Surf the healthy way've

Februari – kostutmaning ”Paleostyle”

Jag har tänkt om.. Jag har tänkt rätt..? Tänkt rätt för mig!!

Jag skrev tidigare att jag under 30 dagar skulle göra en strikt Paleoutmaning med start 1 februari. Sen har jag gått och funderat lite under sista veckan. Funderat på hur jag mår med den kost jag äter idag som trots allt är med relativt stort inslag av Paleo (läs mer om Paleo bl.a här). Funderat på vilka förändringar jag kan göra. Funderat på vad jag brukar prata med mina kunder om när det gäller kost, om att det ska vara hållbart i längden och bli en del av livsstilen. Funderat på hur jag ska få ihop 30 dagar som för mig innebär; en del kundluncher, kundevents, resor m.m. Jag har kommit fram till att jag kommer att få svårt att få ihop det. Även om jag vill och planerar bra.

Därför gör min egna variant av utmaningen och sätter ett mål om att äta minst 80% Paleo och följa utmaningens menyer så långt som möjligt. Övriga måltider kommer jag att välja att äta så rent som möjligt och välja råvaror som finns med i den råvaruguide som fins på Under Vårt Tak. Jag kommer försöka byta ut mejeriprodukter mot andra alternativ under dessa 30 dagar men det är framför allt här jag inser att jag faktiskt vill ha dem i min kost. Så därav mitt 80% tänk. För mig kommer det att vara hållbart i längden. Här tänker jag självklart i samma banor, så rent och oprocessat som möjligt.

Vem vet, jag kanske klarar att hålla den helt strikt också.. 30 dagar är trots allt inte så lång tid.. men eftersom jag gärna sätter realistiska mål, som jag känner funkar för just mig, så gör jag min ”egna” utmaning av det här!

Har ju dessutom en till utmaning att ta mig an.. Kureras hälsoutmaning på 21 dagar som startar imorgon! Skapa ny hälsosamma vanor – häng på vetja 🙂

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Skriv ut artikel


Vasaloppsträning!

Blogginlägg

Om TRE veckor och en dag ska jag köra Öppet spår. De nio Vasaloppsmilen fast inte på den klassiska tävlingsdagen. För TRE år sen gjorde jag det för första gången och sa efter målgång ”bra, nu har jag gjort det här – aldrig mer!” Jag hade TRE riktiga psykbryt under loppet, som kan vara ett […]

Sötpotatissoppa – en ny veggofavvo!!

Blogginlägg

Jag försöker äta lite mer vegetariskt och testar nya grejer varje vecka. En del blir bra, andra mindre bra och vissa blir helt fantastiska 😊 Den här Sötpotatissoppan har jag ätit fyra luncher på raken och kommer göra den igen snart! Tack för inspirationen på instagram Vin & Matguiden. Bytte kokosmjölken mot vanlig grädde denna […]

Omstart, Nystart, Restart – Hej 2017

Blogginlägg

Omstart 2.0.. jag har inte varit den flitigaste bloggaren under 2016 och inser att det kommer jag nog faktiskt aldrig att bli.. Det handlar framför allt om tiden och prioriteringar för jag gillar den reflektion som skrivandet ger mig. Jag gillar också att saker kommer i mellan, att jag får vara i nuet och att […]

Saffranskaka – utan gluten och vitt socker!

Blogginlägg

Adventstider innebär fikastunder och tända ljus. Det innebär saffran och söta bakverk. Idag testade jag ett recept på en glutenfri och ”sockerfri” saffranskaka som jag sett exempel på i mitt instagramflöde @familygod.se. Jag gjorde den på kokosgrädde då det var det jag hade hemma i skåpet. Den blev riktigt saftig och god. Passade dessutom perfekt till […]

New York Marathon – Marornas maror..

Blogginlägg

En dryg vecka redan.. en dryg vecka sen jag gick i mål i central park efter att ha sprungit 42.2 kilometer på New Yorks gator. 42.2 kilometer, 26,2 miles, marathondistansen som jag nu avklarat för femte gången i mitt liv. Kanske var det den häftigaste gången.. ja det var det nog.. även om jag fortfarande håller […]

Snabba tidiga frukostar!

Blogginlägg

När man jobbar med träning blir det ofta tidiga morgnar. Att ha kund klockan 7.00 är för mig mer vana än undantag och att gå upp 5.30 funkar helt okej när man är en morgonmänniska.. MEN det underlättar såklart ändå om morgonrutinerna går hyfsat fort innan man ska ge sig iväg.. så att man får så […]

Kesobröd i korg

Proteinrikt kesobröd

Blogginlägg

Höstkvällar och mörkret kommer krypande allt tidigare.. jag tycker att det är rätt mysigt på ett sätt. Alla årstider har sin tjusningen. Jag gillar hösten för många saker, bland annat för de vackra färgerna, den klara kyligare luften och för att man kan krypa upp i soffan med tända ljus och en kopp te. Det […]

Kikärtsbiffar på en kvart!

Kikärtsbiffar på en kvart!

Blogginlägg

Känner ni som jag, att allt liksom dragit igång med full fart igen efter sommaren?! De senaste två-tre veckorna har liksom bara rusat förbi för min del. Det är så lätt att bara hänga med i hjulet som snurrar fort men väldigt viktigt att kunna dra i handbromsen också. Har påbörjat ett blogginlägg om mina bästa tips […]