Jag har blivit smått beroende av att göra egen mandelmjölk. Sjukt mycket godare än den man köper och så enkelt. Passar perfekt när man gör smoothies, chiapudding eller bara är sugen på något gott att dricka. Speciellt om den är sötad med ett par dadlar, då är det lite som milkshake 🙂
Har tidigare bloggat om hur man gör mandelmjölken och vad man kan göra på "resterna" av mandeln (se detta inlägg).
Tänkte att jag skulle testa något nytt igår och har sett lite olika recept på mandelbiffar som jag blivit nyfiken på.. Som vanligt mixade jag lite från olika recept och slutresultatet blev enligt nedan:
* ca 1 dl mandelrester
* 1 morot
* 1 rödlök
* 2 ägg
* 1dl bovetemjöl
* 1 msk mandelmjölk
* en nypa salt och peppar
Riv moroten, hacka rödlöken och blanda ihop alla ingredienser. Stek i smör tills biffarna fått fin färg på båda sidor. Servera med en klick crème fraîche blandat med sambal olek och en god sallad. Vegetariskt och gott middagsalternativ!