Surf the healthy way've

Saffransgranola – recept till julfrukosten!!

Denna helg har det bland annat blivit lite bak och fix i köket. Har under den senaste veckan sett lite olika bilder på saffransgranola i sociala medier och i tidningar och eftersom burken med granola skulle fyllas på så var det passande att testa något nytt. Det blev en variant där jag (som ofta) inspirerats från olika håll och där jag anpassat receptet till det jag hade hemma (och det jag gillar).

Resultatet? God, färgglad och hur snygg som helst som topping på en blåbärssmoothie.. (hann tyvärr inte ta bild på den kombon idag..)

  • 3 dl havregryn (glutenfria)
  • 100 g sötmandel (hacka grovt)
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl pumpafrön
  • 1/2 dl sesamfrön
  • 1/2 dl linfrö
  •  1/2 dl kokosflingor
  • saften från en pressad apelsin
  • ca 1 dl vatten
  • 1-2 msk kokosolja
  • 0,5 g saffran
  • ev lite kanel
  • 1-2 msk honung
  • 4 st fikon (inget måste)
  • 1 dl tranbär

Blanda alla torra ingredienser först. Gör sedan en blandning av vatten, smält kokosolja och apelsinsaften tillsammans med honung, saffran och kanel. Häll över det torra och rör om så att allt blir “blött”. Lägg på ett bakplåtspapper i en långpanna och sätt in i ugnen på ca 175 grader. Rosta i ca 20 minuter men rör om i långpannan då och då så att det inte bränns. Hacka till sist fikon och blanda ner dessa tillsammans med tranbär när granolan är klar och har svalnat.

IMG_0833


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Skriv ut artikel


Bokslut september – reflektion!

Blogginlägg

Det bästa jag gör regelbundet i mitt liv just nu är att pausa för stunder av reflektion. Stunder där jag lyssnar inåt. Stunder där jag känner efter. Stunder där jag bland annat funderar på ett varför. Varför vill jag? Varför vill jag inte? Så att det känns bra. Så att jag mår bra. Så att […]

Kycklingbullar – fyll frysen!

Blogginlägg

Inspirerades av ett recept på kycklingbullar som jag såg i ICAs buffétidning i lördags och gjorde en variant.. enkla, goda och toppen att ha i frysen när det ska gå snabbt med middagen!! 500g kycklingfärs 2-3 dl kokt quinoa 1 ägg 1 vitlöksklyfta ca 1 msk tahini 1-2 tsk sambal olek salt och peppar Forma […]

Höstfjäll och boost!!

Blogginlägg

Höst, alltså höst. Hur jäkla vacker och bra är den inte?! Speciellt när man får vara nära naturen. Extra mycket när man får vara ute på fjället. Det har jag fått i helgen. Fyllt på lungorna med underbart härlig fjälluft i Åre. Sprungit på fantastiska höstfjäll med lagom leriga trailstigar. Pausat för att njuta av […]

Tiden går.. Hitta tidslattarna!

Blogginlägg

Tiden går och jag har inte varit här på länge.. inte tagit till vara på mina “tid-slattar” skulle man kunna säga.. De jag själv pratar om i mitt jobb som PT, Coach och föreläsare. Som jag vill att man ska hitta för att få till lite goda vanor för välmåendet. 20 minuter här och 20 minuter […]

Vasaloppsträning!

Blogginlägg

Om TRE veckor och en dag ska jag köra Öppet spår. De nio Vasaloppsmilen fast inte på den klassiska tävlingsdagen. För TRE år sen gjorde jag det för första gången och sa efter målgång “bra, nu har jag gjort det här – aldrig mer!” Jag hade TRE riktiga psykbryt under loppet, som kan vara ett […]

Sötpotatissoppa – en ny veggofavvo!!

Blogginlägg

Jag försöker äta lite mer vegetariskt och testar nya grejer varje vecka. En del blir bra, andra mindre bra och vissa blir helt fantastiska 😊 Den här Sötpotatissoppan har jag ätit fyra luncher på raken och kommer göra den igen snart! Tack för inspirationen på instagram Vin & Matguiden. Bytte kokosmjölken mot vanlig grädde denna […]

Omstart, Nystart, Restart – Hej 2017

Blogginlägg

Omstart 2.0.. jag har inte varit den flitigaste bloggaren under 2016 och inser att det kommer jag nog faktiskt aldrig att bli.. Det handlar framför allt om tiden och prioriteringar för jag gillar den reflektion som skrivandet ger mig. Jag gillar också att saker kommer i mellan, att jag får vara i nuet och att […]

Saffranskaka – utan gluten och vitt socker!

Blogginlägg

Adventstider innebär fikastunder och tända ljus. Det innebär saffran och söta bakverk. Idag testade jag ett recept på en glutenfri och “sockerfri” saffranskaka som jag sett exempel på i mitt instagramflöde @familygod.se. Jag gjorde den på kokosgrädde då det var det jag hade hemma i skåpet. Den blev riktigt saftig och god. Passade dessutom perfekt till […]