Surf the healthy way've

Ägg – en fantastisk råvara!!

Här hemma blir det rätt ofta omelett till lunch eller middag..
Går ju att variera en omelett på många sätt med olika ingredienser, kanske därför jag aldrig tröttnar. Det är dessutom snabbt, enkelt, gott, mättande, nyttigt, en bra proteinkälla och du kan jobba med rena råvaror när du fixar till din omelett. Big like på det!!

bild 2

Själva ägget i sig är kanske en av de bästa råvarorna i köket enligt mig.
Det innehåller fullgoda proteiner, viktiga fettsyror och merparten av de vitaminer, mineraler och antioxidanter vi behöver för att växa och må bra. (källa Svenska Ägg)

bild 3

Ikväll passade jag dessutom på att göra lite omelettmuffins som jag frös in för snabba mellanmål på jobbet eller i språnget innan träning. Perfekta att packa ner direkt ifrån frysen för då håller de sig en stund om man inte ska mumsa på dem direkt 🙂 Grunden till recept finns att hitta på många bloggar på nätet och du kan fylla dem med i stort sett vad du har hemma. Här är receptet på den variant jag gjorde idag:

  • 3 ägg
  • 1 dl krämig kokosmjölk + 0,5 dl vatten
  • 4 skivor rökt kalkon
  • broccoli
  • purjolök
  • körsbärstomater
  • salt, peppar och torkad basilika

Vispa ägg, kokosmjölk och vatten (skippa vattnet om du inte använder den krämiga kokosmjölken) tillsammans med kryddor. Hacka grönsakerna och blanda ner. Grädda i muffinsformar på 200 grader i ca 15-20 min.

bild 1

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Skriv ut artikel


Bokslut september – reflektion!

Blogginlägg

Det bästa jag gör regelbundet i mitt liv just nu är att pausa för stunder av reflektion. Stunder där jag lyssnar inåt. Stunder där jag känner efter. Stunder där jag bland annat funderar på ett varför. Varför vill jag? Varför vill jag inte? Så att det känns bra. Så att jag mår bra. Så att […]

Kycklingbullar – fyll frysen!

Blogginlägg

Inspirerades av ett recept på kycklingbullar som jag såg i ICAs buffétidning i lördags och gjorde en variant.. enkla, goda och toppen att ha i frysen när det ska gå snabbt med middagen!! 500g kycklingfärs 2-3 dl kokt quinoa 1 ägg 1 vitlöksklyfta ca 1 msk tahini 1-2 tsk sambal olek salt och peppar Forma […]

Höstfjäll och boost!!

Blogginlägg

Höst, alltså höst. Hur jäkla vacker och bra är den inte?! Speciellt när man får vara nära naturen. Extra mycket när man får vara ute på fjället. Det har jag fått i helgen. Fyllt på lungorna med underbart härlig fjälluft i Åre. Sprungit på fantastiska höstfjäll med lagom leriga trailstigar. Pausat för att njuta av […]

Tiden går.. Hitta tidslattarna!

Blogginlägg

Tiden går och jag har inte varit här på länge.. inte tagit till vara på mina “tid-slattar” skulle man kunna säga.. De jag själv pratar om i mitt jobb som PT, Coach och föreläsare. Som jag vill att man ska hitta för att få till lite goda vanor för välmåendet. 20 minuter här och 20 minuter […]

Vasaloppsträning!

Blogginlägg

Om TRE veckor och en dag ska jag köra Öppet spår. De nio Vasaloppsmilen fast inte på den klassiska tävlingsdagen. För TRE år sen gjorde jag det för första gången och sa efter målgång “bra, nu har jag gjort det här – aldrig mer!” Jag hade TRE riktiga psykbryt under loppet, som kan vara ett […]

Sötpotatissoppa – en ny veggofavvo!!

Blogginlägg

Jag försöker äta lite mer vegetariskt och testar nya grejer varje vecka. En del blir bra, andra mindre bra och vissa blir helt fantastiska 😊 Den här Sötpotatissoppan har jag ätit fyra luncher på raken och kommer göra den igen snart! Tack för inspirationen på instagram Vin & Matguiden. Bytte kokosmjölken mot vanlig grädde denna […]

Omstart, Nystart, Restart – Hej 2017

Blogginlägg

Omstart 2.0.. jag har inte varit den flitigaste bloggaren under 2016 och inser att det kommer jag nog faktiskt aldrig att bli.. Det handlar framför allt om tiden och prioriteringar för jag gillar den reflektion som skrivandet ger mig. Jag gillar också att saker kommer i mellan, att jag får vara i nuet och att […]

Saffranskaka – utan gluten och vitt socker!

Blogginlägg

Adventstider innebär fikastunder och tända ljus. Det innebär saffran och söta bakverk. Idag testade jag ett recept på en glutenfri och “sockerfri” saffranskaka som jag sett exempel på i mitt instagramflöde @familygod.se. Jag gjorde den på kokosgrädde då det var det jag hade hemma i skåpet. Den blev riktigt saftig och god. Passade dessutom perfekt till […]