Surf the healthy way've

Lördagslugn och löpintervalltips!

Lördag utan direkta planer. För mig är det ganska ovanligt men otroligt skönt. Vakna lugnt, äta frukost i soffan framför TV:n och bara vara en stund. Egentligen skulle jag nog vilja att fler morgonar startar så.. vem vill inte det förresten?! 🙂

IMG_0505

Älskar dessutom när TV-tablån innehåller massa vintersport och Skid-VM.. Håller just nu tummarna för att Charlotte Kalla kan ta ännu en medalj. Guldet ser dock svårt ut att knipa då Johaug imponerar stort, vilken tjej!! Sjukt stark och lätt, ser så vackert ut när hon flyger fram..

Jag hade nästan en sån känsla i veckan när jag sprang ett distanspass på 12,5 km 😉 Från en ganska tung, hektisk och stressad dag på jobbet där jag faktiskt funderade en stund på att hoppa dagens planerade löppass så blev det en helt annan känsla när jag väl stack ut. Lätt, piggt och med bra tryck i steget. Mina ”grispass” på löpbandet har gett resultat!! Intervaller och trösklar är bra grejer!!

Tänkte därför bjuda er på några enkla intervallpass jag kört senaste tiden;

70/20 – (hederliga gamla fotbollsintervaller..)
Grunden är att köra 3 set med 6 x 70/20 och med 2 min vila mellan varje set.
Men det går att variera och när jag kört exempelvis på lunchen så har jag istället kört 2 set med 8 x 70/20. Då har jag passat på att köra med mer lutning..

Backintervaller – 10 x 60 sekunder (för mig motsvarar det en backe på ca 200-250 meter beroende på hur brant det är..) Här blir vilan att gå/småjogga tillbaka ner.

Tröskelintervaller – 3 x 10 minuter med 3 minuter joggvila mellan varje.

Tusingar – 8 x 1000 meter med 40 sekunder ståvila mellan varje.

Intervallträning är något som alla kan göra oavsett nivå. Det viktigaste är att du anpassar antal intervaller, längden och tempot efter din form. Fördelarna med intervallträning är många, har listat några här nedan:

* Man märker resultat snabbt
* Förbättrar kondition, löpstyrka och snabbhet löpningen
* Går fint att anpassa efter nivå och målsättning
* Funkar bra både utomhus och på löpbandet
* Tidseffektiv träning

Idag blir det dock inga intervaller för mig. Tänker avklara veckans långpass efter att damerna gått i mål på 3-milen…


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Skriv ut artikel


Vasaloppsträning!

Blogginlägg

Om TRE veckor och en dag ska jag köra Öppet spår. De nio Vasaloppsmilen fast inte på den klassiska tävlingsdagen. För TRE år sen gjorde jag det för första gången och sa efter målgång ”bra, nu har jag gjort det här – aldrig mer!” Jag hade TRE riktiga psykbryt under loppet, som kan vara ett […]

Sötpotatissoppa – en ny veggofavvo!!

Blogginlägg

Jag försöker äta lite mer vegetariskt och testar nya grejer varje vecka. En del blir bra, andra mindre bra och vissa blir helt fantastiska 😊 Den här Sötpotatissoppan har jag ätit fyra luncher på raken och kommer göra den igen snart! Tack för inspirationen på instagram Vin & Matguiden. Bytte kokosmjölken mot vanlig grädde denna […]

Omstart, Nystart, Restart – Hej 2017

Blogginlägg

Omstart 2.0.. jag har inte varit den flitigaste bloggaren under 2016 och inser att det kommer jag nog faktiskt aldrig att bli.. Det handlar framför allt om tiden och prioriteringar för jag gillar den reflektion som skrivandet ger mig. Jag gillar också att saker kommer i mellan, att jag får vara i nuet och att […]

Saffranskaka – utan gluten och vitt socker!

Blogginlägg

Adventstider innebär fikastunder och tända ljus. Det innebär saffran och söta bakverk. Idag testade jag ett recept på en glutenfri och ”sockerfri” saffranskaka som jag sett exempel på i mitt instagramflöde @familygod.se. Jag gjorde den på kokosgrädde då det var det jag hade hemma i skåpet. Den blev riktigt saftig och god. Passade dessutom perfekt till […]

New York Marathon – Marornas maror..

Blogginlägg

En dryg vecka redan.. en dryg vecka sen jag gick i mål i central park efter att ha sprungit 42.2 kilometer på New Yorks gator. 42.2 kilometer, 26,2 miles, marathondistansen som jag nu avklarat för femte gången i mitt liv. Kanske var det den häftigaste gången.. ja det var det nog.. även om jag fortfarande håller […]

Snabba tidiga frukostar!

Blogginlägg

När man jobbar med träning blir det ofta tidiga morgnar. Att ha kund klockan 7.00 är för mig mer vana än undantag och att gå upp 5.30 funkar helt okej när man är en morgonmänniska.. MEN det underlättar såklart ändå om morgonrutinerna går hyfsat fort innan man ska ge sig iväg.. så att man får så […]

Kesobröd i korg

Proteinrikt kesobröd

Blogginlägg

Höstkvällar och mörkret kommer krypande allt tidigare.. jag tycker att det är rätt mysigt på ett sätt. Alla årstider har sin tjusningen. Jag gillar hösten för många saker, bland annat för de vackra färgerna, den klara kyligare luften och för att man kan krypa upp i soffan med tända ljus och en kopp te. Det […]

Kikärtsbiffar på en kvart!

Kikärtsbiffar på en kvart!

Blogginlägg

Känner ni som jag, att allt liksom dragit igång med full fart igen efter sommaren?! De senaste två-tre veckorna har liksom bara rusat förbi för min del. Det är så lätt att bara hänga med i hjulet som snurrar fort men väldigt viktigt att kunna dra i handbromsen också. Har påbörjat ett blogginlägg om mina bästa tips […]