Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Surf the healthy way've

Lek med fart och variation när du springer!

Löpning.. för vissa kickar endorfinerna igång bara de tänker, hör eller läser ordet. Andra känner ångest när samma ord kommer upp. Det är helt okej och vi har alla möjlighet att välja aktivitet och rörelse i den form vi gillar bäst. Den form som passar just dig.

Jag har blivit den som kan längta efter att få komma ut och springa. Som får lite av det där härliga kickarna. Som tycker att det är ett fantastiskt bra och enkelt sätt att träna på samtidigt som man får vara ute i friska luften. I naturen. I olika terräng. I olika årstider. I olika väder. Variation!

Ibland är det lätt och allt bara rullar på i ett skönt flow. Ibland är det tungt och vi får kämpa. Du har möjlighet att välja att ta det lugnt men du har också möjlighet att välja att utmana dig. Variation!

Variation gör det roligare och variation hjälper dig också att förbättra din kondition. Vi behöver utmana oss lite mer om vi har ett mål att bli snabbare eller orka längre distanser.

Variera tempo, distans eller lutning. Kanske allt på samma gång?

Mitt mål som jag tränar för nu är att förbättra min tid på Stockholm Marathon och därför jobbar jag med extra mycket variation. Det gör ju faktiskt träningen mycket roligare också även om det finns vissa "grispass" som ger även mig lite ångest.. 😉

Idag hade jag egentligen "bara" 10k distans på schemat men eftersom jag kände för lite mer utmanande löpning just idag så körde jag det här upplägget:

  • stegrande kilometerfart (öka farten för varje kilometer med ca 10 sekunder)
  • sen avslutade jag med en bonus... 5 x 100m intervall i motlut

Allra sist en stund på yogamattan med min rulle och lite stretch.. FullSizeRender


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Skriv ut artikel


Bokslut september – reflektion!

Blogginlägg

Det bästa jag gör regelbundet i mitt liv just nu är att pausa för stunder av reflektion. Stunder där jag lyssnar inåt. Stunder där jag känner efter. Stunder där jag bland annat funderar på ett varför. Varför vill jag? Varför vill jag inte? Så att det känns bra. Så att jag mår bra. Så att […]

Kycklingbullar – fyll frysen!

Blogginlägg

Inspirerades av ett recept på kycklingbullar som jag såg i ICAs buffétidning i lördags och gjorde en variant.. enkla, goda och toppen att ha i frysen när det ska gå snabbt med middagen!! 500g kycklingfärs 2-3 dl kokt quinoa 1 ägg 1 vitlöksklyfta ca 1 msk tahini 1-2 tsk sambal olek salt och peppar Forma […]

Höstfjäll och boost!!

Blogginlägg

Höst, alltså höst. Hur jäkla vacker och bra är den inte?! Speciellt när man får vara nära naturen. Extra mycket när man får vara ute på fjället. Det har jag fått i helgen. Fyllt på lungorna med underbart härlig fjälluft i Åre. Sprungit på fantastiska höstfjäll med lagom leriga trailstigar. Pausat för att njuta av […]

Tiden går.. Hitta tidslattarna!

Blogginlägg

Tiden går och jag har inte varit här på länge.. inte tagit till vara på mina “tid-slattar” skulle man kunna säga.. De jag själv pratar om i mitt jobb som PT, Coach och föreläsare. Som jag vill att man ska hitta för att få till lite goda vanor för välmåendet. 20 minuter här och 20 minuter […]

Vasaloppsträning!

Blogginlägg

Om TRE veckor och en dag ska jag köra Öppet spår. De nio Vasaloppsmilen fast inte på den klassiska tävlingsdagen. För TRE år sen gjorde jag det för första gången och sa efter målgång “bra, nu har jag gjort det här – aldrig mer!” Jag hade TRE riktiga psykbryt under loppet, som kan vara ett […]

Sötpotatissoppa – en ny veggofavvo!!

Blogginlägg

Jag försöker äta lite mer vegetariskt och testar nya grejer varje vecka. En del blir bra, andra mindre bra och vissa blir helt fantastiska 😊 Den här Sötpotatissoppan har jag ätit fyra luncher på raken och kommer göra den igen snart! Tack för inspirationen på instagram Vin & Matguiden. Bytte kokosmjölken mot vanlig grädde denna […]

Omstart, Nystart, Restart – Hej 2017

Blogginlägg

Omstart 2.0.. jag har inte varit den flitigaste bloggaren under 2016 och inser att det kommer jag nog faktiskt aldrig att bli.. Det handlar framför allt om tiden och prioriteringar för jag gillar den reflektion som skrivandet ger mig. Jag gillar också att saker kommer i mellan, att jag får vara i nuet och att […]

Saffranskaka – utan gluten och vitt socker!

Blogginlägg

Adventstider innebär fikastunder och tända ljus. Det innebär saffran och söta bakverk. Idag testade jag ett recept på en glutenfri och “sockerfri” saffranskaka som jag sett exempel på i mitt instagramflöde @familygod.se. Jag gjorde den på kokosgrädde då det var det jag hade hemma i skåpet. Den blev riktigt saftig och god. Passade dessutom perfekt till […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)