Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Surf the healthy way've

Tjejmilen mot Barnäktenskap!

Idag springer jag Tjejmilen med nästan 32 000 anmälda. Jag gör det i år för en god gärning och deltar i Plan Sveriges kampanj mot barnäktenskap #fuckbarnäktenskap

Det är inte okej att flickor gifts bort i tidig ålder! Det är inte okej att de själva inte får styra över sitt liv! Det är inte okej att de berövas sin barndom!

Barnäktenskap är en kränkning mot barns rättigheter.  Trots att barnäktenskap är förbjudet i många länder gifter sig en tredjedel av alla flickor i utvecklingsländer innan de har fyllt 18 år. Det innebär att miljontals flickor runt om i världen berövas sin barndom och riskerar ett liv i fattigdom med våld, ohälsa och för tidig död. Problemet är enormt:

  • Varje år gifts 14 miljoner flickor bort innan de har fyllt 18 år.
  • Varannan sekund tvingas en flicka till giftemål - det är 39 000 om dagen.
  • En tredjedel av alla flickor i utvecklingsländer har ingått barnäktenskap.

Du kan läsa mer om kampanjen här och vill du vara med och stötta den kan man SMS:a FLICKA till 72910 och bidra med 50kr.

Min syster kommer också att springa idag och hon gör sitt första löplopp efter att ha fött två barn. Det kommer gå alldeles strålande för henne, vi har tränat en del i stugan i sommar, så jag vet att hon kommer fixa det lätt. Jag har dessutom bakat egna energibars som blir det "raketbränslet" som hon önskar 🙂 (Receptet finns i ett separat inlägg)

Idag spinger vi #förhenne och det ser ut att bli ett perfekt löpväder!!

Lycka till alla tjejer därute som också ska springa 🙂


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Skriv ut artikel


Bokslut september – reflektion!

Blogginlägg

Det bästa jag gör regelbundet i mitt liv just nu är att pausa för stunder av reflektion. Stunder där jag lyssnar inåt. Stunder där jag känner efter. Stunder där jag bland annat funderar på ett varför. Varför vill jag? Varför vill jag inte? Så att det känns bra. Så att jag mår bra. Så att […]

Kycklingbullar – fyll frysen!

Blogginlägg

Inspirerades av ett recept på kycklingbullar som jag såg i ICAs buffétidning i lördags och gjorde en variant.. enkla, goda och toppen att ha i frysen när det ska gå snabbt med middagen!! 500g kycklingfärs 2-3 dl kokt quinoa 1 ägg 1 vitlöksklyfta ca 1 msk tahini 1-2 tsk sambal olek salt och peppar Forma […]

Höstfjäll och boost!!

Blogginlägg

Höst, alltså höst. Hur jäkla vacker och bra är den inte?! Speciellt när man får vara nära naturen. Extra mycket när man får vara ute på fjället. Det har jag fått i helgen. Fyllt på lungorna med underbart härlig fjälluft i Åre. Sprungit på fantastiska höstfjäll med lagom leriga trailstigar. Pausat för att njuta av […]

Tiden går.. Hitta tidslattarna!

Blogginlägg

Tiden går och jag har inte varit här på länge.. inte tagit till vara på mina “tid-slattar” skulle man kunna säga.. De jag själv pratar om i mitt jobb som PT, Coach och föreläsare. Som jag vill att man ska hitta för att få till lite goda vanor för välmåendet. 20 minuter här och 20 minuter […]

Vasaloppsträning!

Blogginlägg

Om TRE veckor och en dag ska jag köra Öppet spår. De nio Vasaloppsmilen fast inte på den klassiska tävlingsdagen. För TRE år sen gjorde jag det för första gången och sa efter målgång “bra, nu har jag gjort det här – aldrig mer!” Jag hade TRE riktiga psykbryt under loppet, som kan vara ett […]

Sötpotatissoppa – en ny veggofavvo!!

Blogginlägg

Jag försöker äta lite mer vegetariskt och testar nya grejer varje vecka. En del blir bra, andra mindre bra och vissa blir helt fantastiska 😊 Den här Sötpotatissoppan har jag ätit fyra luncher på raken och kommer göra den igen snart! Tack för inspirationen på instagram Vin & Matguiden. Bytte kokosmjölken mot vanlig grädde denna […]

Omstart, Nystart, Restart – Hej 2017

Blogginlägg

Omstart 2.0.. jag har inte varit den flitigaste bloggaren under 2016 och inser att det kommer jag nog faktiskt aldrig att bli.. Det handlar framför allt om tiden och prioriteringar för jag gillar den reflektion som skrivandet ger mig. Jag gillar också att saker kommer i mellan, att jag får vara i nuet och att […]

Saffranskaka – utan gluten och vitt socker!

Blogginlägg

Adventstider innebär fikastunder och tända ljus. Det innebär saffran och söta bakverk. Idag testade jag ett recept på en glutenfri och “sockerfri” saffranskaka som jag sett exempel på i mitt instagramflöde @familygod.se. Jag gjorde den på kokosgrädde då det var det jag hade hemma i skåpet. Den blev riktigt saftig och god. Passade dessutom perfekt till […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)