Surf the healthy way've

Kiwi – en god frukt fylld av nyttigheter!

Alltså jag är beroende.. Beroende av den fantastiskt goda kiwin som serveras till frukost, lunch och middag här i Portugal. Är med som ledare på Trainingcamp för Springtime Travel denna vecka och liksom förra året när jag var här nere ungefär samma tid, så är kiwin helt galet god!! Mogen med en fantastisk smak, inte alls hård och sur som den kan vara hemma ibland.

Jag äter två till frukost, två till lunch och två till middag… 6 om dagen typ.. och det är inga små rackare…

Var ju därför tvungen att googla lite på den här underbara frukten så jag vet vad jag stoppar i mig. Som de flesta vet så innehåller denna sköna gröna frukt mycket C-vitamin. Dessutom finns det A-vitamin, E-vitamin, kalium och en hög halt av kostfiber under det lite lurviga skalet. Jag har hört att vissa även äter detta och det kanske beror på att det innehåller antioxidanter.

Det finns en del som är allergiska mot kiwi (jag tycker faktiskt lite synd om dem..) och det beror på att frukten innehåller ett enzym som heter actinidin. Detta enzym verkar annars nedbrytande på protein och kan användas för att möra kött. Med andra ord kanske man skulle pröva sig på en ”kiwimarinad” när grillsäsongen sätter fart 🙂

Hemma använder jag ofta kiwi i smoothies. Min gröna favoritsmoothie består av:
* kiwi
* banan
* avokado
* spenat
* citron
* kokosmjölk

Längtar redan till morgondagens två frukostkiwisar….

image

 

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Skriv ut artikel


Vasaloppsträning!

Blogginlägg

Om TRE veckor och en dag ska jag köra Öppet spår. De nio Vasaloppsmilen fast inte på den klassiska tävlingsdagen. För TRE år sen gjorde jag det för första gången och sa efter målgång ”bra, nu har jag gjort det här – aldrig mer!” Jag hade TRE riktiga psykbryt under loppet, som kan vara ett […]

Sötpotatissoppa – en ny veggofavvo!!

Blogginlägg

Jag försöker äta lite mer vegetariskt och testar nya grejer varje vecka. En del blir bra, andra mindre bra och vissa blir helt fantastiska 😊 Den här Sötpotatissoppan har jag ätit fyra luncher på raken och kommer göra den igen snart! Tack för inspirationen på instagram Vin & Matguiden. Bytte kokosmjölken mot vanlig grädde denna […]

Omstart, Nystart, Restart – Hej 2017

Blogginlägg

Omstart 2.0.. jag har inte varit den flitigaste bloggaren under 2016 och inser att det kommer jag nog faktiskt aldrig att bli.. Det handlar framför allt om tiden och prioriteringar för jag gillar den reflektion som skrivandet ger mig. Jag gillar också att saker kommer i mellan, att jag får vara i nuet och att […]

Saffranskaka – utan gluten och vitt socker!

Blogginlägg

Adventstider innebär fikastunder och tända ljus. Det innebär saffran och söta bakverk. Idag testade jag ett recept på en glutenfri och ”sockerfri” saffranskaka som jag sett exempel på i mitt instagramflöde @familygod.se. Jag gjorde den på kokosgrädde då det var det jag hade hemma i skåpet. Den blev riktigt saftig och god. Passade dessutom perfekt till […]

New York Marathon – Marornas maror..

Blogginlägg

En dryg vecka redan.. en dryg vecka sen jag gick i mål i central park efter att ha sprungit 42.2 kilometer på New Yorks gator. 42.2 kilometer, 26,2 miles, marathondistansen som jag nu avklarat för femte gången i mitt liv. Kanske var det den häftigaste gången.. ja det var det nog.. även om jag fortfarande håller […]

Snabba tidiga frukostar!

Blogginlägg

När man jobbar med träning blir det ofta tidiga morgnar. Att ha kund klockan 7.00 är för mig mer vana än undantag och att gå upp 5.30 funkar helt okej när man är en morgonmänniska.. MEN det underlättar såklart ändå om morgonrutinerna går hyfsat fort innan man ska ge sig iväg.. så att man får så […]

Kesobröd i korg

Proteinrikt kesobröd

Blogginlägg

Höstkvällar och mörkret kommer krypande allt tidigare.. jag tycker att det är rätt mysigt på ett sätt. Alla årstider har sin tjusningen. Jag gillar hösten för många saker, bland annat för de vackra färgerna, den klara kyligare luften och för att man kan krypa upp i soffan med tända ljus och en kopp te. Det […]

Kikärtsbiffar på en kvart!

Kikärtsbiffar på en kvart!

Blogginlägg

Känner ni som jag, att allt liksom dragit igång med full fart igen efter sommaren?! De senaste två-tre veckorna har liksom bara rusat förbi för min del. Det är så lätt att bara hänga med i hjulet som snurrar fort men väldigt viktigt att kunna dra i handbromsen också. Har påbörjat ett blogginlägg om mina bästa tips […]