Surf the healthy way've

Grönkåls & Ruccolapesto

Jag har sen en tid tillbaka en ny blender hemma som är helt fantastisk! Den heter Oster Versa och kommer snart att släppas till försäljning på svenska marknaden. (läs mer på http://www.acreto.se/Oster) Den mixar allt, verkligen ALLT riktigt jäkla bra och snabbt. Ett litet monster i köket skulle man kunna säga 🙂 Rekommenderar den varmt.

Älskar ju smoothies och hemmamixade juicer av olika slag, det är ofta min frukost eller en del av den i alla fall. Även det man kallar “smoothie-bowls” dvs en krämigare variant som man kan äta med sked har blivit en favorit och ännu roligare att göra nu. Man behöver inte bränna ut någon trött och slö stavmixer längre och den här blendern är dessutom grym på att diska sig själv.. Bara fylla kannan med hett vatten och några droppar diskmedel, mixa på full fräs en liten stund, så är den ren!! (Ja du måste så klart skölja kannan sen.. men diskad och klar är den)

Nu har jag testat att göra en variant på en pesto eller kanske mer en kall “stuvning”.. med grönkål, ruccola och färskost som blev riktigt god till ugnsgrillad lax. Är ganska dålig på att följa recept och notera exakta mängder.. men gör som jag testa dig fram lite med ingredienserna nedan:

  • ett par/tre nävar ruccola
  • ett par/tre nävar grönkål (inte stjälken)
  • färskost (jag tog en halv burk av en crème bonjour)
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • flingsalt och lite grovmalen peppar

Mixa allt till en grov röra och servera som tillbehör!IMG_0844


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Skriv ut artikel


Bokslut september – reflektion!

Blogginlägg

Det bästa jag gör regelbundet i mitt liv just nu är att pausa för stunder av reflektion. Stunder där jag lyssnar inåt. Stunder där jag känner efter. Stunder där jag bland annat funderar på ett varför. Varför vill jag? Varför vill jag inte? Så att det känns bra. Så att jag mår bra. Så att […]

Kycklingbullar – fyll frysen!

Blogginlägg

Inspirerades av ett recept på kycklingbullar som jag såg i ICAs buffétidning i lördags och gjorde en variant.. enkla, goda och toppen att ha i frysen när det ska gå snabbt med middagen!! 500g kycklingfärs 2-3 dl kokt quinoa 1 ägg 1 vitlöksklyfta ca 1 msk tahini 1-2 tsk sambal olek salt och peppar Forma […]

Höstfjäll och boost!!

Blogginlägg

Höst, alltså höst. Hur jäkla vacker och bra är den inte?! Speciellt när man får vara nära naturen. Extra mycket när man får vara ute på fjället. Det har jag fått i helgen. Fyllt på lungorna med underbart härlig fjälluft i Åre. Sprungit på fantastiska höstfjäll med lagom leriga trailstigar. Pausat för att njuta av […]

Tiden går.. Hitta tidslattarna!

Blogginlägg

Tiden går och jag har inte varit här på länge.. inte tagit till vara på mina “tid-slattar” skulle man kunna säga.. De jag själv pratar om i mitt jobb som PT, Coach och föreläsare. Som jag vill att man ska hitta för att få till lite goda vanor för välmåendet. 20 minuter här och 20 minuter […]

Vasaloppsträning!

Blogginlägg

Om TRE veckor och en dag ska jag köra Öppet spår. De nio Vasaloppsmilen fast inte på den klassiska tävlingsdagen. För TRE år sen gjorde jag det för första gången och sa efter målgång “bra, nu har jag gjort det här – aldrig mer!” Jag hade TRE riktiga psykbryt under loppet, som kan vara ett […]

Sötpotatissoppa – en ny veggofavvo!!

Blogginlägg

Jag försöker äta lite mer vegetariskt och testar nya grejer varje vecka. En del blir bra, andra mindre bra och vissa blir helt fantastiska 😊 Den här Sötpotatissoppan har jag ätit fyra luncher på raken och kommer göra den igen snart! Tack för inspirationen på instagram Vin & Matguiden. Bytte kokosmjölken mot vanlig grädde denna […]

Omstart, Nystart, Restart – Hej 2017

Blogginlägg

Omstart 2.0.. jag har inte varit den flitigaste bloggaren under 2016 och inser att det kommer jag nog faktiskt aldrig att bli.. Det handlar framför allt om tiden och prioriteringar för jag gillar den reflektion som skrivandet ger mig. Jag gillar också att saker kommer i mellan, att jag får vara i nuet och att […]

Saffranskaka – utan gluten och vitt socker!

Blogginlägg

Adventstider innebär fikastunder och tända ljus. Det innebär saffran och söta bakverk. Idag testade jag ett recept på en glutenfri och “sockerfri” saffranskaka som jag sett exempel på i mitt instagramflöde @familygod.se. Jag gjorde den på kokosgrädde då det var det jag hade hemma i skåpet. Den blev riktigt saftig och god. Passade dessutom perfekt till […]