Surf the healthy way've

Lek med fart och variation när du springer!

Löpning.. för vissa kickar endorfinerna igång bara de tänker, hör eller läser ordet. Andra känner ångest när samma ord kommer upp. Det är helt okej och vi har alla möjlighet att välja aktivitet och rörelse i den form vi gillar bäst. Den form som passar just dig.

Jag har blivit den som kan längta efter att få komma ut och springa. Som får lite av det där härliga kickarna. Som tycker att det är ett fantastiskt bra och enkelt sätt att träna på samtidigt som man får vara ute i friska luften. I naturen. I olika terräng. I olika årstider. I olika väder. Variation!

Ibland är det lätt och allt bara rullar på i ett skönt flow. Ibland är det tungt och vi får kämpa. Du har möjlighet att välja att ta det lugnt men du har också möjlighet att välja att utmana dig. Variation!

Variation gör det roligare och variation hjälper dig också att förbättra din kondition. Vi behöver utmana oss lite mer om vi har ett mål att bli snabbare eller orka längre distanser.

Variera tempo, distans eller lutning. Kanske allt på samma gång?

Mitt mål som jag tränar för nu är att förbättra min tid på Stockholm Marathon och därför jobbar jag med extra mycket variation. Det gör ju faktiskt träningen mycket roligare också även om det finns vissa ”grispass” som ger även mig lite ångest.. 😉

Idag hade jag egentligen ”bara” 10k distans på schemat men eftersom jag kände för lite mer utmanande löpning just idag så körde jag det här upplägget:

  • stegrande kilometerfart (öka farten för varje kilometer med ca 10 sekunder)
  • sen avslutade jag med en bonus… 5 x 100m intervall i motlut

Allra sist en stund på yogamattan med min rulle och lite stretch.. FullSizeRender


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Skriv ut artikel


Vasaloppsträning!

Blogginlägg

Om TRE veckor och en dag ska jag köra Öppet spår. De nio Vasaloppsmilen fast inte på den klassiska tävlingsdagen. För TRE år sen gjorde jag det för första gången och sa efter målgång ”bra, nu har jag gjort det här – aldrig mer!” Jag hade TRE riktiga psykbryt under loppet, som kan vara ett […]

Sötpotatissoppa – en ny veggofavvo!!

Blogginlägg

Jag försöker äta lite mer vegetariskt och testar nya grejer varje vecka. En del blir bra, andra mindre bra och vissa blir helt fantastiska 😊 Den här Sötpotatissoppan har jag ätit fyra luncher på raken och kommer göra den igen snart! Tack för inspirationen på instagram Vin & Matguiden. Bytte kokosmjölken mot vanlig grädde denna […]

Omstart, Nystart, Restart – Hej 2017

Blogginlägg

Omstart 2.0.. jag har inte varit den flitigaste bloggaren under 2016 och inser att det kommer jag nog faktiskt aldrig att bli.. Det handlar framför allt om tiden och prioriteringar för jag gillar den reflektion som skrivandet ger mig. Jag gillar också att saker kommer i mellan, att jag får vara i nuet och att […]

Saffranskaka – utan gluten och vitt socker!

Blogginlägg

Adventstider innebär fikastunder och tända ljus. Det innebär saffran och söta bakverk. Idag testade jag ett recept på en glutenfri och ”sockerfri” saffranskaka som jag sett exempel på i mitt instagramflöde @familygod.se. Jag gjorde den på kokosgrädde då det var det jag hade hemma i skåpet. Den blev riktigt saftig och god. Passade dessutom perfekt till […]

New York Marathon – Marornas maror..

Blogginlägg

En dryg vecka redan.. en dryg vecka sen jag gick i mål i central park efter att ha sprungit 42.2 kilometer på New Yorks gator. 42.2 kilometer, 26,2 miles, marathondistansen som jag nu avklarat för femte gången i mitt liv. Kanske var det den häftigaste gången.. ja det var det nog.. även om jag fortfarande håller […]

Snabba tidiga frukostar!

Blogginlägg

När man jobbar med träning blir det ofta tidiga morgnar. Att ha kund klockan 7.00 är för mig mer vana än undantag och att gå upp 5.30 funkar helt okej när man är en morgonmänniska.. MEN det underlättar såklart ändå om morgonrutinerna går hyfsat fort innan man ska ge sig iväg.. så att man får så […]

Kesobröd i korg

Proteinrikt kesobröd

Blogginlägg

Höstkvällar och mörkret kommer krypande allt tidigare.. jag tycker att det är rätt mysigt på ett sätt. Alla årstider har sin tjusningen. Jag gillar hösten för många saker, bland annat för de vackra färgerna, den klara kyligare luften och för att man kan krypa upp i soffan med tända ljus och en kopp te. Det […]

Kikärtsbiffar på en kvart!

Kikärtsbiffar på en kvart!

Blogginlägg

Känner ni som jag, att allt liksom dragit igång med full fart igen efter sommaren?! De senaste två-tre veckorna har liksom bara rusat förbi för min del. Det är så lätt att bara hänga med i hjulet som snurrar fort men väldigt viktigt att kunna dra i handbromsen också. Har påbörjat ett blogginlägg om mina bästa tips […]