Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Surf the healthy way've

Lördagslugn och löpintervalltips!

Lördag utan direkta planer. För mig är det ganska ovanligt men otroligt skönt. Vakna lugnt, äta frukost i soffan framför TV:n och bara vara en stund. Egentligen skulle jag nog vilja att fler morgonar startar så.. vem vill inte det förresten?! 🙂

IMG_0505

Älskar dessutom när TV-tablån innehåller massa vintersport och Skid-VM.. Håller just nu tummarna för att Charlotte Kalla kan ta ännu en medalj. Guldet ser dock svårt ut att knipa då Johaug imponerar stort, vilken tjej!! Sjukt stark och lätt, ser så vackert ut när hon flyger fram..

Jag hade nästan en sån känsla i veckan när jag sprang ett distanspass på 12,5 km 😉 Från en ganska tung, hektisk och stressad dag på jobbet där jag faktiskt funderade en stund på att hoppa dagens planerade löppass så blev det en helt annan känsla när jag väl stack ut. Lätt, piggt och med bra tryck i steget. Mina "grispass" på löpbandet har gett resultat!! Intervaller och trösklar är bra grejer!!

Tänkte därför bjuda er på några enkla intervallpass jag kört senaste tiden;

70/20 - (hederliga gamla fotbollsintervaller..)
Grunden är att köra 3 set med 6 x 70/20 och med 2 min vila mellan varje set.
Men det går att variera och när jag kört exempelvis på lunchen så har jag istället kört 2 set med 8 x 70/20. Då har jag passat på att köra med mer lutning..

Backintervaller10 x 60 sekunder (för mig motsvarar det en backe på ca 200-250 meter beroende på hur brant det är..) Här blir vilan att gå/småjogga tillbaka ner.

Tröskelintervaller - 3 x 10 minuter med 3 minuter joggvila mellan varje.

Tusingar - 8 x 1000 meter med 40 sekunder ståvila mellan varje.

Intervallträning är något som alla kan göra oavsett nivå. Det viktigaste är att du anpassar antal intervaller, längden och tempot efter din form. Fördelarna med intervallträning är många, har listat några här nedan:

* Man märker resultat snabbt
* Förbättrar kondition, löpstyrka och snabbhet löpningen
* Går fint att anpassa efter nivå och målsättning
* Funkar bra både utomhus och på löpbandet
* Tidseffektiv träning

Idag blir det dock inga intervaller för mig. Tänker avklara veckans långpass efter att damerna gått i mål på 3-milen...


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Skriv ut artikel


Bokslut september – reflektion!

Blogginlägg

Det bästa jag gör regelbundet i mitt liv just nu är att pausa för stunder av reflektion. Stunder där jag lyssnar inåt. Stunder där jag känner efter. Stunder där jag bland annat funderar på ett varför. Varför vill jag? Varför vill jag inte? Så att det känns bra. Så att jag mår bra. Så att […]

Kycklingbullar – fyll frysen!

Blogginlägg

Inspirerades av ett recept på kycklingbullar som jag såg i ICAs buffétidning i lördags och gjorde en variant.. enkla, goda och toppen att ha i frysen när det ska gå snabbt med middagen!! 500g kycklingfärs 2-3 dl kokt quinoa 1 ägg 1 vitlöksklyfta ca 1 msk tahini 1-2 tsk sambal olek salt och peppar Forma […]

Höstfjäll och boost!!

Blogginlägg

Höst, alltså höst. Hur jäkla vacker och bra är den inte?! Speciellt när man får vara nära naturen. Extra mycket när man får vara ute på fjället. Det har jag fått i helgen. Fyllt på lungorna med underbart härlig fjälluft i Åre. Sprungit på fantastiska höstfjäll med lagom leriga trailstigar. Pausat för att njuta av […]

Tiden går.. Hitta tidslattarna!

Blogginlägg

Tiden går och jag har inte varit här på länge.. inte tagit till vara på mina “tid-slattar” skulle man kunna säga.. De jag själv pratar om i mitt jobb som PT, Coach och föreläsare. Som jag vill att man ska hitta för att få till lite goda vanor för välmåendet. 20 minuter här och 20 minuter […]

Vasaloppsträning!

Blogginlägg

Om TRE veckor och en dag ska jag köra Öppet spår. De nio Vasaloppsmilen fast inte på den klassiska tävlingsdagen. För TRE år sen gjorde jag det för första gången och sa efter målgång “bra, nu har jag gjort det här – aldrig mer!” Jag hade TRE riktiga psykbryt under loppet, som kan vara ett […]

Sötpotatissoppa – en ny veggofavvo!!

Blogginlägg

Jag försöker äta lite mer vegetariskt och testar nya grejer varje vecka. En del blir bra, andra mindre bra och vissa blir helt fantastiska 😊 Den här Sötpotatissoppan har jag ätit fyra luncher på raken och kommer göra den igen snart! Tack för inspirationen på instagram Vin & Matguiden. Bytte kokosmjölken mot vanlig grädde denna […]

Omstart, Nystart, Restart – Hej 2017

Blogginlägg

Omstart 2.0.. jag har inte varit den flitigaste bloggaren under 2016 och inser att det kommer jag nog faktiskt aldrig att bli.. Det handlar framför allt om tiden och prioriteringar för jag gillar den reflektion som skrivandet ger mig. Jag gillar också att saker kommer i mellan, att jag får vara i nuet och att […]

Saffranskaka – utan gluten och vitt socker!

Blogginlägg

Adventstider innebär fikastunder och tända ljus. Det innebär saffran och söta bakverk. Idag testade jag ett recept på en glutenfri och “sockerfri” saffranskaka som jag sett exempel på i mitt instagramflöde @familygod.se. Jag gjorde den på kokosgrädde då det var det jag hade hemma i skåpet. Den blev riktigt saftig och god. Passade dessutom perfekt till […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)