Surf the healthy way've

Tjejmilen mot Barnäktenskap!

Idag springer jag Tjejmilen med nästan 32 000 anmälda. Jag gör det i år för en god gärning och deltar i Plan Sveriges kampanj mot barnäktenskap #fuckbarnäktenskap

Det är inte okej att flickor gifts bort i tidig ålder! Det är inte okej att de själva inte får styra över sitt liv! Det är inte okej att de berövas sin barndom!

Barnäktenskap är en kränkning mot barns rättigheter.  Trots att barnäktenskap är förbjudet i många länder gifter sig en tredjedel av alla flickor i utvecklingsländer innan de har fyllt 18 år. Det innebär att miljontals flickor runt om i världen berövas sin barndom och riskerar ett liv i fattigdom med våld, ohälsa och för tidig död. Problemet är enormt:

  • Varje år gifts 14 miljoner flickor bort innan de har fyllt 18 år.
  • Varannan sekund tvingas en flicka till giftemål – det är 39 000 om dagen.
  • En tredjedel av alla flickor i utvecklingsländer har ingått barnäktenskap.

Du kan läsa mer om kampanjen här och vill du vara med och stötta den kan man SMS:a FLICKA till 72910 och bidra med 50kr.

Min syster kommer också att springa idag och hon gör sitt första löplopp efter att ha fött två barn. Det kommer gå alldeles strålande för henne, vi har tränat en del i stugan i sommar, så jag vet att hon kommer fixa det lätt. Jag har dessutom bakat egna energibars som blir det ”raketbränslet” som hon önskar 🙂 (Receptet finns i ett separat inlägg)

Idag spinger vi #förhenne och det ser ut att bli ett perfekt löpväder!!

Lycka till alla tjejer därute som också ska springa 🙂


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Skriv ut artikel


Vasaloppsträning!

Blogginlägg

Om TRE veckor och en dag ska jag köra Öppet spår. De nio Vasaloppsmilen fast inte på den klassiska tävlingsdagen. För TRE år sen gjorde jag det för första gången och sa efter målgång ”bra, nu har jag gjort det här – aldrig mer!” Jag hade TRE riktiga psykbryt under loppet, som kan vara ett […]

Sötpotatissoppa – en ny veggofavvo!!

Blogginlägg

Jag försöker äta lite mer vegetariskt och testar nya grejer varje vecka. En del blir bra, andra mindre bra och vissa blir helt fantastiska 😊 Den här Sötpotatissoppan har jag ätit fyra luncher på raken och kommer göra den igen snart! Tack för inspirationen på instagram Vin & Matguiden. Bytte kokosmjölken mot vanlig grädde denna […]

Omstart, Nystart, Restart – Hej 2017

Blogginlägg

Omstart 2.0.. jag har inte varit den flitigaste bloggaren under 2016 och inser att det kommer jag nog faktiskt aldrig att bli.. Det handlar framför allt om tiden och prioriteringar för jag gillar den reflektion som skrivandet ger mig. Jag gillar också att saker kommer i mellan, att jag får vara i nuet och att […]

Saffranskaka – utan gluten och vitt socker!

Blogginlägg

Adventstider innebär fikastunder och tända ljus. Det innebär saffran och söta bakverk. Idag testade jag ett recept på en glutenfri och ”sockerfri” saffranskaka som jag sett exempel på i mitt instagramflöde @familygod.se. Jag gjorde den på kokosgrädde då det var det jag hade hemma i skåpet. Den blev riktigt saftig och god. Passade dessutom perfekt till […]

New York Marathon – Marornas maror..

Blogginlägg

En dryg vecka redan.. en dryg vecka sen jag gick i mål i central park efter att ha sprungit 42.2 kilometer på New Yorks gator. 42.2 kilometer, 26,2 miles, marathondistansen som jag nu avklarat för femte gången i mitt liv. Kanske var det den häftigaste gången.. ja det var det nog.. även om jag fortfarande håller […]

Snabba tidiga frukostar!

Blogginlägg

När man jobbar med träning blir det ofta tidiga morgnar. Att ha kund klockan 7.00 är för mig mer vana än undantag och att gå upp 5.30 funkar helt okej när man är en morgonmänniska.. MEN det underlättar såklart ändå om morgonrutinerna går hyfsat fort innan man ska ge sig iväg.. så att man får så […]

Kesobröd i korg

Proteinrikt kesobröd

Blogginlägg

Höstkvällar och mörkret kommer krypande allt tidigare.. jag tycker att det är rätt mysigt på ett sätt. Alla årstider har sin tjusningen. Jag gillar hösten för många saker, bland annat för de vackra färgerna, den klara kyligare luften och för att man kan krypa upp i soffan med tända ljus och en kopp te. Det […]

Kikärtsbiffar på en kvart!

Kikärtsbiffar på en kvart!

Blogginlägg

Känner ni som jag, att allt liksom dragit igång med full fart igen efter sommaren?! De senaste två-tre veckorna har liksom bara rusat förbi för min del. Det är så lätt att bara hänga med i hjulet som snurrar fort men väldigt viktigt att kunna dra i handbromsen också. Har påbörjat ett blogginlägg om mina bästa tips […]