll frysen!

Blogginlägg

Inspirerades av ett recept på kycklingbullar som jag såg i ICAs buffétidning i lördags och gjorde en variant.. enkla, goda och toppen att ha i frysen när det ska gå snabbt med middagen!! 500g kycklingfärs 2-3 dl kokt quinoa 1 ägg 1 vitlöksklyfta ca 1 msk tahini 1-2 tsk sambal olek salt och peppar Forma […]

Höstfjäll och boost!!

Blogginlägg

Höst, alltså höst. Hur jäkla vacker och bra är den inte?! Speciellt när man får vara nära naturen. Extra mycket när man får vara ute på fjället. Det har jag fått i helgen. Fyllt på lungorna med underbart härlig fjälluft i Åre. Sprungit på fantastiska höstfjäll med lagom leriga trailstigar. Pausat för att njuta av […]

Tiden går.. Hitta tidslattarna!

Blogginlägg

Tiden går och jag har inte varit här på länge.. inte tagit till vara på mina “tid-slattar” skulle man kunna säga.. De jag själv pratar om i mitt jobb som PT, Coach och föreläsare. Som jag vill att man ska hitta för att få till lite goda vanor för välmåendet. 20 minuter här och 20 minuter […]

Vasaloppsträning!

Blogginlägg

Om TRE veckor och en dag ska jag köra Öppet spår. De nio Vasaloppsmilen fast inte på den klassiska tävlingsdagen. För TRE år sen gjorde jag det för första gången och sa efter målgång “bra, nu har jag gjort det här – aldrig mer!” Jag hade TRE riktiga psykbryt under loppet, som kan vara ett […]

Sötpotatissoppa – en ny veggofavvo!!

Blogginlägg

Jag försöker äta lite mer vegetariskt och testar nya grejer varje vecka. En del blir bra, andra mindre bra och vissa blir helt fantastiska 😊 Den här Sötpotatissoppan har jag ätit fyra luncher på raken och kommer göra den igen snart! Tack för inspirationen på instagram Vin & Matguiden. Bytte kokosmjölken mot vanlig grädde denna […]

Omstart, Nystart, Restart – Hej 2017

Blogginlägg

Omstart 2.0.. jag har inte varit den flitigaste bloggaren under 2016 och inser att det kommer jag nog faktiskt aldrig att bli.. Det handlar framför allt om tiden och prioriteringar för jag gillar den reflektion som skrivandet ger mig. Jag gillar också att saker kommer i mellan, att jag får vara i nuet och att […]

Saffranskaka – utan gluten och vitt socker!

Blogginlägg

Adventstider innebär fikastunder och tända ljus. Det innebär saffran och söta bakverk. Idag testade jag ett recept på en glutenfri och “sockerfri” saffranskaka som jag sett exempel på i mitt instagramflöde @familygod.se. Jag gjorde den på kokosgrädde då det var det jag hade hemma i skåpet. Den blev riktigt saftig och god. Passade dessutom perfekt till […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)