Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Surf the healthy way've

Hur får du till din morgonträning?

Klockan ringer tidigt. Man är trött. Det kanske fortfarande är mörkt ute. Det är rätt lockande att ligga kvar under täcket..Trycka på snoozeknappen eller till och med ställa om klockan för att få sova den där extra timmen till istället..

Vi har nog alla varit där. När vi tänkt gå upp och träna innan frukost, jobb eller andra aktiviteter MEN låtit tröttheten (kanske latheten..) besegra oss. Det är okej! Fast ibland är det ju rätt skönt med den där morgonträningen. För mig innebär det ett annat fokus resten av dagen. En piggare känsla. Jag mår bra av det och är en person som har relativt mycket ork även på ett morgonpass. Inte alla dagar men majoriteten av de dagar jag tränar på morgonen. Man skulle nog kunna placera mig i facket som "morgonmänniska"..

Fast det kräver ändå sin planering, förberedelse och viss beslutsamhet. Speciellt när det handlar om ett tuffare pass.. Vanligtvis kör jag lättare konditionspass på morgonen men det händer att det blir styrkepass och ibland även intervaller. Då ser jag alltid till att få i mig något litet innan (smoothie, en banan, lite yoghurt eller kvarg) så att jag vet att jag inte bara behöver gå på reserverna.

Morgonträning funkar kanske inte för alla men gillar du det så kommer här är några gamla hederliga tips & trix jag själv brukar använda mig av:

* Planera in vilken/vilka dagar du ska "morgonträna" i förväg (per vecka/månad)
* Bestäm dig och håll dig till planen
* Tänk på fördelarna den ger dig - kanske har du ett mantra eller motto som passar här?
* Packa väskan (om du ska till gymmet) eller lägg fram träningskläderna kvällen innan
* Förbered en frukost-smoothie och koka ägg som du kan äta efter din träning (enkelt att ta med sig till gymmet/jobbet)
* Behöver du energi innan kan du göra en större laddning smoothie och ta halva innan träningen
* SNOOZA inte.. Kliv upp med detsamma när klockan ringer!
* Njut av träningen, känslan efter och var nöjd över träningen oavsett hur det gick 🙂

image

Den bästa träningen är ju trots allt den som blir av... Nu ska jag njuta av morgonjogg på stranden i Portugal en hel vecka!!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Skriv ut artikel


Bokslut september – reflektion!

Blogginlägg

Det bästa jag gör regelbundet i mitt liv just nu är att pausa för stunder av reflektion. Stunder där jag lyssnar inåt. Stunder där jag känner efter. Stunder där jag bland annat funderar på ett varför. Varför vill jag? Varför vill jag inte? Så att det känns bra. Så att jag mår bra. Så att […]

Kycklingbullar – fyll frysen!

Blogginlägg

Inspirerades av ett recept på kycklingbullar som jag såg i ICAs buffétidning i lördags och gjorde en variant.. enkla, goda och toppen att ha i frysen när det ska gå snabbt med middagen!! 500g kycklingfärs 2-3 dl kokt quinoa 1 ägg 1 vitlöksklyfta ca 1 msk tahini 1-2 tsk sambal olek salt och peppar Forma […]

Höstfjäll och boost!!

Blogginlägg

Höst, alltså höst. Hur jäkla vacker och bra är den inte?! Speciellt när man får vara nära naturen. Extra mycket när man får vara ute på fjället. Det har jag fått i helgen. Fyllt på lungorna med underbart härlig fjälluft i Åre. Sprungit på fantastiska höstfjäll med lagom leriga trailstigar. Pausat för att njuta av […]

Tiden går.. Hitta tidslattarna!

Blogginlägg

Tiden går och jag har inte varit här på länge.. inte tagit till vara på mina “tid-slattar” skulle man kunna säga.. De jag själv pratar om i mitt jobb som PT, Coach och föreläsare. Som jag vill att man ska hitta för att få till lite goda vanor för välmåendet. 20 minuter här och 20 minuter […]

Vasaloppsträning!

Blogginlägg

Om TRE veckor och en dag ska jag köra Öppet spår. De nio Vasaloppsmilen fast inte på den klassiska tävlingsdagen. För TRE år sen gjorde jag det för första gången och sa efter målgång “bra, nu har jag gjort det här – aldrig mer!” Jag hade TRE riktiga psykbryt under loppet, som kan vara ett […]

Sötpotatissoppa – en ny veggofavvo!!

Blogginlägg

Jag försöker äta lite mer vegetariskt och testar nya grejer varje vecka. En del blir bra, andra mindre bra och vissa blir helt fantastiska 😊 Den här Sötpotatissoppan har jag ätit fyra luncher på raken och kommer göra den igen snart! Tack för inspirationen på instagram Vin & Matguiden. Bytte kokosmjölken mot vanlig grädde denna […]

Omstart, Nystart, Restart – Hej 2017

Blogginlägg

Omstart 2.0.. jag har inte varit den flitigaste bloggaren under 2016 och inser att det kommer jag nog faktiskt aldrig att bli.. Det handlar framför allt om tiden och prioriteringar för jag gillar den reflektion som skrivandet ger mig. Jag gillar också att saker kommer i mellan, att jag får vara i nuet och att […]

Saffranskaka – utan gluten och vitt socker!

Blogginlägg

Adventstider innebär fikastunder och tända ljus. Det innebär saffran och söta bakverk. Idag testade jag ett recept på en glutenfri och “sockerfri” saffranskaka som jag sett exempel på i mitt instagramflöde @familygod.se. Jag gjorde den på kokosgrädde då det var det jag hade hemma i skåpet. Den blev riktigt saftig och god. Passade dessutom perfekt till […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)